|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
Pokaż wyniki sondy: Żel czy Akryl? | |||
Żelowe pazurki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 42,86% |
Akrylowe pazurki |
1 | 4,76% |
Obojętne, gdyż z obu jestem zadowolona |
9 | 42,86% |
Inne opcje |
2 | 9,52% |
Głosujący: 21. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() żel VS akryl-podsumowanie
Przeczytałam każdy post, każde zdanie i słowo na forum o pazurkach. Teraz mam w głowie miszung i juz sama nie wiem co wybrać. Od tygodnia chodze napalona na przedłużenie paznokci...a teraz zwątpiłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
aha a jeszcze zapomniałam dodać... że stylistka musi faktycznie mieć talent i powołanie... jak ma to poznać? Nie moge wejść i spytać : "Dzieńdobry, chciałabym przedłużyć pazurki, ma pani talent i powołanie?" Żeby się o tym doiwedzieć metodą obseracji- potrzeba czasu, a ja go nie mam. Jak mam poznać czy warto siedzieć w tym anie innym salonie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: żel VS akryl-podsumowanie
Aaahhh trudne pytania zadajesz
![]() Najlepiej wybrac sie do stylistki ( fryzjera, mechanika - kogokolwiek) poleconej przez kolezanke . NIe idziesz wtedy w ciemno i wiesz mnie więcej czego się spodziewać - oczywiscie niespodzianki się zdarzają bo to co odpowiada kolezance moze nie spodobac sie Tobie...ale to już drobiazg. Jesli nie masz zadnej "oblatanej kolezanki" musisz wybierac sama - najprosciej chyba ocenic stylistke po jej miejscu pracy - niezaleznie czy jest to salon czy pokój w domku. Duzo o kosmetyczce powiedzą Ci wiszace na scianach dyplomy - znaczy to ,ze ciagle sie szkoli, stara sie byc na czasie, interesuje sie tym co robi. Baardzo przydatne byłoby ogladniecie jej prac ( czy to w albumie w salonie) czy tez w galeryjce w internecie - bedziesz mogla ocenic czy zrobione przez nia paznokcie Ci sie podobaja czy raczej nie. Nastepnie zwroc uwage na ceny i produkty - podejrzanie tanie usługi eliminuj od razu ( uzupelnienie za 30 zł odpada) natomiast na zbyt drogie chyba tez nie ma sensu sie porywac. Zapytaj na jakich produktach pracuje stylistka, jak u niej z dezynfekcją rak i narzedzi ( idealem jest by dla kazdej klientki miala przygotowane osobne pilniki i bloki). Jesli uslyszysz ,że pani robi zelki a o akrylu mówi ,że jest rakotworczy..uciekaj gdzie pieprz rosnie - i odwrotnie jesli pani akrylkowa twierdzi,że żelków juz sie nie robi...ehmm... ![]() Natomiast co do wyboru zel / akryl - na razie nie zaprzataj sobie tym glowy. Znajdz dobra stylistke ona pomoże Ci dobrać coś do Twych indywidualnych potrzeb. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ojojojjj to nie będzie takie proste jak myślałam, w dzisiejszych czasach nic nie jest proste
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
tyle jest tego na forum...widocznie nie poszperalas zbyt dobrze...kazda z nas ma swojego faworyta...ja np akryl!ale ostatnio zaczelam laczyc z zelem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Klientka o typowej płytce paznokciowej nie bedzie w stanie rozróznić czy ma na rekach akryl czy żel-jesli sa dobrze zrobione. Zazwyczaj wygladaja tak samo , trzymaja sie również tak samo wiec nie ma wiekszego znaczenia na co się zdecydujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
czy wyglada tak samo???paula...nie sadze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Oczywiscie ,że tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Akryl, żel na paznokcie?
Przepraszam jeśli juz taki wątek był, szukałam ale nie znalazłam, więc jeśli ktoś coś widział to niech wklei
![]() Ciekawa jestem czy można na własne paznokcie coś położyć ( akryl??) żeby były mocne grube i twarde. Podobaja mi sie moje paznokcie i nie chciałabym sztucznych, jednak są bardzo łamliwe. Za 2 tygodnie ide na wesele a już zrobił mi się zadziorek na kciuku i nie chcę go obcinać. Czy coś takiego jest możliwe czy ja za bardzo wymyślam? Echhh.... w kwestii paznokci jestem totalnym laikiem ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dot.: Akryl, żel na paznokcie?
heh..ja tezs dzisiaj zadawalam podobne pytanie
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
oj faktycznie, umknał mi
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Było już było
![]() Ale odpowiem, pewnie , że można - ja sama robiłam taki "zabieg" koleżance ![]() Możesz wzmocnić też jedwabiem swoje pazurki nie tylko żelem czy akrylem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Dziekuje za odp
![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
oj dora
![]() taich wątków jak mrófkóf ![]()
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
Na pierwszych pięciu stronach około 20 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
No bo ja nie rozumie troszke tutaj paru rzeczy
![]() ![]() Ide sie gdzieś dokształcić żeby nie podnosić ciśnienia swoimi pytaniami ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jeśli już nakładać coś na paznokcie bez przedłużania, aby je wzmocnić, to proponowałabym raczej żel - specjalny, do naturalnej płytki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dziekuje Agoosiu, teraz musze znalesc salon kosmetyczny w moim miescie ktory ma taka usluge
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
zdecydowanie specjalny żel nałożony na twoje paznokcie wzmocni je.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
A czy po nałożeniu takiego żelu paznokieć sie zmieni, tzn chodzi mi o grubość, czy to coś w rodzaju lakieru, niewidoczna powłoczka?
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Tak, to taka przezroczysta powloka - ciut tylko grubsza niż lakier.
Możesz ją dowolnie zdobić, malować ale musisz uzupełniac odrosty co 3-4 tygodnie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
No to jest super rozwiazanie
![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej dziewczyny
![]() Chciałabym się od was dowiedzieć co częściej robicie same, bądz u kosmetyczki i z czego bardziej jesteście zadowolone: z ŻELOWYCH pazurków czy z AKRYLOWYCH? Bo mam pewien dylemat i chciałabym dzięki wam go rozwiązać ![]() Proszę o jak najwięcej odpowiedzi, gdyż to jest dla mnie bardzo bardzo ważne.. ![]() ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co lepsze Żel czy Akryl?
nie czaje - chesz wiedzieć, co częściej robimy, czy co jest "lepsze"?
zdefiniuj "lepsze"... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Nic nie jest 'lepsze'.
Z punktu widzenia klientki, rożnica między tymi metodami jest praktycznie żadna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
a ten temat chyba 101 razy przewijał się przez to forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Nie chce mi się szukać innych podobnych tematów więc założyłam swój
![]() Leniuch ze mnie ![]() Robię tą sondę gdyż zaczynam szkolenie w tej dziedzinie i chcę wiedzieć na czym się lepiej uczyć(żel czy akryl ) bo mam tylko jedno do wyboru w kursie podstawowym.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
no to git
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67664 czyli jednak wyszukiwarka gryzie i obcina palce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.