|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Biżuteryjny początek ;)
Witajcie Biżuteryjki!
Swoją przygodę z biżuterią zaczęłam niedawno. Co prawda pierwsze materiały kupiłam pod koniec sierpnia(przyszły na poczatku września). Wypuściłam jedną 'serię' bizu, która rozeszła się bardzo szybko, i pozwoliła mi zarobić, niestety nie mam zdjęć ;(. Znów znalzłam czas, i zaczęłam tworzyć 2 'serię'. Co jakiś czas będe dodawała nowe zdjęcia. Pozdrawiam i czekam na opinie. Z góry przepraszam, za słabą jakość zdjęć, ale dopiero się uczę. ![]() 1). szkło weneckie, masa perłowa, perełki syntetyczne, szkło, malachit, cracle, szkło powlekane+elementy posrebrzane w bransoletce, w kolczykach bigle srebrne. 2).malachit+elementy posrebrzane+bigle srebrne 3).poduszeczki brązowej lawy wulkanicznej, srebrne bigle "rybki" 4).szkalne serduszka (nie wiem czy szkło weneckie czy lampwork), elementy posrebrzane, srebrne, duze bigle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteryjny początek ;)
Z tego, co widzę, to prace całkiem ciekawe jak na początek. Podobają mi się kolczyki serduszka i kolczyki z malachitem, bransoletka i kolczyki czerwono-zielone co do formy też, ale kolory jak dla mnie są zbyt kontrastowe i trochę się gryzą. Kolczyki z lawą na zdjęciu wyglądają apetycznie, jak jakaś bąbolada, ale jak dla mnie ciut za ascetyczne. Tło odwodzi od samej biżuterii, koniecznie do zmiany. Ciekawam dalszych prac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
5).szkło weneckie, elementy posrebrzane.
6).szkło weneckie, elementy posrebrzane, srebrne bigle 'rybki' 7).jadeit, fasetowany, elementy posrebrzane, elementy platerowane, srebrne bigle 'rybki'. 8).Koral, elementy posrebrzane. Moje pierwsze kolczyki,zrobiłam im pamiątkowe foto ![]() 9).opal, srebrny łańcuszek, elementy posrebrzane. 10).bursztyn naturalny, elementy posrebrzane. Jedne z moich pierwszych kompletów ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
11).szkło weneckie, szkło, lampwork, elemnty posrebrzane. Tez jedne z moich pierwszych komplecików
![]() i na razie to wszystko ![]() Edytowane przez HappySmile Czas edycji: 2008-12-04 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
dziękuję bardzo, za pierwszą wypowiedź.Rady wezmę do serca. A co do zdjęc, wiem tło okropne. ![]() Poprawię to, następna 'dostawa' bd na innym tle ;] A kolory fakt, trochę się gryzą, ale "klient nasz Pan.." komplecik był robiony na zamówienie ;d ![]() up, up! Dziewczyny, proszę o ocenę ![]() Dzisiaj jeszcze dorzucę trochę biżu, ale najpiewrsz muszę cyknąć fotki ![]() Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-12-05 o 13:20 Powód: połączenie sąsiednich postów.Proszę korzystać z opcji edycji posta |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładne wszystko, fajne pomyślane, ładnie dobrane kolorystycznie. Biżuteria jest super
![]() 1. Zdjęcia - zmieniłabym tło, no i ta ostrość ![]() 2. Loopy - chociaż nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że są krzywe, niedopracowane i niedociśnięte gdzieniegdzie. To moje zdanie. I jeszcze raz dodam, że biżuteria ogólnie śliczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuje bardzo ;* 1.Zdjęcia-owszem, złe, dopiero się uczę robienia jako takich. Tło jest okropne ;] a najlepszy ten bałagan na biurku:listy, myszka, papiery ![]() 2.Loopy-owszem, są w niektórych przypadkach krzywe i niedociśnięte, ale zrobienie ślicznych, prostych loopików, tez łatwizna nie jest. Nadal próbuję, na drucie. Mam nadzieję, że w następnym rzucie wyjdą mi lepsze. Bardzo się cieszę, ze podoba Ci się moja biżuteria ; )
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Nie przejmuj się tymi loopami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak na marginesie nie wiedziałam, ze masz wątek z biżu, ale znalazłam. ;-) i się również wypowiedziałam ;-) Masz rację wszystkoi przed nami! Do boju! ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Loopy trzeba poćwiczyć,fakt,ale nie martw się,to samo z czasem przychodzi,wraz z wprawą
![]() Tło zmień najlepiej na jakieś jednolite,nawet kartka papieru może być ok. Pomysły masz,a to najważniejsze,więc twórz dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
dziękuję pięknie ;*. Moja mam 'ochrzciła' lawę mianem: Bąbolada xs:P Kolejne fotki, które zrobię dzisiaj, postaram się zrobić na innym tle, jednolitym ![]() Pozdrawiam
Moje pierwsze biżuteryjkowe prace. ; d Serdecznie zapraszam. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=295239 ![]() ![]() Edytowane przez HappySmile Czas edycji: 2008-12-05 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ładnie ładnie
![]() tylko niektóre zdjecia troche poruszone ;] Ale biżuteria super ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
dziękuję bardzo ;*. Nad zdjeciami pracuję, czytam wątek jak robić dobre zdjecia. od dechy do dechy ![]() Ciekawe ile mi to zajmie ^^?!
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
naprawdę bardzo ładne kolczyki z lampworkami
![]() Tylko czemu robisz zdj na tej lampce... dobrze że chyba przestałas, bo na pierwszych nic nie widać, niestety.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że kupujemy podobne koraliki
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Bardzo fajne robisz rzeczy... niestety fotki sa zlej jakosci
![]()
Moje FOTOMONTAZE https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272964 Moje ŚWIECIDEŁKA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285355 Moje PAPIERY ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post15099559 Moj BLOG: http://abra-art.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
hej!
bardzo podoba mi się ta bransoletka - takie zabawne pomieszanie z poplątaniem. Szkoda tylko, że taka słabo widoczna jest na twoich fotkach. Zazdroszczę, że masz czas na zabawy z drucikiem. U mnie sprzęt leży a ja od 3 tygodni 2 pary kolczyków zrobiłam ![]() pozdrawiam przedświątecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziekuję bardzo ;* Cieszę się, że Ci się podobają. Zdjecia, moze jakis nowości dziś dodam, może jutro, ale mam nadzieję, że bd lepsze ;P Pozdrawiam czyli mamy podobne gusta ; ) Dziękuję. Fotki robie cały czas, próbuję , ćwiczę. Od tego czasu wudłubalam sporo nowych rzeczy, ale niestety częsć się sprzedała i nie mam fotek ;( Pozdrawiam Cytat:
Bardzo dziękuję. ; ) ja też przez długi okres czasu nie miałam ; (, ale w kopńcu trochę go znalazłam tym bardziej, że od 20 grudnia do 4 stycznia mam przerwę świąteczną , więc zapewne coś wydłubię. Pozdrawiam ;* p.s. jak nei checsz sprzętu to ja go przyjmę chętnie ![]()
Moje pierwsze biżuteryjkowe prace. ; d Serdecznie zapraszam. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=295239 ![]() ![]() Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-12-15 o 20:49 Powód: połączenie sąsiednich postów.Proszę korzystać z opcji edycji posta! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.