|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() zmiana stylu ubierania!
witam, mam do was oooogroooomną prośbę.
najpierw się przedstawię ![]() mam ochotę a wręcz pragnienie by zacząć ubierać się bardziej dziewczęco. póki co, najczęściej ubieram t-shirt, i jeansy, do tego trampki i czarny sweterek. właściwie kolor czarny to jedyny kolor który noszę. nie żebym była emo,albo coś, poprostu tak czuję się najlepiej. co nie zmienia faktu, że chcę zacząć nosić kolory. mam 170 wzrostu, i nawet długie chude nogi, ale za to mam brzuszek... co mogłabym nosić, zeby nie czuć się w tym źle i żebym nie wyglądała jak jakaś stara maleńka. z góry dziękuję ![]() pozdrawiam, Lutka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: zmiana stylu ubierania!
podstawy podstaw: kilka klasycznych bokserek (ja naprzyklad bardzo lubię te od a.wanga, są tanie jak na projektanta i są zrobione z bardzo dobrze jakościowej bawelny http://www.polyvore.com/cgi/img-thin...=l&tid=9595635 ), jakieś ciemne rurki, czarna marynarka. potem zacznij kombinować z innymi ciuchami, nie wiem jaki styl byś wolala, np. jakieś pasiaki, na wczesną wiosnę polecam kalosze(np. hunter), dobrze wyglądają i są praktyczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dzięki
![]() ![]() myślę,żeby jeszcze jakiś kolor wprowadzić w moje życie ;P a może do tego jeszcze jakiś kapelusz kupić?;> są jeszcze modne, czy już nie? bo się nie orientuje. ;P Edytowane przez Lutkaxd Czas edycji: 2010-02-27 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
zeby wygladac bardziej dziewczeco to do zwyklych rurek, gładkich bokserek/t-shirtów i sweterków mozesz zakladać baletki zamiast trampek + jakaś fajna biżuteria.
pomysł z marynarką świetny, ja zakładam ją zwykle do młodzieżowych t-shirtów tak by dodać strojowi elegancji ![]() możesz spróbować kupić sobie kilka ciekawych dodatków: apaszkę, bransoletkę, ładną torebkę... poeksperymentuj z fryzurą - może fale albo kok ? np. wysoko upięte włosy, ładne kolczyki, lekki makijaż i perfumy dają bardzo kobiecą kombinację ![]() a co do kolorów... ja też lubię czerń, generalnie moja szafa w 80% składa się z czerni, bieli, granatu i beżu ![]() ![]() ![]() jeśli chcesz mogę ci wysłać jakieś zdjęcia.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
byłoby świenie
![]() ![]() a macie może jakiś pomysł na kolor płaszcza? bo chce sobie kupić wiosenny płaszcz, tylko nie wiem jaki kolor, tym razem nie chce czarnego ![]() a co do biżuteri, to może jakiś długi wisiorek?;> Edytowane przez Lutkaxd Czas edycji: 2010-02-27 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
kolory chyba najłatwiej wprowadzić w dodatkach -paskach, torebkach, butach, broszkach itd
wg mnie dziewczęcość/kobiecość stroju w b.dużym stopniu zależy od obuwia-wystarczy założyć obcasy i nawet rurki nabierają innego charakteru, albo jakieś ładne baleriny, tylko nie sportowe obuwie. torebki też nie bezkształtne workowate a w jakimś ciekawym fasonie. możesz do zwykłej czarnej bluzki doczepić jakiś kolorowy kwiat/kokarde/itd i od razu będzie bardziej dziewczeco, albo owinac szyje kolorową chustą (zwłaszcza że chcesz zakrywać szyję). skoro masz ładne nogi to przekonaj sie też do spódniczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
na wiosnę najlepszy jest trencz i parka, to moje dwa faworyty
![]() trencz w kolorze kremowym, klasyczny a parka oliwkowa/jasno zielona. jak coś z kolorem chcesz, to może zacznij od sukienek? na sukienkę zalożysz czarną marynarkę/sweter, czy coś innego. jest teraz już dużo sukienek wiosenno letnich, tak więc jest w czym wybierać ![]() co do kapeluszy, to jak najbardziej na tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
co chwilę pojawiają się tu podobne wątki, wg mnie bez zdjęcia i na odległość trudno pomóc, najlepszym rozwiązaniem byłoby udanie się na zakupy z kimś kto się na tym zna, np jakąś koleżanką, której styl Ci odpowiada. Idąc sama tylko z kilkoma radami w głowie pewnie i tak nawet nie spojrzysz na niektóre ubrania, w których mogłabyś wyglądać świetnie.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
dzisiaj udaję sie na zakupy. nie sama, lecz ze starszą siostrą,której styl jak najbardziej mi odpowiada
![]() a za rady seeeeerdecznie dziękuje;] jeśli coś kupie, to zamieszczę tu zdjęcia, i same ocenicie, czy dokonałam dobrych wyborów ![]() pozdrawiam! ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
obiecałam fotki, wstawię więc to co mam na dysku akurat, może coś cię natchnie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.