|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wakacje - sama czy z rodziną?
zainspirowana artykulem we wprost zaczelam powaznie zastanawiac sie nad wyjazdem na urlop SAMA SAMIUTENKA, ewentualnie z przyjaciolka... gazetowe rozwazania o zaletach i wadach poszczegolnych opcji to nic!! dzieki temu tekstowi w koncu do mnie dotarlo, ze nie jestem uwiazana i skoro inni nie maja wyrzutow sumienia, ze zostawiaja meza i dzieci na pastwe pustej lodowki to dlaczego ja mam miec? TŻ w miare samodzielny, dziecko odchowane - moze oddam corke do babci...
czy zdarzalo sie wam jezdzic sie w samotne podroze majac rodzine? czy doskwierala wam samotnosc i tesknota za domem? ja chyba czuje wewnetrzna chec powrotu na chwile do lat mlodosci, kiedy nie mialam tak powaznych zobowiazan i moglam jechac wszedzie i kiedy tylko chcialam...
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacje - sama czy z rodziną?
Myślę, że odrobina zdrowego egoizmu nie zaszkodzi. W końcu nie porzucasz rodziny na pastwę losu - sama piszesz, że dziecko nie jest już takie malutkie, facet może się też nim zająć - dlaczego więc nie pojechać sobie gdzieś z przyjaciółką?
Zwlaszcza, że sama piszesz, żę chciałabyś na chwilę oderwać się od codziennych obowiązków. To fajna sprawa, nie musieć myśleć, czy obiad gotowy, czy pokój córki wysprzątany - moim zdaniem powinnaś gdzieś pojechać z przyjaciółką, chocby na parę dni.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja byłam pare lat temu nad morzem z przyjaciółką.
syn miał wtedy 5 lat. a my na wariata się zdecydowałysmy i pojechałysmy na tydzien czasu. do dziś uważam że tego mi było trzeba, chwila odpoczynku, zero garów sprzątania prasowania. nikt nie marudził za uszami totalny looz. do dzis uważam to za jeden z najlepszych wyjazdów i dobrych decyzji! dziecko było całe i zdrowe , mąż nie schudł ![]() powinnas pojechac jak czujesz taką potrzebę
![]() |
#4 |
BAN stały
|
wakacje - sama czy z rodziną?
wybieram inną opcję: z przyjaciółmi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Blk- popieram Cię w całej rozciągłości!!!
Ostatnio zostawiłam swojego lubego i wyruszyłam z kumpelą do Egiptu na tydzień. Powiem jedno, urlop był rewelacyjny!!! Planujemy w najbliższym czasie powtórkę. ![]() Tylko, że u mnie nie ma dziecka, więc jest ciut inna sytuacja. Gdybym miała małe dziecko to nie wiem, czy bym tak postąpiła. No, ale jeśli dziecko już ma kilka lat to myślę, że mały odpoczynek od mamy mu nie zaszkodzi. ![]() cherryblossomgirl: A ten artykuł to w najnowszym Wprost czytałaś, czy w jakimś poprzednim numerze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() powoli przekonuje sie do wyjazdu z przyjaciolka. rosnie jednak we mnie niepokoj o to, co zastane po powrocie. tydzien laby i odpoczynku (pewnie przerywany telefonami gdzie jest zelazko i jak wlaczyc mikrofalowke) a potem powrot do domu, ktory bedzie wygladal jak po przejsciu tornada... ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Szczerze mówiąc to nie chciałbym wyjechać bez żony, ale to może dlatego, że jesteśmy młodym małżeństwem ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja też uważam, że to bardzo dobry pomysł. Połączeni węzłem małżeńskim nie należy rozumieć dosłownie, bo czasem każdy potrzebuje odetchnąć. A wyjazd samej lub z przyjaciółką na pewno pozwoli wypocząć. Szczególnie, że jest tyle pięknych miejsc, które można odwiedzić i bardzo korzystne oferty biur podróży, last minute i takie tam. Może nie w tym roku, ale pewnie w przyszłym lepiej sobie zaplanuję wakacje i sama się gdzieś wybiorę. No, może nie sama, ale z przyjaciółkami. Przeglądam oferty na ok-tours.pl i jest kilka naprawdę ciekawych miejsc, np. Bułgaria albo Rimini i w bardzo przyzwoitych cenach.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.