![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wiosenna aktywizacja- razem damy radę!!!kto się przyłączy?
Pora się za siebie zabrać
![]() ![]() Metoda - zdrowsze odzywianie i przede wszystkim nie dla wieczornych podjadanek ![]() Zapraszam wszystkich, którzy potrzebują motywacji, wsparcia, kopniaka, pochwały no i miejsca, do którego można zaglądnąć wieczorkiem zamiast do lodówki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- No i mój punkt wyjścia - 162cm wzrostu, 66kg i kiepska forma gratis...Ale będzie lepiej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosenna aktywizacja- razem damy radę!!!kto się przyłączy?
ja potrzebuje wsparcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
no to mamy początek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Hej zapraszam was do wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=345451
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ooo miałam identyczny początek
![]() Ale już schudłam do 61kg (stan sprzed tygodnia, ważę się co dwa, ale chyba będzie już to 60kg). Kondycja lepsza, samopoczucie, cera.. Same plusy ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
super, wielkie dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Hej!
![]() Ja bardzo chętnie się przyłączę. Zależy mi na zdrowej i dobrej dziecie, mam już dosyć głodówek i diet 1000 kcal. Mój metabolizm wrócił do normalnego funkcjonowania po pół roku, dlatego sądzę, że mogę już zdrowo i powoli schudnąć. Obecnie ważę 61 kg, a przed tymi wszystkimi głodówkami ważyłam 58 kg, czyli jednym słowem miałam jo-jo. Moim marzeniem jest waga 53 kg, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Uzależnienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Ja mam zamiar zrzucić 6 kg by osiągnąć moją dawną wagę z liceum ![]() ![]() ![]() Może napiszecie też parę słów o sobie, czym się zajmujecie, skąd jesteście? ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Chętnie dołączę, ale nie bardzo wiem czy ja tu pasuję. moje marzenie to to co Wy macie teraz.
ważę niestety 72 kg i dotarcie do 62 kg będzie sukcesem, ale coś załamana jestem i czarno to widzę. a jeszcze te święta w perspektywie i rodzinka wołająca " zjedz jeszcze" najgorsze że mam takie napady obżarstwa. pochłonę pół ptasiego mleczka a potem nie mogę na siebie patrzeć za to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Będzie Cię motywować ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
I jeszcze ja
![]() Moje 58-59 kg to w sumie nie tak dużo, ale wyobraźcie sobie spoooree pokłady tłuszczyku ![]() ![]() Może łatwiej będzie się zorganizować, jeśli na początku zrobimy listę (w pierwszym wpisie borufki?) wszystkich uczestniczek, informacji na temat obecnej wagi i tej, którą chcemy osiągnąć? Taka skromna sugestia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jestem za
![]() Moja początkowa waga: 66 Obecna: 61 Cel: 55 (choć zobaczymy jak będę wyglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
I oczywiście codziennie piszemy o żmudnej walce z kg (dieta, ćwiczenia). Porażki też
![]() Moje osiągnięcia dziś: - długi spacer - krótka jazda na rowerze, żeby rozruszać mięśnie Planuję jeszcze bieganie, kolejny spacer i jakieś ćwiczenia rozciągające. Wiem, że skromnie, ale to moje początki, więc na razie jestem jeszcze w fazie tworzenia mojego "planu działania". Porażki: - kilka delicji (8 ![]() - paczka cheetosow - i coś jeszcze, ale nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
No to dzisiaj
![]() 1h tańca brzucha 30min biegania Zero grzechów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie, wyjątkowo w ramach warsztatów w szkole
![]() Ale tańczę w domu aerobik sobie (jeszcze dzisiaj mam zamiar godzinkę potańczyć aerobik w domu za jakieś pół godziny ![]() A bieganie interwałowego (7'b, 3'm x3) ![]() Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-03-30 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Teraz lecę na bieg interwałowy. Trzeba w końcu zacząć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przylaczam sie, jesli mozna
![]() ![]() Bylo 64,5, po dwoch tygodniach jest- 62,5. moj cel to 57 kg. Mam 174 cm wzrostu. Jem male posilki co 3 godziny, od dwoch tygodni nie jem slodyczy, pieczywa, smazonych potraw. Generalnie- zdrowa dieta ![]() Powaznie zastanawiam sie nad Dukanem, ale to chyba dopiero po swietach ![]() Mowicie o biegu interwalowym. Jestem laikiem-powiecie mi, na czym to polega? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
dobra - troszke o mnie dla usystematyzowania informacji:
jest - 66kg cel - 56kg (58kg tez nie bedzie najgorzej) a dzisiaj bylo bieganie po parczku i troche kosza - w sumie poltorej godzinki, wiec calkiem niezle ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- no i przylaczam sie do pytanka o ten bieg interwalowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Bieg interwałowy polega na naprzemiennym biegu i marszu. Ja biegam tym planem, jestem na 4 tygodniu:
Zamierzam stosować ten schemat: 1. tydz. Biegnij 2 minuty, idź 4 minuty (powtórz 5 razy). 2. tydz.Biegnij 3 minuty, idź 3 minuty (powtórz 5 razy). 3. tydz.Biegnij 5 minut, idź 2,5 minuty (powtórz 4 razy). 4. tydz.Biegnij 7 minut, idź 3 minuty (powtórz 3 razy). 5. tydz. Biegnij 8 minut, idź 2 minuty (powtórz 3 razy). 6. tydz. Biegnij 9 minut, idź 2 minuty (powtórz 3 razy). 7. tydz. Biegnij 9 minut, idź 1 minutę (powtórz 3 razy). 8. tydz. Biegnij 13 minut, idź 2 minuty (powtórz 2 razy). 9. tydz.Biegnij 14 minut, idź 1 minutę (powtórz 2 razy). 10. tydz. Biegnij 30 minut. Zapraszam do wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=349291 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dzieki, Mircia. moze sprobuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
mam 162 cm wzrostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
ja tez dziekuje za wyjasnienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mircia14 a z jaka predkoscia biegasz? no chyba ze biegasz po parku to wtedy nie da sie okreslic ![]() ![]() Edytowane przez slonkom Czas edycji: 2010-03-31 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
właśnie po parku biegam, także nie dam rady określić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
A więc u mnie jest : 61 kg.
Chciałabym, żeby było 53. Właściwie to zaczynam dietke od jutra, dzisiaj ostatni dzień maałych grzeszków ![]()
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Wczoraj dodatkowo:
-20min różnych ćwiczeń -10min biegu na zmianę z marszem. Od czegoś trzeba zacząć... Dziś cały dzień w szkole i nie miałam na nic czasu. Może prawie nie miałam bo przed zajęciami- marsz trochę ponad godzinę, między zajęciami-40 min, potem 5min i jeszcze 10min szybkiego , a później jeszcze 10min. Mało, ale zawsze coś ![]() Dorzucę trochę rozciągania jeszcze. slonkom masz rację, że lepiej nie mieć w domu ![]() agnieszka16 je też co 3 godz, czasem trochę rzadziej. Jeśli jestem w szkole, to nie ma w pobliżu żadnej lodówki, więc łatwiej się hamować niż w domu ![]() ![]() Jeszcze muszę pić więcej wody. Na razie mam max 0,5l dziennie. Stosowałyście może kiedyś błonnik? Edytowane przez kocim Czas edycji: 2010-03-31 o 19:55 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
podpisuje sie dwoma rekami pod opcja, zeby nie miec slodyczy w domu
![]() wczoraj moje plany pokrzyzowal deszcz i z biegania byly nici, ale jakies pol godzinki cwiczen w domku zostalo zaliczone ![]() ![]() p.s. jakie macie pomysly na swiateczne (nie)obzarstwo??? bo to juz tuz tuz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja już dzisiaj biegałam
![]() A jeśli chodzi o Święta.. ehh.. w założeniu mam bez słodyczy, czyli czekoladowych słodkości nie tknę na pewno i o to się nie boję. Ciasto i tak zamierzam jeść, ale boję się, żeby nie zjeść za dużo. Na pewno nie będę podjadać, czyli bd jeść te 5 posiłków dziennie, ewentualnie będą bardziej przypominać utrzymanie niż redukcję, ale lepsze to niż obżarstwo. Poza tym piekę dietetyczny sernik ![]() ![]() I śmieję się, że dobrze, że ważenie mam w niedzielę przed śniadaniem, bo do następnego ważenia (to będzie niedziela za dwa tygodnie) jakoś to nadrobię ![]() Najważniejsze to każdy ewentualny grzech przyjąć na spokojnie i nie histeryzować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.