|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Grecja
Witam dziewczyny, szukalam podobnego watku na forum i nie znalazlam, jesli powtorze watek, to bardzo przepraszam i prosze o przesuniecie.
W czerwcu chcialabym wyjechac do Grecji do pracy. Zakochalam sie w tym kraju, kulturze i ludziach 'od pierwszego wejrzenia'. Chciałabym w niedalekiej przyszlosci przeprowadzic sie tam na stale. No wlasnie ... Jak tam jest z praca i zyciem ? Prosze o pomoc, szukalam w internecie odpowiedzi ale nie znalazlam zadnych konkretnych od ludzi ktorzy mieszkaja w Grecji. Serdecznie pozdrawiam ;**
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grecja
Witaj,
ja mieszkalam 6 lat w Grecji w Atenach. Wszystko zalezy od tego gdzie sie konkretnie wybierasz? W roznych zakatkach Grecji roznie wyglada zycie. Jakie znasz jezyki, jakie masz wyksztalcenie, jako kto chcesz pracowac? Najpierw na takie pytania musisz odpowiedziec. Jakie bedziesz mial zaplecze finansowe...??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
jak Ci sie mieszkalo?
jakie + i jakie- ? Chciałabym zamieszkac gdzies w okolicach Larissy/Salonik. Umiem praktycznie perfekcyjnie j. angielski, podstawy j. rosyjskiego i od stycznia zaczynam kurs j.greckiego. Narazie mysle o takich pracach sezonowych: kelnerka czy cos w tym stylu, pozniej to sie okaze, czy wroce do Polski zrobic studia i pozniej znow do Grecji. Nie wiem, nie zastanawialm sie jeszcze ![]() Moge wiedziec jak znalazlas sie w Grecji ? co tam robilas?
-zapuszczam włosy -przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym -MŻ+WR! 61(19.07) ![]() ![]() ![]() 17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs ![]() Edytowane przez wisienka90 Czas edycji: 2008-12-04 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Super, ze znasz angielski - grecy chyba wszyscy mowia po angielsku: od przedszkolaka po 80letnia staruszke! Dlatego na poczatku w ogole nawet nie chcialo mi sie uczyc jezyka, mowilam wylacznie po angielsku. ![]() Grecy sa bardzo przyjaznie nastawieni ale falszywi... Sa bardzo nerwowi i dumni. Oj duzo by mowic - ogladalas kiedys film "Moje wielkie greckie wesele"? Ten film trafia w 10tke - doskonale przedstawia mentalnosc grekow!!! Co jeszcze - w Grecji bardzo wolno plynie czas, nikt tam sie do niczego nie spieszy, wszystko odkladaja na jutro... ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
O blondynkach sie przekonalam
![]() ![]() Ile mialas lat jak wyjechalas do Grecji? Gdzie pracowalas? Jakie sa pensje?Ile kosztuje wynajem mieszkania? Zastanawiam sie jak mam zaczac szukac pracy, jak wyjechac itd ... narazie tyle ![]() ![]() Bardzo dziekuje za pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Teraz mieszkam w Paryzu i zaraz musze isc do szkoly, wroce pozno... Odpisze Ci jutro. Buzka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
czekam w takim razie na odpowiedz
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
przepraszam, ze tak 'mecze' ale jestes jak narazie jedyna osoba ktora mi odpowiedziala.
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Eh, jestem w bardzo podobnej sytuacji jak autorka wątku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
tez myslalam o studiach w atenach, ale nie rozgladalam sie za bardzo za tym, mozesz powiedziec co wiesz na ten tamat bo ja w maju koncze liceum
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
http://www.studentnews.pl/serwis.php?s=194&pok=5703
Tu jest pare przydatnych informacji ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
na ta strone juz sie natchnelam
![]() postaram sie dowiedziec czegos na temat stypendiow. od stycznia zaczynam kurs greckiego takze hmm moze cos by z tego wyszlo ![]() myslalam tez o tym zeby wyjechac na rok do grecji, a po roku (gdy poznam lepiej jezyk) zaczac tam studia ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Jak bedziesz już coś wiedziałam to bede wdzieczna za informacje
![]() ![]() Kurs greckiego ? Jakaś większa grupa czy jak to będzie wyglądało ? Sama musze się za czymś takim rozejrzeć, próbowałam uczyć się sama ale nie mam siły do tych nieszczęsnych literek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
bylabym zainteresowana czyms zwiazanym z ekonomia albo matematyka.
Z kursem greckiego jest bardzo trudno, bo nie ma chetnych na ten jezyk, ja po wakacjach poszlam do jeden ze szkol jezykowych we wro i Pani mi powiedziala ze jezeli beda conajmniej 3 osoby to mozemy zaczynac kurs (760zł za 64 godziny) takze jestem happy, bo od stycznia zaczynam ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
No właśnie nie ma niestety
![]() ![]() Ja wolałabym coś bardziej w kierunku humanistycznych przedmiotów ![]() A zresztą kto wie, może za pare lat spotkamy się w Helladzie haha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Odpisalam na PW
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Lija28 gdybyś mi równiez mogła wysłać pw, to byłabym wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.