|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Mydło i Pachnidło :)
Znacie te kosmetyki, zamawiałyscie coś może z ich stronki?
http://www.pachnidlo.pl jakie wrażenia ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Mydło i Pachnidło :)
Ja kupowałam nawet sporo.
Próbowałam kilkakrotnie zgłosić go do złotej perfumerii, ale bez skutku. ![]() Co Cię interesuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ja kupuje w sklepie w Lodzi, tyle, ze nazywa sie "Mydlo i Powidlo", ale asortyment ma podobny (rozszerzony jeszcze o produkty, ktore mozna znalezc na: http://www.nastroje.com/cgi-bin/easyshop.cgi
bardzo lubie te kosmetyki, sa naprawde swietne ![]() mala-czarna napisał(a): > Ja kupowałam nawet sporo. > Próbowałam kilkakrotnie zgłosić go do złotej perfumerii, ale bez skutku. ![]() juz kiedys pytalam Zlosia, dlaczego moje zgloszenia do Zlotej Perfumeri trafiaja w wirtualna proznie, i odpowiedzial, ze ze wzgledu na male zainteresowanie planuja zlikwidowac dzial w ogole, w zwiazku z tym, nie aktualizuje zgloszen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Najbardziej interesują mnie te mniamuśne olejki do masażu (np. cynamon z pomarańczka) i kremy do ciała (czekoladowy) , ale też mydełka, kremy Femi. Praktycznie wszystko wygląda bardzo zachęcająco
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Czekoladowy krem do ciała??????
Gdzie on jest? Nie widziałam a już mi ślinka kapie na klawiaturę! ![]() Ja kupowałam większość mydełek, olejek cynamonowy (niestety, jest z dodatkiem pomarańczy i w ogóle nie czuc cynamonu, ale oglenie bardzo dobry i estetyczne opakowanie, takie "surowe"), sole do kąpieli w różnych formach - wszystkie są OK, ale moje ulubione zapachy (najbardziej wyraziste) to róża, fiołek, cynamon+pomarańcza, kilka glinek + szampon do włosów z Argiletz, oliwkowy płyn do kąpieli, mydło karite, krem do rąk z Lepo Line, z Femi maseczkę różaną i acne 2 na wypryski, chyba jedną wazelinkę i jeszcze jakieś drobiazgi lub pojedyncze strzały. ![]() Generalnie jestem bardzo zadowolona z tych kosmetyków, zwłaszcza z mydełek, soli i maseczki Femi. Robiłam chyba 4 zamówienia i zawsze wysyłali je następnego dnia priorytetem, w paczce był prezencik (zwykle gratisowe mydełko), próbki a całość obsypana główkami róż - sztucznych, ale gustownych. Bardzo przyjemne te paczki. ![]() Raz się zdarzyło, że dostałam o jedno mydełko za mało, więc dosłali je mi z przeprosinami i jeszcze jednym w gratisie. Bardzo polecam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja najbardziej lubie mydelka (te ciete z blokow), maja duzo gliceryny, i sa fajniutkie, no, i slicznie zdobia lazienke.
co do femi: http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1036278881 http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1067614853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ja się też napaliłam na tą czekoladę (tym bardziej że nie mogę jeść, to sobie przynajmniej powącham
![]() http://www.pachnidlo.pl/pages/prod_s...=337&id_kat=30 dzięki za informacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A nie rozpadają się te mydełka w trakcie użycia?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
te przynajmniej, ktore mialam, absolutnie sie nie rozpadaly. Jestem w nich zakochana niezmiennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
kasiap napisał(a):
> A nie rozpadają się te mydełka w trakcie użycia? ![]() ![]() A nie kupiłaś wtedy ROLADKI DO KĄPIELI? ![]() Ona była taka właśnie pół-miałka. ![]() Te z Mydło i Pachnidło się nie rozpadają. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
mala-czarna napisał(a):
> A nie kupiłaś wtedy ROLADKI DO KĄPIELI? ![]() hm, może to była roladka, nie pamiętam ![]() ![]() Wielkie dzięki za wszystkie informacje dziewczyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
> hm, może to była roladka, nie pamiętam
![]() ![]() > Hihihi, ja też tą roladkę tam kupowałam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
To ja mam jeszcze pytanie: czy w normalnym sklepie noge kupic te kosmetyki? Czy sa to moze firmowe sklepy, lub w kazdej drogerii tez znajde te naturalne mydla? jesli istnieja normalne sklepy, to czy w Opolu taki jest i gdzie?
Pytam bo dla mnie kupowanie w polskich sklepach internetowych bedzie za drogie; koszty wysylki sa drozsze niz wyrtosc calej paczki, i nich na granicy sie dopatrza to jeszcze clo bedzie do zaplacenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Re: Mydło i Pachnidło :)- do kasip
Kasiu
![]() ![]() Dostałam kiedyś kika mydełek w prezencie i już dawno chciałam sobie kupić a niestety jedyny znany mi sklep jest w Krakowie. Teraz sobie zamówię przez internet! ![]() A tak z innej beczki czy robisz zakupy w drogerii na Mazowieckiej w Ligocie? Jaki to sklepik? Będę wdzięczna za odpowiedz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
wiem, ze jest sklep w Lodzi. Moze napisz do nich i zapytaj, czy nie maja oddzialu w Opolu czy okolicy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
joannea napisał(a):
> wiem, ze jest sklep w Lodzi. Moze napisz do nich i zapytaj, czy nie maja oddzialu w Opolu czy okolicy? Hej Asiu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
WitaJ Iwonko!!!! Odpiszę na Twojego miala, ale ja straszliwa jezeli o maile jestem
![]() ![]() ten sklepik, nazywa się "Mydło i Powidło" jest na ulicy 6-go sierpnia, zaraz za restauracją Anatewka (pomiędzy Piotrkowską a Kościuszki). Nie pamiętam numeru, ale znajdziesz bez problemu, bo to krótka uliczka. Idąc od Piotrkowskiej, po prawej stronie są "Zółte papiery" i wina, po drugiej, czyli lewej, Żabka, Anatewka i ten sklep. Z Piotrkowskiej trzeba skręcić zaraz za księgarnią językową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Asiu Skarbie nie stresuj się tak
![]() ![]() Za adresik dziekuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Aneczki, a która to Mazowiecka ?
![]() ![]() Oprócz tej na Słupskiej zdarza mi się zaglądać do dwoch w okolicach targu - jedna jest w takim domu jednorodzinnym, a druga zaraz przy samym targu. W tej piewszej mają ogromniasty wybór kolorówki - znajdziesz tam Loreala, Revlona (np. Skinlights), Bourjois, Inglota i wiele innych firm. Co do cen to są niezbyt promocyjne ![]() Ta druga drogeria stawia raczej na tańsze marki - widziałam tam ostatnio Viperę, Joko, Eveline, Golden Rose, poza tym mają kosmetyki pielęgnacyjne polskich firm - Ziaji, Kolastyny, Daxa. Kupuję tam rzadko bo jakos mi nie po drodze - zakupiłam u nich cienie Joko Winter Glamour, pomadkę Golden Rose i balsam kakaowy Ziaji - wszystkie te rzeczy moim zdaniem świetne więc ogólnie jestem zadowolona ![]() Aha, sprzedawczyni jest moim zdaniem lekko denerwująca, zawsze ma jakieś głupkowate "wstawki", ale mnie to specjalnie nie rusza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Re: Mydło i Pachnidło :) w OPOLU
Zajrzyj w Realu w głównym przejsciu jest takie stoisko-kiosk...a sklep znajduje sie kolo Pizza Hut-w tej wąskiej uliczce jak idzie sie na parking,koło kioseczku z zapiekankami....kojarzysz ?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Zajrzyj koniecznie, bo to urocze miejsce, raz na jakiś czas mają akcje promocyjne - kiedyś kąpali w wannie Pawła Deląga
![]() ![]() Wybór duży, sklep ładnie zaaranżowany, ceny ok, ale nie przejmuj się Wyjątkowo Nachalnymi Sprzedawczyniami, które żyć nie dają od momentu przekroczenia progu. WSZYSTKIE moje znajome mają z nimi problem, więc taki chyba ich styl bycia po prostu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Kasiu, mogę spytać na jakiej ulicy jest ta drogeria z kolorówką Revlona?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Hej Króliczku, Revlon jest na pewno na Słupskiej i w tej drogerii w okolicach targu (no właśnie,może ktos mi powie co to za ulica?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Kasiu chodzi mi dokładnie o tą drogerię z dużym wyborem. Przy okazji odpowiedziałaś na wszytkie pytania, które mnie nurtowały.
Ze dwa lata temu przy wszystkich zakupach na sume powyżej 50 zł dawali próbki, a teraz coś im się wyraznie pogorszyło. Przed Bożym Narodzeniem robiłam na zlecenie babci zakupy prezentowe dla pozostałych członków rodziny, wydałam ponad 300 zł... i nic! I na dodatek kiedy wąchałam 4 wode po goleniu pani ekspedientka była wyraznie znudzona, nie pomogło nawet to że i tak wzięłam wszystkie! Narazili mi się okropnie już tam nie kupuję. Napisz mi proszę jak na tym tle wypada ta ze Słupskiej, widziałam że są niezle zaopatrzeni w zapachy, (ceny?). Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
No ja też zauważylam że obsługa w tej perfumerii jest średnio miła. Parę razy trafiłam nawet na faceta -sprzedawcę, biedak byl kompletnie niezorientowany, poprosilam o pokazanie eyelinerow i nie wiedział co to jest
![]() No a gdyby mnie tak potraktowali jak Ciebie to już bym tam wiecej nie poszła (może to głupie, ale mam tak że jak mnie jakiś sprzedawca na maxa wkurzy to nic u niego więcej nie kupię, tym sposobem mam juz parę sklepów "spalonych" ![]() Ta perfumeria na Słupskiej jest w moim odczuciu dosyć droga, choć owszem czasem zdarzają się perełki w stylu błyszczyk Gosha za 15 zł, no i wyprzedają też po dużo niższej cenie kosmetyki którym kończy się termin ważności. Ale próbek też nie dają, a co dziwniejsze sprzedają próbki perfum po 5 - 8 zł chyba ! Wybór zapachów faktycznie jest spory, ale wydaje mi się że są odrobinę droższe niż np. w Sephorze. Ja kupilam u nich tylko raz Noa Cacharela bo byl w zestawie w dosyć korzystnej cenie (promocja przed świętami). Generalnie wolę jednak kupowac w Sephorze, bo lubię wszystkiego sama dotknąc i powąchać niż prosić się znudzonej panienki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Re: Mydło i Pachnidło :( badziewie!
Ja kupowałam w 'Mydle' przez internet i nie polecam. Pomylili się w zamówieniu, a jedno z mydełek miało ukruszony róg, paczka nie została uszkodzona w trakcie transportu a więc zapakowano towar już uszkodzony! Kosmetyki były przeznaczone na prezent, zażądałam zwrotu pieniędzy. Odpowiedziano, żebym wysłała kosmetyki 'na koszt odbiorcy', Na poczcie dowiedziałam się, że ta usługa kosztuje 12 złotych. Nie udało mi sie uzyskać zapewnienia firmy, że zwrócą mi całą wydaną sumę (po potrąceniu wysyłki 'wte i nazad' wychodziła prawie połowa wartości zamówienia), a firma w pewnym momencie przestała odpowiadać na moje maile
![]() No i zostałam z niechcianymi kosmetykami i o 60 złotych lżejsza. Nie polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Re: Mydło i Pachnidło :( badziewie!
Dostałam wczoraj przesyłkę od "Mydła pachnidła", aaaa.... do tej pory nie mogę wyjść z zachwytu
![]() ![]() Zastrzeżenia mam jedynie do samej przesyłki - niestety źle zabezpieczyli i trochę olejku się wylało, na szczęście niedużo. Ale i tak jestem straszliwie zadodolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.