|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Próba dymku - chyba nieudana.
A więc po raz pierwszy spróbowałam zrobić dymek. Uważam to za próbę nieudaną, ale cóż...to moje początki cieniowania, więc do ideałów mi jeszcze baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaardzo daleko.
![]() Nie krzyczcie i nie bijcie. ![]() kosmetyki: podkład maybelline affinitone, cienie: manhattan szaro-srebrny cień z paletki the color workshop (skusiła mnie promocja w rossmanie ![]() czarny cień z połyskującymi drobinkami - vollare, poczwórne cienie eyeliner miss sporty czarna kredka avon tusz rimmel glam eyes (troszkę posklejał mi rzęsy tym razem ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Próba dymku - chyba nieudana.
witaj
![]() makijaz jest dośc ładny ale mam kilka wskazówek ![]() ![]() po pierwsze wydaje mi się ze cien nie jest równomiernie nałożony, na prawym oczku jest go mniej. poza tym mogłabyś bardziej wyciągnąć cien w zewnętrznym kąciku . coś z tym prawym okiem nie tak jest chyba za bardzo ściełaś przy zewnetrznym kąciku.kolorki są ładne, nie wiem gdzie ten czarny cien który jest w liście bo ja nie widze nic czarnego ![]() powiedz mi masz ciemne włoski?? bo ten fragment co widac na zdjęciu jest prawie czarny a brwi jasno brazowe, można by je pociągnąć kredką ciemniejszą ![]() ![]() nie bój się bardziej wyciągnąć cienia i nałożyc go więcej ![]() ![]() ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
w tym właśnie problem że nie umiem wyciągać cieni. Za każdym raziem kiedy próbuję to wokół oczu robią się plamy od cienia, który chcę wyciągnąć.
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
plamy od cienia?? znaczy ze się osypuje?? czy jakie plamy?
![]() jak sie osypuje to trzeba zetrzec ![]() nie wiem jak by Ci tu doradzić jak wyciągac te cienie ja sama tez mam z tym nieraz problemy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak to się dzieje, wygląda to tak, jakbym wokół oczu się pomaziała
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
pozwoliłam sobie coś domazac do twojego zdjęcia mam nadzieje ze nie masz mi tego za złe (iże mnie nikt za to nie zbanuje
![]() ![]() moze zdolności posługiwania się paintem są dość mocno ograniczone wiec nie jest starannie ale o to mi mniej wiecej chodzi ![]() a co do tych plam to trzeba trenowac i metodą prób i błędów jakoś do tego dojść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
cały czas ćwiczę, ten makijaż też w ramach ćwiczeń
![]() dzięki ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Sam makijaż nie jest zły, chociaż jest w nim kilka niedociągnięć. Powinnaś bardziej zadbać o symetryczność w makijażu oczu. Grazin dobrze zaznaczyła miejsca, do których powinnaś wyciągnąć cień. Ktoś, kiedyś fajnie napisał, że cienie powinny być wyciągnięte równolegle z linią brwi, wtedy oko będzie symetrycznie pomalowane.
Co do dymku - to faktycznie ten makijaż nim nie jest. Jest jedna zasada w dymnym makijażu - żadnych graficznych, nieroztartych miejsc, a reszta zależy od Ciebie ![]() Powodzenia w ćwiczeniach, widać po tym, co zamieszczasz, że kolorystycznie trafiasz, musisz tylko nabrać wprawy, a to przychodzi z czasem, jeśli się ćwiczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Jak na początki to jest całkiem ładnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ma świetne stepy, więc mam nadzieję, że czegoś się od niej nauczę ![]() chyba, że jestem totalna ciapa i nie jestem stworzona do makijażu. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.