|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
Pokaż wyniki sondy: Jak zachowałybyście się mając za faceta takiego Karola? | |||
zrozumiałabym go, to tylko chłop, czegóż tu wymagać |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,78% |
urwałabym mu klejnoty |
9 | 25,00% |
próbowałabym ratować nasz związek |
0 | 0% |
wyrzuciłabym z domu, a jego rzeczy oddała na biednych |
26 | 72,22% |
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Och, Karol 2
Dzięki Bogu za istnienie wolnych dni
![]() No i okazało się, że nie było się czego bać. Pośmiałam się, wyluzowałam, powzdychałam do... a tu niespodzianka, wcale nie do Karola, który choć świetny i wszystkie za nim latały, to jednak nie mój typ. Ja powzdychałam do Krzysztofa Stelmaszyka, który zagrał tu takiego podstarzałego playboya w typie włoskim. Ale takiego na plus. Rozśmieszył mnie, a to najbardziej lubię w facetach. Tylko tę opaleniznę taką tandetną miał ![]() Śmieszny film. Za Adamczykiem nie przepadam, ale tu był świetny (nie widziałam w nim Papieża na szczęście). Motał się, zwodził, aż mi go żal było czasami. Ale nie za bardzo, bo to jednak świnia. Sympatyczna, ale świnia ![]() Na panie zbyt wiele uwagi nie zwracałam, ale nie przeszkadzały mi żadne. No, może ze dwie bym wymieniła i dała kogoś innego, ale to już kwestia gustu. Było wystarczająco dużo fajnych panów, żeby nie przejmować się kobietami ![]() ![]() No i co więcej? Dobra, polska komedia. Tyle i aż tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Och, Karol 2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, mnie interesuje, jak film wypada na tle oryginału,który jest niesamowity i klimatyczny - obawiam się, że nowsza wersja zepsuje mi wizję tamtego filmu, dlatego zastanawiam się, czy to obejrzeć, czy nie...
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dwójka jest po to,żeby ktoś przypadkiem nie pomylił z oryginałem
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Planuję się wybrać do kina ze względu na fantastyczne aktorki zaangażowane do tejże produkcji
![]() Mam nadzieję, ze się nie zawiodę, bo polskie komedie typu "Ciacho", "Testosteron" to nie moje klimaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Wiecie, trudno mi porównywać do pierwszej części, bo szczerze powiedziawszy, to nigdy za nią specjalnie nie przepadałam. I przez to dość dawno jej nie widziałam i w sumie nie wiem, czy zmieniłabym zdanie o jedynce czy nadal by mi się podobała tak średnio.
Dwójka na pewno jest inna, bo to i inne czasy. Nie ma co nawet porównywać rzeczywistości z jedynki do rzeczywistości z dwójki. Przez to jedyne, co pozostało to samo to fabuła, większość postaci - reszta się jednak różni. I jak mówię, trudno mi powiedzieć, czy ktoś, kto lubi część pierwszą polubi drugą (wg mnie to jednak inne filmy i dwójka jedynki nie zepsuje, bo w końcu oglądamy innych bohaterów). Ja raczej porównywałabym ją do ogółu polskich komedii, które ostatnio lecą w kinach i na tle tego porównania wygląda na pewno o niebo lepiej. Ciężko mi powiedzieć, czy film zyskuje na tym, że nie ma konkurencji, a przy większej konkurencji nie robiłby takiego wrażenia, ale wiem na pewno, że się dobrze bawiłam i pieniędzy wydanych na bilet nie żałuję. A co do tej dwójki w tytule skoro to nie sequel, to nie wiem czemu tak, ale jestem pewna, że jakaś głębsza myśl za tym musi stać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam "Och, Karol" i jak większość filmów z tamtego okresu, ten przypadł mi to gustu. Bardzo chciałabym obejrzeć 2, właśnie ze względu na pierwowzór, ale kiedy to zrobię, nie wiem.
![]() Mam nadzieję, że ten film nie okaże się jakąś kompletną klapą.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio ?już z 20 lat polskie komedie to porażka i sposób jak zarobic i sie nie narobić. uwielbiam kanał Kino polska i Karola ogladałam juz z 10 razy ![]() ![]() Na Karola 2 do kina nie pójdę ,za pol roku bedzie w jakies Pani domu na dvd ![]() Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2011-01-22 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Tez znam stara wersje, a dzisiaj mama wyciaga do kina to sie poswiece. Chociaz zalozenia mam takie ze nie daje na cos co powstaje w celu wyciagniecia ode mnie kasy tylko i wylacznie:P
juz po ![]() Ktory to Karol ktorego teraz gram? ![]() i Niemcy mnie bija:P
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. Edytowane przez kennedy Czas edycji: 2011-01-23 o 19:31 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
stracisz
![]() Edytowane przez antymarria Czas edycji: 2011-01-23 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Byłam, dziś i bardzo dobrze się bawiłam. Lekka komedia, nienaładowany obsesją gagów na siłę. Oglądałam "Ciacho" i miałam odrzut od polskiego kina aż do teraz - "Och, Karol 2" przywrócił mi wiarę, że można w Polsce zrobić film na poziomie.
Fajne dziewczyny dobrze obsadzone. Wszystkie tak słodziutko wzdychaj za tytułowym Karolem. W życiu chyba tak nie ma, ale te szczebioczące głosiki - super im to wyszło. Mucha w życiowej roli. Uważam, że najlepiej wypadła gdy padła w krzakach pijana . A obok gwiazd przewijają się super drugoplanocy. Wszędzie jakiś smaczek, nawiązanie... Według mnie warto wybrać się do kina, ja na striptizie poryczałam się ze śmiechu . Wierność jest nuda lalalalala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
ile ci płaca za wychwalnego posta?? przyznaj sie ;] nie dajcie sie ludzie nabierac na nowo zarejestrowanych uzytkownikow, ktorzy pieja z zachwytu..toz to popularna praktyka na wiekszych forach takich jak wizaz, filmweb itd..
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
o matko nastepna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale przecież ten film chyba może się komuś podobać, prawda? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
'Jeden dobry dowcip, no moze dwa. Ktory to Karol ktorego teraz gram?
A to akurat kwestia gustu, bo ja uważam ten żart za najsłabszy ![]() ![]() nie dajcie sie ludzie nabierac na nowo zarejestrowanych uzytkownikow, ktorzy pieja z zachwytu.. Hehe, nie nabierzcie się też czasem na następne posty napisane przez dawno zarejestrowanych użytkowników, bo kto wie czy ich też nie porwał matrix ![]() Każdy wierzy w to co chce, jest wolność wyznania ![]() ![]() Edytowane przez antymarria Czas edycji: 2011-01-24 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no pewnie ze sie moze podobac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nie stracisz wiele. Byłam dziś (w sumie to wczoraj) i film mnie nie porwał. Wcześniej czytałam opinie na temat tego filmu i zdania były podzielone. Stwierdziłam, że sprawdzę go na własnej skórze. Jak dla mnie jest on przereklamowany. Trochę śmiesznych scenek, letnia sceneria, ładne sukienki ![]() ![]() Bardzo spodobała mi się Mucha grając lesbijkę (choć tak naprawdę nie przepadam za tą aktorką) . Miło rozczarowałam się nią, bo rewelacyjnie wcieliła się w rolę. Cytat:
Ta scena mnie rozśmieszyła. W końcu taksówka przyjechała po nią ![]() Dobrą sceną było też to jak 2 panie czekały na Karola i on musiał jakoś dostać się do biura ![]()
- Kubusiu... -Tak Prosiaczku? -Nic, chciałem upewnić się, że jesteś... ...::: Uśmiech to bodaj najkrótsza droga do drugiego człowieka :::... ...::: Rób to na co masz ochotę, a ludzie niech mówią co chcą :::... Na jednym facecie świat nie kończy się, bo tego kwiata jest pół świata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
tak myślałam, że będzie nieco przereklamowany, bo zaczęło być o nim głośno już we wrześniu 2010
![]() ![]() poczekam na dvd, a do kina pójdę na coś bardziej ambitnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
matko ta piosenka kukulskiej mnie strasznie denerwuje, zbyt często ja słyszę brrr, na film poczekam az będzie w jakiejś gazecie albo puszczą w tv, wole te 20 zł wydać na jakiś ambitniejszy film
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a nie wiecie jakiej firmy sukienkę ma Gosia Socha podczas ślubu swoich rodziców? Taka biała w kolorowe kwiaty, z niebieskim szerokim pasem.
Bardzo mi się podoba i chciałabym ją namierzyć ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poniżej wklejam zdjęcia sukienki z wesela oraz inną, o którą chyba Ci chodzi ![]() I z chęcią dowiem się skąd ta zielona ![]()
- Kubusiu... -Tak Prosiaczku? -Nic, chciałem upewnić się, że jesteś... ...::: Uśmiech to bodaj najkrótsza droga do drugiego człowieka :::... ...::: Rób to na co masz ochotę, a ludzie niech mówią co chcą :::... Na jednym facecie świat nie kończy się, bo tego kwiata jest pół świata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ładna, ale nie wiem skąd są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Hej! Znacie tytuł piosenki przy której dziewczyny robiły striptiz dla naszego Karolka? Bardzo mi sie podoba a nie mogę znaleść....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.