|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Śmierć
http://www.onet.tv/28962,2995,1,4210...0,0,wideo.html
Chciałabym się dowiedzieć co na ten temat sądzicie i jakie są wasze zdania i odczucia.
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Śmierć
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Też mi się wydaje. Byłam na ich stronie o nekrofilii. Masakra. Jak oni sobie żartują ze śmierci. Jest opisany stosunek seksualny z trupem. Albo trupy orgazm. Masakra. Zdjęcia jakiś trupów ze śmiesznymi podpisami. Porażka.
Oni sa nieźle opętani. Powinni się udac do egzorcysty.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dzisiaj przeczytałam artykuł na ich temat. Ciężko mi wyrazić jakąś jednoznaczną opinię. Dopóki ich "zboczenie" nie wychodzi poza mury domu jest poniekąd ich sprawą, jeśli tylko nie krzywdzą tym innych ludzi. Uważam jednak, że ich zainteresowania na pewno nie są do końca zdrowe, chociaż trudno budować o nich opinię na podstawie jednego artykułu czy filmiku. Być może starają się być kontrowersyjni a prywatnie wcale nie są aż tak opętani tą tematyką. W artykule było napisane, że założyli zakład pogrzebowy, ale nie mieli nigdy jeszcze żadnego klienta. Z ciekawości weszłam na stronę zakładu, wygląda dosyć profesjonalnie, lepiej od tych stron, które znam, natomiast budzi we mnie protest ich lekkie podejście do śmierci - jak do wczasów na Bahama. To, że śmierć każdego z nas spotka nie oznacza jeszcze, że należy do tego podchodzić jak do kupienia butów, dla mnie śmierć to koniec człowieka. Jestem ateistką, śmierć oznacza dla mnie zaprzestanie istnienia i to wcale nie jest zabawne, to jest przerażające.
Osobiście potrafię zrozumieć fascynację śmiercią jako stanem, w którym znajduje się ciało człowieka (np. prowadzenie badań o tej tematyce), ale coś takiego jak nekrofilia jest dla mnie nie do ogarnięcia. Weszłam na jedną z ich stron i natychmiast ją zamknęłam - nie potrafię patrzeć na zdjęcia zmarłych ludzi (w sensie zdjęć przedstawiających zwłoki, nie ważne w jakim stanie, czy "świeże" czy już rozkładające się), co dopiero zdjęcia przedstawiające stosunek ze zwłokami (zresztą nie potrafię i wcale nie chcę potrafić wyobrazić sobie tego). Nigdy nie widziałam martwego człowieka i nie bardzo chciałabym widzieć. Śmierć pojmuję jako koniec człowieka, koniec człowieczeństwa i ciało zgodnie z przyjętymi zwyczajami należy złożyć do grobu a w pamięci zachować obraz i osobowość zmarłego a nie jego rozkładające się ciało...
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
o raju...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Opętani? A przez kogo?
![]() ![]() Sorry, ale chyba trochę przesadzasz... Ja myślę, że są dość mocno ekscentryczni, niech sobie będą. Póki nikogo nie krzywdzą, niech sobie nawet mają lekki stosunek do śmierci. Zapewne są osoby również ekscentryczne, którym ich podejście będzie odpowiadało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Okropność....szczególnie zamieszczone na owej stronce nekrofilskie opowiadania erotyczne.Szok!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nie depcze krokusów
|
Nieźle pokręceni, czytałam ich bloga jakiś czas temu. Sama fascynuję się śmiercią, przyczyną umierania, wyłączeniem pracy organizmu jako wspaniałej maszyny oraz widziałam martwych ludzi. Jestem w stanie zrozumieć ich halloweenowe podejście do tego tematu. Jednak nekrofilia to zboczenie, bezczeszczenie zwłok.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku... czytając poniektóre wypowiedzi. Jak łatwo ocenić i obrazić człowieka nie znając go, nie czytając tego co pisze, co mówi. Znacie tylko jedną prawdę objawioną, oczywistą oczywistość a inne sprawy, o których nie macie pojęcia są dla Was odrażające. Prześledziłam informacje w internecie o Konradzie i Sybilli, artykuły, filmiki, blogi. Nigdzie nie jest powiedziane, napisane że są Nekrofilami. Zdjęcia oraz artykuły nie są ich autorstwa, są to informacje znalezione w książkach, w internecie i zebrane w jedną całość w jednym miejscu. Ale zamiast czytać ze zrozumieniem, łatwiej nazwać ich nekrofilami, zboczeńcami, obrazić, wysłać do egzorcysty, może lepiej będzie ich spalić od razu na stosie? Mają odmienne od większości zainteresowania, aspektem śmierci zajmują się czysto teoretycznie (co muszą podkreślać za każdym razem, dzięki właśnie takim nietolerancyjnym osobom), nie krzywdzą nikogo. Otworzyli zakład pogrzebowy, i co w tym jest takiego dziwnego. Ludzie zawsze będą umierać, i nie oszukujmy się, jest to bardzo dochodowy biznes. Zachęcam Was do przeczytania ich bloga, gdzie podają przykłady ludzkiej głupoty, podają przykłady, jak inni ich szykanują, wymyślają o nich niestworzone rzeczy.
Nekrofilia jest dewiacją seksualną, która jest ściągana przez prawo, ale nie jest to jednoznaczne, że nie należy badać czy interesować się tym zjawiskiem. Można ich nazwać tanatologami a nie nekrofilami! Równie dobrze można powiedzieć, że człowiek który interesuje się okultyzmem, jest satanistą, wyznawca Voo-Doo, poganinem i codziennie na śniadanie zjada małe dzieci. Niestety Polska jest bardzo nietolerancyjna. 90% Polaków to przecież praktykujący Katolicy, Biblia nie uczy nas oceniania innych ludzi, nietolerowania ich, szykanowania. Czasami mam wrażenie, że nie mamy XXI wieku, gdzie większość osób jest inteligentna, tylko wczesne średniowiecze. Moim zdaniem, Polskę świetnie podsumowała pani Basia: "jesteśmy sto lat za murzynami". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nie depcze krokusów
|
Jeśli umieszczają na swojej stronie linki do zdjęć nekrofilskich i takież opowiadania, to nie obchodzi mnie, czy sami się tym zajmują. Liczy się, że propagują takie zachowania.
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie popadajmy w paranoję... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nie depcze krokusów
|
Dziwne, że widzisz jakiś związek...
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A ja nie widzę związku pomiędzy umieszczaniem informacji gdziekolwiek (net, książka) a propagowaniem treści tam zawartych...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Są też blogi prostytutek...to znaczy, że te kobiety propagują prostytucję? Błagam, bez takich...żaden argument
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szanuję to, że mają jakieś zainteresowania, prowadzą badania, ale te wszystkie opowiadania...coś odrażającego. Podziwiam, a z drugiej strony dziwię się, że chcą się wgłębiać w te tematy. Acha, tolerancyjna wobec nekrofilii nie zamierzam być ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Nie depcze krokusów
|
Nie twierdzę, że osoba prowadząca taki blog sama zajmuje się nekrofilią. Umieszczanie zdjęć (to nie jest przypadkiem karalne?) i linków do stron takich osób uważam za naganne. Ktoś może odnaleźć wśród zdjęć zwłok swoją babcię.
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do tekstu z własną babcią się nie odniosę, bo aż mi ręce opadły... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy na tej stronie są zdjęcia zmarłych??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Nie depcze krokusów
|
Oglądałam ją jakiś miesiąc temu. Były. I linki do bogatych fotograficznie stron o tematyce nekrofilskiej.
Zresztą same sprawdźcie: http://sterben.wordpress.com. W pracy mam zablokowaną tą stronę z odpowiednią adnotacją. W Timesie znalazłam opis: "Wszystko to może brzmi nawet zachęcająco, gdyby nie treści, na jakie natrafiamy na stronach internetowych Konrada i Sybilli. W witrynie o nekrofilii są opowiadania opisujące ze szczegółami sceny seksu w prosektorium. Ich tytuły to: "Orgazm z trupem", "Seks z martwym facetem". I szokująca galeria: zdjęcia nagich martwych kobiet i mężczyzn. "
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2008-11-26 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam wrażenie, że oni są w pewnym stopniu nekrofilami, nie wierzę, że umieszczają teksty typu Orgazm z trupem w celach naukowych ![]() Na stronkę nie wejdę raczej...jeśli ja mam być tolerancyjna w ten sposób, to wole być (jak to było napisane powyżej), sto lat za murzynami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem nie są nekrofilami. To że interesują się tym, nie znaczy zaraz, że to robią
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Nie depcze krokusów
|
Nie, nie robią tego. Tylko się interesują.
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Może nie propagują, ale rozpowszechniają. A moim zdaniem takich rzeczy nie powinno się rozpowszechniać (nekrofilia, zoofilia, pedofilia- wszystko z tego samego worka), a nawet powinno być to zabronione i karalne.
Jak pomyślę, że jakieś dziecko trafi przypadkiem na takie materiały w internecie czy coś. Po co to umieszczać? Po chol**ę? OBRZYDLISTWO. Może jeszcze umieścić opowiadanie: seks z dzieckiem, z drzewem, ze staruszką, z psem...oczywiście w celach naukowych? Edytowane przez claymore Czas edycji: 2008-11-28 o 00:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Bry
![]() Powiem tak ani mnie ten filmik zdziwił ani zszokował ![]() Mieszkam w Anglii w mieście Whitby. Tu prawie cały rok trwa Hallowen i nikogo nie dziwii to że ktoś tam się interesuje śmiercią a czemu?? Bo tu na temacie śmierci ludzie robią nie małe interesy ![]() ![]() ![]() Moim zdaniem Ci ludzie znaleźli sobie sposób na biznes i w tym nie widze nic dziwnego. A Blog uważają pewnie za dobrą forme reklamy. Co innego jest pisać o tym a co innego propagować. Ja myśle że Oni jednak bardziej informują że istnieje takie zjawisko jak nekrofilia niż je pochwalają. Jednak moim skromnym zdaniem zdjęcia ciał (zwłok) nie powinny być dostępne w internecie. Dlaczego? Polecam poczytać życiorysy dewiantów, sadystów itp.
juz mnie tu nie ma ![]() Edytowane przez piwusia5 Czas edycji: 2008-11-28 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Nie depcze krokusów
|
Fascynowały mnie kiedyś takie Addamsowe klimaty i uwielbiam czarny humor, budzące niepokój wnętrza. Oddałabym im swoje zwłoki do przygotowania.
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ani mnie to ziebi ani grzeje w sumie
przypadkiem tu trafilam i uprzejmie donosze ze beda jutro w Uwadze Ale tak sobie mysle,gdzie ta babka widziala takie zaklady pogrzebowe trumny w szopie,przerobiona nyska i wiesniackie ubrania U mnie w miescie takich nie ma ,a nawet sa bardziej profesjonalne niz ten ich maly i mikry-3 trumny na krzyz w pokoiku ![]() I jeszcze mialam taka refleksje-jakie trzeba miec szczescie ,zeby znalezc partnera o takich samych pokreconych zainteresowaniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.