|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Prolaktyna a laktacja- pytanie do mam,które miały podwyższoną prolaktynę przed ciążą!
Witam serdecznie
![]() Jestem z mamusiek marcowo-kwietniowych 2009. Przed ciążą miałam podwyższoną prolaktynę a co za tym idzie,miałam niergularne okresy,owulcje itd. Lekarz zlecił brać bromocorn,który ustabilizował mi okresy i pozwolił zajść w ciążę.Co mnie zaczęło martwić...Ponieważ bardzo chcę karmić dziecko piersią,jak najdłuzej w sumie,zastanawiam się czy przy problemach z prolaktyną nie ma problemów z laktacją?Czy któaś z Was może miała ten sam problem? Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prolaktyna a laktacja- pytanie do mam,które miały podwyższoną prolaktynę przed
prolaktyna i oksytocyna sa odpowiedzialne za prawidlowa laktacje, wiec nie masz sie o co martwic
![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prolaktyna a laktacja- pytanie do mam,które miały podwyższoną prolaktynę przed
Dziękuję za odpowiedź.Ja się poprostu obawiam czy ni ebędzie jakiś powikłań skoro prolaktyna nie jest w normie...bo ja miałam sporo za wysoką przed ciążą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
czesto jest tak ze zaburzenia hormonale przed ciaza wracaja do prawidlowych malo tego cykle sie reguluja, oby tak bylo i u ciebie
![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Witaj!
Ja mialam bardzo zawyzona prolaktyne przez wiele lat bralam ten sam lek co Ty.A ze srednio po nim sie czulam to odstawilam.Mialam nawet ze tak powiem po nacisnieciu sutka kropelki pokarmu. Po porodzie nei badalam.Ale moge Ciebie uspokoic laktacje mialam super i mimo ze po cc oddawalam litry w ciagu doby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja również zawsze miałam bardzo wysoką prolaktynę przed ciążą a synka karmiłam 1 rok i 3 miesiące. Do pół roczku jedynym jego pokarmem była moja pierś i był okrąglutki
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.