|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czytnik-tablet
Hej
![]() Bardzo lubię czytać ksiązki i chciałam kupić sobie czytnik jednak zastanawiam się czy aby lepszym rozwiązaniem nie będzie tablet? Jaki tablet obecnie dostępny na rynku z wi-fi i odczytywaniem ebooków polecacie? Bym chciała wydać tak do 250 zł
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: czytnik-tablet
Do czytania służy czytnik (komfort czytania jak prawdziwa książka), od drugiego bolą oczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie, ze czytnik. Nie ma nawet sie nad czym zastanawiac. Tablet nie jest do czytania ksiazek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Też uważam że czytnik lepszy
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Nook. Co prawda można go dostać oficjalnie tylko w UK i tam też trzeba się zgłaszać z ewentualną reklamacją, ale ja kupiłam na polskim portalu aukcyjnym u ludzi, którzy stale jeżdżą do uk więc zaproponowali mi że w razie potrzeby tę gwarancję można zrealizować przez nich.
I jestem mega zadowolona, zabieram go ze sobą wszędzie już od 2 miesięcy. Nook jest czytnikiem z epapierem (nie niszczy oczu). W UK czasem są promocje, że kosztuje jakieś 35 funtów, ja kupiłam w Pl za 220 zł, co też uważam za strasznie niską cenę. Bo możliwości nooka są ogromne. Jeśli zrootujesz sobie oprogramowanie to możesz wgrać androida i odpalić na nooku np facebooka czy inne aplikacje. Na youtubie jest nawet filmik jak ktoś sobie gra w Angry Birds. Zamienia się w taki niby tablet. Możesz nawet podłączyc klawiaturę z odpowiednim oprogramowaniem i jak pobierzesz odpowiednie apki to możesz np robić na nim notatki. Możesz go np zamienić w Kindle'a - wgrywasz apke i masz ![]() Standardowo nook czyta epub, ale przy odpowiednich apkach otworzy i pdf i mobi. Moglabym dlugo pisać, polecam bardzo! W razie pytań, służę pomocą. Ma wifi Edytowane przez xooox Czas edycji: 2013-11-20 o 19:00 Powód: dopisuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeśli potrzebujesz urządzenia do czytania ksiązek - zdecydowanie nie tablet.
Kup sobie np Kindle, koszt dużo mniejszy a komfort czytania nieporównanie wyższy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jeśli chcesz urządzenie stricte do czytania książek to zdecydowanie czytnik! Komfort czytania jest bez wątpienia większy. Ja również mam Kindle i nie mogę na jego temat złego słowa powiedzieć
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Może wypowiem się jako posiadaczka tableta
![]() Bardzo przydatne urządzenie, jeśli ktoś używa programów komputerowych do pracy/nauki i nie chce ciągać się z laptopem. Jeśli chodzi o czytanie - jest ok, pod warunkiem że jest to mały fragment tekstu. Przy paru stronach czytanie staje się koszmarem - niezależnie od ustawień jasności. Nie doszłam do momentu, gdy zaczynają boleć oczy, bo bardzo ciężko jest skupić wzrok... ![]() Kocham swój tablet, ale gdyby miał mi służyć jedynie za czytnik to pewnie za często bym go nie włączała.
![]() |
#9 |
plum plum
|
dziewczyny mają rację - jak chcesz głównie czytać, to tablet to będzie wyrzucona kasa, zresztą tablety za 250zł to jakaś porażka, porządne są koło tysiaka, jak nie więcej, chyba, że ktoś chce mieć kalkulator z animacjami. jeśli chodzi o czytniki to kindle są spoko, ale może jeszcze przeczytakj ten poradnik: http://www.morele.net/wiadomosc/jak-...ik-e-book/403/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
W tej kwocie nie kupisz porządnego tableta. Będzie to jakaś Manta, GoClever czy Kiano, a raczej nie cieszą się te sprzęty długim życiem i nie są nazbyt porządnie wykonane. Jak chciałabyś dobry sprzęt to minimum 600 zł musisz liczyć, więc proponuje kupić dobry czytnik, a nie wkurzać się później jak ci będzie zamulał;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jeśli zamierzasz dużo na nim czytać książek, to czytnik - nie świeci, ma bardzo wysoką rozdzielność, czyli nie bolą oczy i praktycznie czyta się jak na papierze.
Jeśli chcesz korzystać z Internetu w łóżku albo oglądać seriale itd., to wtedy tablet się sprawdzi. Choć moim zdaniem tablet to taki średnio przydatny gadżet - raczej do poszpanowania niż faktycznie, żeby coś na nim robić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.