Mydło i Pachnidło :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-03-03, 09:27   #1
kasiulka
Zakorzenienie

Mydło i Pachnidło :)

Znacie te kosmetyki, zamawiałyscie coś może z ich stronki?
http://www.pachnidlo.pl
jakie wrażenia ?

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-03, 09:31   #2
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna
Re: Mydło i Pachnidło :)

Ja kupowałam nawet sporo.
Próbowałam kilkakrotnie zgłosić go do złotej perfumerii, ale bez skutku.
Co Cię interesuje?
mala-czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-03, 09:38   #3
joannea
Zadomowienie

ja kupuje w sklepie w Lodzi, tyle, ze nazywa sie "Mydlo i Powidlo", ale asortyment ma podobny (rozszerzony jeszcze o produkty, ktore mozna znalezc na: http://www.nastroje.com/cgi-bin/easyshop.cgi

bardzo lubie te kosmetyki, sa naprawde swietne

mala-czarna napisał(a):
> Ja kupowałam nawet sporo.
> Próbowałam kilkakrotnie zgłosić go do złotej perfumerii, ale bez skutku.

juz kiedys pytalam Zlosia, dlaczego moje zgloszenia do Zlotej Perfumeri trafiaja w wirtualna proznie, i odpowiedzial, ze ze wzgledu na male zainteresowanie planuja zlikwidowac dzial w ogole, w zwiazku z tym, nie aktualizuje zgloszen.
joannea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-03, 09:43   #4
kasiulka
Zakorzenienie

Najbardziej interesują mnie te mniamuśne olejki do masażu (np. cynamon z pomarańczka) i kremy do ciała (czekoladowy) , ale też mydełka, kremy Femi. Praktycznie wszystko wygląda bardzo zachęcająco . Czarnulko a co Ty zamawiałaś? Czy faktycznie realizują przesylki do 5 dni?

Oliwka
Stary 2004-03-03, 09:54   #5
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

Czekoladowy krem do ciała??????
Gdzie on jest? Nie widziałam a już mi ślinka kapie na klawiaturę!

Ja kupowałam większość mydełek, olejek cynamonowy (niestety, jest z dodatkiem pomarańczy i w ogóle nie czuc cynamonu, ale oglenie bardzo dobry i estetyczne opakowanie, takie "surowe"), sole do kąpieli w różnych formach - wszystkie są OK, ale moje ulubione zapachy (najbardziej wyraziste) to róża, fiołek, cynamon+pomarańcza, kilka glinek + szampon do włosów z Argiletz, oliwkowy płyn do kąpieli, mydło karite, krem do rąk z Lepo Line, z Femi maseczkę różaną i acne 2 na wypryski, chyba jedną wazelinkę i jeszcze jakieś drobiazgi lub pojedyncze strzały.
Generalnie jestem bardzo zadowolona z tych kosmetyków, zwłaszcza z mydełek, soli i maseczki Femi.
Robiłam chyba 4 zamówienia i zawsze wysyłali je następnego dnia priorytetem, w paczce był prezencik (zwykle gratisowe mydełko), próbki a całość obsypana główkami róż - sztucznych, ale gustownych.
Bardzo przyjemne te paczki.
Raz się zdarzyło, że dostałam o jedno mydełko za mało, więc dosłali je mi z przeprosinami i jeszcze jednym w gratisie.
Bardzo polecam.
Stary 2004-03-03, 09:58   #6
joannea
Zadomowienie

ja najbardziej lubie mydelka (te ciete z blokow), maja duzo gliceryny, i sa fajniutkie, no, i slicznie zdobia lazienke.

co do femi:
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1036278881
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1067614853
Stary 2004-03-03, 09:58   #7
kasiulka
Zakorzenienie

No właśnie ja się też napaliłam na tą czekoladę (tym bardziej że nie mogę jeść, to sobie przynajmniej powącham )

http://www.pachnidlo.pl/pages/prod_s...=337&id_kat=30

dzięki za informacje , idę pisac zamówienie

Oliwka
Stary 2004-03-03, 10:11   #8
kasiulka
Zakorzenienie

A nie rozpadają się te mydełka w trakcie użycia? . Pamiętam że kiedys kupiłam sobie mydełko firmy Sense Philosophy bodajże, też naturalne, cięte z bloku i było do kitu . Rozpadło mi się dosłownie w drobny mak po pierwszej próbie umycia... nie miało też zadnych własciwości myjących, tylko zapach był ładny, poziomkowy.

Oliwka
Stary 2004-03-03, 10:18   #9
joannea
Zadomowienie

te przynajmniej, ktore mialam, absolutnie sie nie rozpadaly. Jestem w nich zakochana niezmiennie . Jedyne uszkodzenie, jakie sie dokonalo, to po dluzszym uzyciu takiego z czarnym kotem, odpadl kot od reszty (tzn rozpadlo sie na dwa bloki). Ja je polecam z czystym sumieniem, nie rozmiekaja, sa przyjemne dla skory, pienia sie w sam raz, slicznie pachna i bardzo ladnie wygladaja na mydelniczce.
Stary 2004-03-03, 10:23   #10
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

kasiap napisał(a):
> A nie rozpadają się te mydełka w trakcie użycia? . Pamiętam że kiedys kupiłam sobie mydełko firmy Sense Philosophy bodajże, też naturalne, cięte z bloku i było do kitu . Rozpadło mi się dosłownie w drobny mak po pierwszej próbie umycia... nie miało też zadnych własciwości myjących, tylko zapach był ładny, poziomkowy.

A nie kupiłaś wtedy ROLADKI DO KĄPIELI?
Ona była taka właśnie pół-miałka.
Te z Mydło i Pachnidło się nie rozpadają.
Stary 2004-03-03, 10:35   #11
kasiulka
Zakorzenienie

mala-czarna napisał(a):
> A nie kupiłaś wtedy ROLADKI DO KĄPIELI?

hm, może to była roladka, nie pamiętam (kupowałam w Mikolowskim Auchanie, chyba już tego sklepiku tam nie ma), ale do kąpieli to raczej nie było - nie mam wanny, tylko prysznic, więc produkty do kąpieli w ogóle mnie nie interesują

Wielkie dzięki za wszystkie informacje dziewczyny . Myślę że mogę spokojnie zamawiać w Mydle i Pachnidle.

Oliwka
Stary 2004-03-03, 10:39   #12
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

> hm, może to była roladka, nie pamiętam (kupowałam w Mikolowskim Auchanie, chyba już tego sklepiku tam nie ma), ale do kąpieli to raczej nie było - nie mam wanny, tylko prysznic, więc produkty do kąpieli w ogóle mnie nie interesują
>

Hihihi, ja też tą roladkę tam kupowałam.
Stary 2004-03-03, 16:02   #13
201608040942
Konto usunięte

To ja mam jeszcze pytanie: czy w normalnym sklepie noge kupic te kosmetyki? Czy sa to moze firmowe sklepy, lub w kazdej drogerii tez znajde te naturalne mydla? jesli istnieja normalne sklepy, to czy w Opolu taki jest i gdzie?
Pytam bo dla mnie kupowanie w polskich sklepach internetowych bedzie za drogie; koszty wysylki sa drozsze niz wyrtosc calej paczki, i nich na granicy sie dopatrza to jeszcze clo bedzie do zaplacenia
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-03, 21:24   #14
aneczki
Raczkowanie

GG do aneczki
Re: Mydło i Pachnidło :)- do kasip

Kasiu dzięki za wątek!!!
Dostałam kiedyś kika mydełek w prezencie i już dawno chciałam sobie kupić a niestety jedyny znany mi sklep jest w Krakowie. Teraz sobie zamówię przez internet!
A tak z innej beczki czy robisz zakupy w drogerii na Mazowieckiej w Ligocie? Jaki to sklepik? Będę wdzięczna za odpowiedz!
aneczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-03, 21:50   #15
joannea
Zadomowienie

wiem, ze jest sklep w Lodzi. Moze napisz do nich i zapytaj, czy nie maja oddzialu w Opolu czy okolicy?
Stary 2004-03-03, 22:07   #16
Iwonalodz
Zakorzenienie

joannea napisał(a):
> wiem, ze jest sklep w Lodzi. Moze napisz do nich i zapytaj, czy nie maja oddzialu w Opolu czy okolicy?

Hej Asiu Skarbie, a gdzie oni mają ten sklep w Łodzi, bo ja chyba ślepa jestem ???

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-03, 22:21   #17
joannea
Zadomowienie

WitaJ Iwonko!!!! Odpiszę na Twojego miala, ale ja straszliwa jezeli o maile jestem także przepraszam bardzo

ten sklepik, nazywa się "Mydło i Powidło" jest na ulicy 6-go sierpnia, zaraz za restauracją Anatewka (pomiędzy Piotrkowską a Kościuszki). Nie pamiętam numeru, ale znajdziesz bez problemu, bo to krótka uliczka. Idąc od Piotrkowskiej, po prawej stronie są "Zółte papiery" i wina, po drugiej, czyli lewej, Żabka, Anatewka i ten sklep. Z Piotrkowskiej trzeba skręcić zaraz za księgarnią językową.
Stary 2004-03-03, 22:30   #18
Iwonalodz
Zakorzenienie

Asiu Skarbie nie stresuj się tak oczywistym jest, że odpiszesz jak będziesz miała chwilkę
Za adresik dziekuję jak będę w pobliżu pewnie zajrzę

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-04, 08:13   #19
kasiulka
Zakorzenienie

Aneczki, a która to Mazowiecka ? . Wstyd się przyznać, tyle lat mieszkam w Ligocie i nie wiem .
Oprócz tej na Słupskiej zdarza mi się zaglądać do dwoch w okolicach targu - jedna jest w takim domu jednorodzinnym, a druga zaraz przy samym targu. W tej piewszej mają ogromniasty wybór kolorówki - znajdziesz tam Loreala, Revlona (np. Skinlights), Bourjois, Inglota i wiele innych firm. Co do cen to są niezbyt promocyjne , ale w naszej dzielnicy jest ogólnie drogo, takie odnoszę wrażenie. Czasem można cos dostać "w promocji", próbek i gratisków nie dają (ja przynajmniej nigdy nie dostalam).
Ta druga drogeria stawia raczej na tańsze marki - widziałam tam ostatnio Viperę, Joko, Eveline, Golden Rose, poza tym mają kosmetyki pielęgnacyjne polskich firm - Ziaji, Kolastyny, Daxa.
Kupuję tam rzadko bo jakos mi nie po drodze - zakupiłam u nich cienie Joko Winter Glamour, pomadkę Golden Rose i balsam kakaowy Ziaji - wszystkie te rzeczy moim zdaniem świetne więc ogólnie jestem zadowolona .
Aha, sprzedawczyni jest moim zdaniem lekko denerwująca, zawsze ma jakieś głupkowate "wstawki", ale mnie to specjalnie nie rusza .

Oliwka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-03-04, 18:45   #20
Nutka
Nutka nie gryzie!

Re: Mydło i Pachnidło :) w OPOLU

Zajrzyj w Realu w głównym przejsciu jest takie stoisko-kiosk...a sklep znajduje sie kolo Pizza Hut-w tej wąskiej uliczce jak idzie sie na parking,koło kioseczku z zapiekankami....kojarzysz ?

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-04, 19:14   #21
joannea
Zadomowienie

Zajrzyj koniecznie, bo to urocze miejsce, raz na jakiś czas mają akcje promocyjne - kiedyś kąpali w wannie Pawła Deląga , opowiadała mi znajoma .
Wybór duży, sklep ładnie zaaranżowany, ceny ok, ale nie przejmuj się Wyjątkowo Nachalnymi Sprzedawczyniami, które żyć nie dają od momentu przekroczenia progu. WSZYSTKIE moje znajome mają z nimi problem, więc taki chyba ich styl bycia po prostu . No, ale nie ma się co zrażać , bo cała reszta przednia
Stary 2004-03-04, 20:45   #22
Olla
Przyczajenie

Kasiu, mogę spytać na jakiej ulicy jest ta drogeria z kolorówką Revlona?
Olla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-05, 08:10   #23
kasiulka
Zakorzenienie

Hej Króliczku, Revlon jest na pewno na Słupskiej i w tej drogerii w okolicach targu (no właśnie,może ktos mi powie co to za ulica? )- na tej ulicy jest postój taksówek, a sama drogeria miesci się na parterze willi (chyba w garażu przerobionym), mam nadzieję że będziesz wiedziała o którą chodzi

Oliwka
Stary 2004-03-05, 11:30   #24
aneczki
Raczkowanie

GG do aneczki

Kasiu chodzi mi dokładnie o tą drogerię z dużym wyborem. Przy okazji odpowiedziałaś na wszytkie pytania, które mnie nurtowały.
Ze dwa lata temu przy wszystkich zakupach na sume powyżej 50 zł dawali próbki, a teraz coś im się wyraznie pogorszyło. Przed Bożym Narodzeniem robiłam na zlecenie babci zakupy prezentowe dla pozostałych członków rodziny, wydałam ponad 300 zł... i nic! I na dodatek kiedy wąchałam 4 wode po goleniu pani ekspedientka była wyraznie znudzona, nie pomogło nawet to że i tak wzięłam wszystkie! Narazili mi się okropnie już tam nie kupuję.
Napisz mi proszę jak na tym tle wypada ta ze Słupskiej, widziałam że są niezle zaopatrzeni w zapachy, (ceny?).
Pozdrawiam serdecznie
aneczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-05, 12:25   #25
kasiulka
Zakorzenienie

No ja też zauważylam że obsługa w tej perfumerii jest średnio miła. Parę razy trafiłam nawet na faceta -sprzedawcę, biedak byl kompletnie niezorientowany, poprosilam o pokazanie eyelinerow i nie wiedział co to jest Poza tym nie podobało mi się że dla wielu kosmetyków nie mają testerów, a ja nienawidzę kupować "na oko".

No a gdyby mnie tak potraktowali jak Ciebie to już bym tam wiecej nie poszła (może to głupie, ale mam tak że jak mnie jakiś sprzedawca na maxa wkurzy to nic u niego więcej nie kupię, tym sposobem mam juz parę sklepów "spalonych" )

Ta perfumeria na Słupskiej jest w moim odczuciu dosyć droga, choć owszem czasem zdarzają się perełki w stylu błyszczyk Gosha za 15 zł, no i wyprzedają też po dużo niższej cenie kosmetyki którym kończy się termin ważności. Ale próbek też nie dają, a co dziwniejsze sprzedają próbki perfum po 5 - 8 zł chyba !
Wybór zapachów faktycznie jest spory, ale wydaje mi się że są odrobinę droższe niż np. w Sephorze. Ja kupilam u nich tylko raz Noa Cacharela bo byl w zestawie w dosyć korzystnej cenie (promocja przed świętami). Generalnie wolę jednak kupowac w Sephorze, bo lubię wszystkiego sama dotknąc i powąchać niż prosić się znudzonej panienki

Oliwka
Stary 2004-03-06, 18:53   #26
benny
Raczkowanie

Re: Mydło i Pachnidło :( badziewie!

Ja kupowałam w 'Mydle' przez internet i nie polecam. Pomylili się w zamówieniu, a jedno z mydełek miało ukruszony róg, paczka nie została uszkodzona w trakcie transportu a więc zapakowano towar już uszkodzony! Kosmetyki były przeznaczone na prezent, zażądałam zwrotu pieniędzy. Odpowiedziano, żebym wysłała kosmetyki 'na koszt odbiorcy', Na poczcie dowiedziałam się, że ta usługa kosztuje 12 złotych. Nie udało mi sie uzyskać zapewnienia firmy, że zwrócą mi całą wydaną sumę (po potrąceniu wysyłki 'wte i nazad' wychodziła prawie połowa wartości zamówienia), a firma w pewnym momencie przestała odpowiadać na moje maile W ogóle byli niezbyt grzeczni i nawet nie przeprosili, a ja przez nich musiałam latać z wywieszonym ozorem szukając zastępczego prezentu!
No i zostałam z niechcianymi kosmetykami i o 60 złotych lżejsza. Nie polecam.
benny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-19, 14:22   #27
kasiulka
Zakorzenienie

Re: Mydło i Pachnidło :( badziewie!

Dostałam wczoraj przesyłkę od "Mydła pachnidła", aaaa.... do tej pory nie mogę wyjść z zachwytu . Jak te rzeczy niesamowicie pachną, aż mnie łapy świerzbią żeby jeszcze coś u nich zamówic, tylko resztki zdrowego rozsądku mnie powstrzymują przed kolejnym kosmetycznym zakupem .

Zastrzeżenia mam jedynie do samej przesyłki - niestety źle zabezpieczyli i trochę olejku się wylało, na szczęście niedużo. Ale i tak jestem straszliwie zadodolona

Oliwka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości