|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czy obcinać paznokcie??
Mam pytanie, chodzę jeszcze do szkoły, podobają mi się moje długie paznokcie, jednak pani na WF ciągle mi truje że muszę obciąć bo inaczej jedyneczka...żal bo ona sama ma długie tipsy i nic nie robi....Jak myślicie czy mam obciąć paznokcie, kiedy mam krótkie szybko mi się łamią i mam je osłabione....nie wiem co zrobić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Czy obcinać paznokcie??
Cytat:
![]() jak nie masz aparatu to hm.. narysuj albo coś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No właśnie, praktycznie to nie są aż tak długie...w granicach rozsądku może jutro wkleje fotki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście o ile paznokcie nie sa na tyle długie, aby mozna było nimi zrobic krzywde koleżance podczas gier zespołowych, ale w takim przypadku nie stawia sie jedynki za paznokcie, a nie pozwala brac udziału w zajęciach.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
też tak miałam na wf...
babka mi truła zawsze. Przeważnie troszke skracałam bo miałam dośc dlugie ![]() Potem jak juz miałam krótkie paznokcie ciut za opuszek była taka sytuacja że kolezanka innej dziewczynie podczas gry w kosza zadrapała oko, tzn powiekę... Nauczycielka od razu kazania że my dziewczyny ammy obcinać paznokcie bo widać co się dzieje... Mówiła do wszystkich a ptzryła na mnie... chciałam jej walnąć. Okazało sie że ta dziewczyna co udrapała miła króciusienkie paznokcie, wiec nie koniecznie tylko długie moga zrobic krzywdę... Ale nauczycielka oczywiscie tego już nie zauwazyła... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
hehe troche mnie rozsmieszyl ten watek
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
AnulaPPP zgadzam się z tobą bo większą krzywdę robi się krótkimi paznokciami i to zawsze zdarza się tym dziewczyna co mają obcięte nawet sama boleśnie tego doświadczyłam, a długie paznokcie potrzebne mi do gnębienia kolegi:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Szkoły rządzą sie swoimi prawami i niestey, ale nauczyciel ma rację. Tak samo jak później w pracy szef.
Nauczyciele odspowiadają za dzieci pozostawione pod ich opieką i chca jak moga uniknąc ryzyka, czyli, jezeli dziewczyuna złamie długi paznokciec do krwi w trakcie lekcji WF to odpowiadała za to bedzie nauczycielka.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
odpowiedzialność... chyba żart ,jak nauczycielka przychodzi na lekcje w tipsach, dżinsach biodróweczkach i mówi że nie pokaże nam ćwiczenia bo ma zły strój, to chyba jakaś żenada jest!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Albertyna ma po częsci racje... tzn tak powinno być!
ale jak jest w szkołach z wf naprawdę? ano tak jak mówi autorka wątku... przychodza lale a nie nauczycielki wf, każą robic to czy siamto a same nic nie robią... Jak już być konsekwentnym w zasadach to do początku do końca.... ja nieraz nie obcinałam bo w sumie unikałam sytuacji w których mogłam złamać ![]() ale w sumie jak Ty masz duże szanse że złamiesz to wiesz... może Cie zabolec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
tak , macie racje z tym łamaniem , że boli, że dla mojego dobra, ale ja taka jestem że nie lubie jak ktoś mi mówi jak mam robić a sam sobie zaprzecza mi się wydaje że ona poprostu zazdrości nigdy nie przyczepi się do kogoś innego jak do mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.