Śmierć - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-26, 09:57   #1
Marina123
Raczkowanie

Śmierć

http://www.onet.tv/28962,2995,1,4210...0,0,wideo.html

Chciałabym się dowiedzieć co na ten temat sądzicie i jakie są wasze zdania i odczucia.

Marina123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 10:36   #2
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Śmierć

Cytat:
Napisane przez Marina123 Pokaż wiadomość
http://www.onet.tv/28962,2995,1,4210...0,0,wideo.html

Chciałabym się dowiedzieć co na ten temat sądzicie i jakie są wasze zdania i odczucia.
Coś mi buferuje,wiec nie bardzo moge teraz oglądnąć ten filmik.Lecz napisze tylko,że hm troche dziwne małżeństwo.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 10:38   #3
Marina123
Raczkowanie

Też mi się wydaje. Byłam na ich stronie o nekrofilii. Masakra. Jak oni sobie żartują ze śmierci. Jest opisany stosunek seksualny z trupem. Albo trupy orgazm. Masakra. Zdjęcia jakiś trupów ze śmiesznymi podpisami. Porażka.
Oni sa nieźle opętani. Powinni się udac do egzorcysty.

Marina123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 10:54   #4
Klarissa
Zakorzenienie

Post Dot.: Śmierć

Dzisiaj przeczytałam artykuł na ich temat. Ciężko mi wyrazić jakąś jednoznaczną opinię. Dopóki ich "zboczenie" nie wychodzi poza mury domu jest poniekąd ich sprawą, jeśli tylko nie krzywdzą tym innych ludzi. Uważam jednak, że ich zainteresowania na pewno nie są do końca zdrowe, chociaż trudno budować o nich opinię na podstawie jednego artykułu czy filmiku. Być może starają się być kontrowersyjni a prywatnie wcale nie są aż tak opętani tą tematyką. W artykule było napisane, że założyli zakład pogrzebowy, ale nie mieli nigdy jeszcze żadnego klienta. Z ciekawości weszłam na stronę zakładu, wygląda dosyć profesjonalnie, lepiej od tych stron, które znam, natomiast budzi we mnie protest ich lekkie podejście do śmierci - jak do wczasów na Bahama. To, że śmierć każdego z nas spotka nie oznacza jeszcze, że należy do tego podchodzić jak do kupienia butów, dla mnie śmierć to koniec człowieka. Jestem ateistką, śmierć oznacza dla mnie zaprzestanie istnienia i to wcale nie jest zabawne, to jest przerażające.

Osobiście potrafię zrozumieć fascynację śmiercią jako stanem, w którym znajduje się ciało człowieka (np. prowadzenie badań o tej tematyce), ale coś takiego jak nekrofilia jest dla mnie nie do ogarnięcia. Weszłam na jedną z ich stron i natychmiast ją zamknęłam - nie potrafię patrzeć na zdjęcia zmarłych ludzi (w sensie zdjęć przedstawiających zwłoki, nie ważne w jakim stanie, czy "świeże" czy już rozkładające się), co dopiero zdjęcia przedstawiające stosunek ze zwłokami (zresztą nie potrafię i wcale nie chcę potrafić wyobrazić sobie tego). Nigdy nie widziałam martwego człowieka i nie bardzo chciałabym widzieć. Śmierć pojmuję jako koniec człowieka, koniec człowieczeństwa i ciało zgodnie z przyjętymi zwyczajami należy złożyć do grobu a w pamięci zachować obraz i osobowość zmarłego a nie jego rozkładające się ciało...
Stary 2008-11-26, 11:55   #5
pinezka997
Raczkowanie

o raju...
pinezka997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 12:06   #6
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Marina123 Pokaż wiadomość
Oni sa nieźle opętani. Powinni się udac do egzorcysty.
Opętani? A przez kogo? Egzorcysta? No jasne
Sorry, ale chyba trochę przesadzasz...

Ja myślę, że są dość mocno ekscentryczni, niech sobie będą. Póki nikogo nie krzywdzą, niech sobie nawet mają lekki stosunek do śmierci. Zapewne są osoby również ekscentryczne, którym ich podejście będzie odpowiadało.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 15:15   #7
katalinka17
Zadomowienie

Okropność....szczególnie zamieszczone na owej stronce nekrofilskie opowiadania erotyczne.Szok!

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 15:15   #8
Malla
Nie depcze krokusów

Nieźle pokręceni, czytałam ich bloga jakiś czas temu. Sama fascynuję się śmiercią, przyczyną umierania, wyłączeniem pracy organizmu jako wspaniałej maszyny oraz widziałam martwych ludzi. Jestem w stanie zrozumieć ich halloweenowe podejście do tego tematu. Jednak nekrofilia to zboczenie, bezczeszczenie zwłok.
Stary 2008-11-26, 16:17   #9
Ferrou
Zakorzenienie

Jestem w szoku... czytając poniektóre wypowiedzi. Jak łatwo ocenić i obrazić człowieka nie znając go, nie czytając tego co pisze, co mówi. Znacie tylko jedną prawdę objawioną, oczywistą oczywistość a inne sprawy, o których nie macie pojęcia są dla Was odrażające. Prześledziłam informacje w internecie o Konradzie i Sybilli, artykuły, filmiki, blogi. Nigdzie nie jest powiedziane, napisane że są Nekrofilami. Zdjęcia oraz artykuły nie są ich autorstwa, są to informacje znalezione w książkach, w internecie i zebrane w jedną całość w jednym miejscu. Ale zamiast czytać ze zrozumieniem, łatwiej nazwać ich nekrofilami, zboczeńcami, obrazić, wysłać do egzorcysty, może lepiej będzie ich spalić od razu na stosie? Mają odmienne od większości zainteresowania, aspektem śmierci zajmują się czysto teoretycznie (co muszą podkreślać za każdym razem, dzięki właśnie takim nietolerancyjnym osobom), nie krzywdzą nikogo. Otworzyli zakład pogrzebowy, i co w tym jest takiego dziwnego. Ludzie zawsze będą umierać, i nie oszukujmy się, jest to bardzo dochodowy biznes. Zachęcam Was do przeczytania ich bloga, gdzie podają przykłady ludzkiej głupoty, podają przykłady, jak inni ich szykanują, wymyślają o nich niestworzone rzeczy.
Nekrofilia jest dewiacją seksualną, która jest ściągana przez prawo, ale nie jest to jednoznaczne, że nie należy badać czy interesować się tym zjawiskiem. Można ich nazwać tanatologami a nie nekrofilami! Równie dobrze można powiedzieć, że człowiek który interesuje się okultyzmem, jest satanistą, wyznawca Voo-Doo, poganinem i codziennie na śniadanie zjada małe dzieci.
Niestety Polska jest bardzo nietolerancyjna. 90% Polaków to przecież praktykujący Katolicy, Biblia nie uczy nas oceniania innych ludzi, nietolerowania ich, szykanowania. Czasami mam wrażenie, że nie mamy XXI wieku, gdzie większość osób jest inteligentna, tylko wczesne średniowiecze.
Moim zdaniem, Polskę świetnie podsumowała pani Basia: "jesteśmy sto lat za murzynami".
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 16:33   #10
Malla
Nie depcze krokusów

Jeśli umieszczają na swojej stronie linki do zdjęć nekrofilskich i takież opowiadania, to nie obchodzi mnie, czy sami się tym zajmują. Liczy się, że propagują takie zachowania.
Stary 2008-11-26, 16:42   #11
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jeśli umieszczają na swojej stronie linki do zdjęć nekrofilskich i takież opowiadania, to nie obchodzi mnie, czy sami się tym zajmują. Liczy się, że propagują takie zachowania.
Czy np. książki traktujące o historii III Rzeszy propagują faszyzm/nazizm?
Nie popadajmy w paranoję...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 16:48   #12
Malla
Nie depcze krokusów

Dziwne, że widzisz jakiś związek...
Stary 2008-11-26, 17:45   #13
Ferrou
Zakorzenienie

A ja nie widzę związku pomiędzy umieszczaniem informacji gdziekolwiek (net, książka) a propagowaniem treści tam zawartych...
Stary 2008-11-26, 17:58   #14
metafora
Rozeznanie

Są też blogi prostytutek...to znaczy, że te kobiety propagują prostytucję? Błagam, bez takich...żaden argument To, że ktoś zakłada stronę o nekrofilii nie znaczy, że jest nekrofilem, co sam autor PODKREśLAł WIELE RAZY! Nikt nikogo nie zmusza do czytania tego bloga, jeżeli komuś się nie podoba, to przecież nie musi, to nie jest lektura obowiązkowa Ktoś mówi 'okropność' - okej, nie każdemu temat nekrofilii leży, ale ludzie - na jakiej podstawie określacie autora mówiąc np. że jedyne co może mu pomóc to egzorcyzmy ( )?! Jeżeli macie krytykować, to krytykujcie temat, a nie człowieka! Który, swoją drogą, występuje tu w roli badacza, a nie czynnego (a nawet biernego) nekrofila. To tak jakby powiedzieć, że (przykład będzie dosadny) każdy pediatra jest pedofilem

*Szczęście nie jest celem... jest sposobem podróżowania*

metafora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 18:30   #15
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Jestem w szoku... czytając poniektóre wypowiedzi. Jak łatwo ocenić i obrazić człowieka nie znając go, nie czytając tego co pisze, co mówi. Znacie tylko jedną prawdę objawioną, oczywistą oczywistość a inne sprawy, o których nie macie pojęcia są dla Was odrażające. Prześledziłam informacje w internecie o Konradzie i Sybilli, artykuły, filmiki, blogi. Nigdzie nie jest powiedziane, napisane że są Nekrofilami. Zdjęcia oraz artykuły nie są ich autorstwa, są to informacje znalezione w książkach, w internecie i zebrane w jedną całość w jednym miejscu. Ale zamiast czytać ze zrozumieniem, łatwiej nazwać ich nekrofilami, zboczeńcami, obrazić, wysłać do egzorcysty, może lepiej będzie ich spalić od razu na stosie? Mają odmienne od większości zainteresowania, aspektem śmierci zajmują się czysto teoretycznie (co muszą podkreślać za każdym razem, dzięki właśnie takim nietolerancyjnym osobom), nie krzywdzą nikogo. Otworzyli zakład pogrzebowy, i co w tym jest takiego dziwnego. Ludzie zawsze będą umierać, i nie oszukujmy się, jest to bardzo dochodowy biznes. Zachęcam Was do przeczytania ich bloga, gdzie podają przykłady ludzkiej głupoty, podają przykłady, jak inni ich szykanują, wymyślają o nich niestworzone rzeczy.
Nekrofilia jest dewiacją seksualną, która jest ściągana przez prawo, ale nie jest to jednoznaczne, że nie należy badać czy interesować się tym zjawiskiem. Można ich nazwać tanatologami a nie nekrofilami! Równie dobrze można powiedzieć, że człowiek który interesuje się okultyzmem, jest satanistą, wyznawca Voo-Doo, poganinem i codziennie na śniadanie zjada małe dzieci.
Niestety Polska jest bardzo nietolerancyjna. 90% Polaków to przecież praktykujący Katolicy, Biblia nie uczy nas oceniania innych ludzi, nietolerowania ich, szykanowania. Czasami mam wrażenie, że nie mamy XXI wieku, gdzie większość osób jest inteligentna, tylko wczesne średniowiecze.
Moim zdaniem, Polskę świetnie podsumowała pani Basia: "jesteśmy sto lat za murzynami".
W mojej wypowiedzi odniosłam się do treści zawartych na tej stronie.
Szanuję to, że mają jakieś zainteresowania, prowadzą badania, ale te wszystkie opowiadania...coś odrażającego. Podziwiam, a z drugiej strony dziwię się, że chcą się wgłębiać w te tematy.

Acha, tolerancyjna wobec nekrofilii nie zamierzam być

SYN

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 18:41   #16
Malla
Nie depcze krokusów

Nie twierdzę, że osoba prowadząca taki blog sama zajmuje się nekrofilią. Umieszczanie zdjęć (to nie jest przypadkiem karalne?) i linków do stron takich osób uważam za naganne. Ktoś może odnaleźć wśród zdjęć zwłok swoją babcię.
Stary 2008-11-26, 19:07   #17
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
W mojej wypowiedzi odniosłam się do treści zawartych na tej stronie.
Szanuję to, że mają jakieś zainteresowania, prowadzą badania, ale te wszystkie opowiadania...coś odrażającego. Podziwiam, a z drugiej strony dziwię się, że chcą się wgłębiać w te tematy.

Acha, tolerancyjna wobec nekrofilii nie zamierzam być
Ja też nie toleruję nekrofilów, ani innych dewiacji seksualnych, ale oni nie sa nekrofilami!

Cytat:
Nie twierdzę, że osoba prowadząca taki blog sama zajmuje się nekrofilią. Umieszczanie zdjęć (to nie jest przypadkiem karalne?) i linków do stron takich osób uważam za naganne. Ktoś może odnaleźć wśród zdjęć zwłok swoją babcię.
Gdyby te zdjęcia miały charakter kryminalny, policja szybko by się tym zajęła. Tak się składa, że "życzliwe" osoby na bieżąco informują ww instytucję na temat tej strony.
Do tekstu z własną babcią się nie odniosę, bo aż mi ręce opadły...
Stary 2008-11-26, 19:16   #18
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:

Czy na tej stronie są zdjęcia zmarłych???

SYN
Stary 2008-11-26, 19:39   #19
Malla
Nie depcze krokusów

Oglądałam ją jakiś miesiąc temu. Były. I linki do bogatych fotograficznie stron o tematyce nekrofilskiej.
Zresztą same sprawdźcie: http://sterben.wordpress.com. W pracy mam zablokowaną tą stronę z odpowiednią adnotacją.
W Timesie znalazłam opis:
"Wszystko to może brzmi nawet zachęcająco, gdyby nie treści, na jakie natrafiamy na stronach internetowych Konrada i Sybilli. W witrynie o nekrofilii są opowiadania opisujące ze szczegółami sceny seksu w prosektorium. Ich tytuły to: "Orgazm z trupem", "Seks z martwym facetem". I szokująca galeria: zdjęcia nagich martwych kobiet i mężczyzn. "

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2008-11-26 o 19:52
Malla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 21:42   #20
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Oglądałam ją jakiś miesiąc temu. Były. I linki do bogatych fotograficznie stron o tematyce nekrofilskiej.
Zresztą same sprawdźcie: http://sterben.wordpress.com. W pracy mam zablokowaną tą stronę z odpowiednią adnotacją.
W Timesie znalazłam opis:
"Wszystko to może brzmi nawet zachęcająco, gdyby nie treści, na jakie natrafiamy na stronach internetowych Konrada i Sybilli. W witrynie o nekrofilii są opowiadania opisujące ze szczegółami sceny seksu w prosektorium. Ich tytuły to: "Orgazm z trupem", "Seks z martwym facetem". I szokująca galeria: zdjęcia nagich martwych kobiet i mężczyzn. "

Ja mam wrażenie, że oni są w pewnym stopniu nekrofilami, nie wierzę, że umieszczają teksty typu Orgazm z trupem w celach naukowych
Na stronkę nie wejdę raczej...jeśli ja mam być tolerancyjna w ten sposób, to wole być (jak to było napisane powyżej), sto lat za murzynami

SYN
Stary 2008-11-27, 13:20   #21
the_sania
Wtajemniczenie

moim zdaniem nie są nekrofilami. To że interesują się tym, nie znaczy zaraz, że to robią

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 17:12   #22
Malla
Nie depcze krokusów

Nie, nie robią tego. Tylko się interesują.
Stary 2008-11-28, 00:10   #23
claymore
Rozeznanie

Może nie propagują, ale rozpowszechniają. A moim zdaniem takich rzeczy nie powinno się rozpowszechniać (nekrofilia, zoofilia, pedofilia- wszystko z tego samego worka), a nawet powinno być to zabronione i karalne.

Jak pomyślę, że jakieś dziecko trafi przypadkiem na takie materiały w internecie czy coś. Po co to umieszczać? Po chol**ę?

OBRZYDLISTWO.

Może jeszcze umieścić opowiadanie: seks z dzieckiem, z drzewem, ze staruszką, z psem...oczywiście w celach naukowych?

Edytowane przez claymore
Czas edycji: 2008-11-28 o 00:12
claymore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 12:17   #24
piwusia5
Rozeznanie

Bry

Powiem tak ani mnie ten filmik zdziwił ani zszokował I podkreślam że nie jestem ani nekrofilem ani fascynatką Gotyku. Ani też nie popieram tego typu zachowań. NEKROFILIE potempiam!! Ale interesuje mnie tematyka "co czyni z przeciętnego Kowalskiego sadyste"

Mieszkam w Anglii w mieście Whitby. Tu prawie cały rok trwa Hallowen i nikogo nie dziwii to że ktoś tam się interesuje śmiercią a czemu?? Bo tu na temacie śmierci ludzie robią nie małe interesy. Miasto nie jest wielkie ale są 3 sklepy z artykółam o tej tematyce. Można kupić łóżko a la trumna, kielich a la z krwią, pościel a la popełniono na niej przestępstwo, a nawet widziełam ubranko niemowlęce z napisem "śmierci się nie boje" W podrzędnej kwiaciarni tusz za rogiem można nabyć doniczkę w kształcie .... czaszki. Z resztą bardzo realistyczne wykonanie.

Moim zdaniem Ci ludzie znaleźli sobie sposób na biznes i w tym nie widze nic dziwnego. A Blog uważają pewnie za dobrą forme reklamy. Co innego jest pisać o tym a co innego propagować. Ja myśle że Oni jednak bardziej informują że istnieje takie zjawisko jak nekrofilia niż je pochwalają.

Jednak moim skromnym zdaniem zdjęcia ciał (zwłok) nie powinny być dostępne w internecie. Dlaczego? Polecam poczytać życiorysy dewiantów, sadystów itp.

Edytowane przez piwusia5
Czas edycji: 2008-11-28 o 12:28
piwusia5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 12:38   #25
Malla
Nie depcze krokusów

Fascynowały mnie kiedyś takie Addamsowe klimaty i uwielbiam czarny humor, budzące niepokój wnętrza. Oddałabym im swoje zwłoki do przygotowania.
Stary 2008-11-28, 19:10   #26
bess
Zakorzenienie

ani mnie to ziebi ani grzeje w sumie
przypadkiem tu trafilam i uprzejmie donosze ze beda jutro w Uwadze
Ale tak sobie mysle,gdzie ta babka widziala takie zaklady pogrzebowe trumny w szopie,przerobiona nyska i wiesniackie ubrania
U mnie w miescie takich nie ma ,a nawet sa bardziej profesjonalne niz ten ich maly i mikry-3 trumny na krzyz w pokoiku
I jeszcze mialam taka refleksje-jakie trzeba miec szczescie ,zeby znalezc partnera o takich samych pokreconych zainteresowaniach
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości