|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Włosy stoją na całej głowie - mężczyzna
Witam wszystkich.
Mam pory problem odnośnie włosów. Otóż chodzi o to, że włosy stoją mi na całej głowie, zamiast leżeć. Problem jest na tyle uciążliwy, że jak mam w miarę krótkie włosy to jest ok. Jak są dłuższe, to tutaj zaczyna się problem, ponieważ włosy cały czas stoją, u góry głowy, na bokach oraz z tyłu. Jest jakiś sposób na to, aby włosynie stały a leżały ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy stoją na całej głowie - mężczyzna
Cytat:
![]() 1 bardzo dobre strzyżenie 2 codzienne ranne mycie włosów i stylizacja 3 zapuszczenie włosów do takiego stopnia że nie będą w stanie postawić się ( mój mąż w młodości nosił półdługie włosy i wtedy nie odstawały) 4 pogodzenie się ze stojącymi włosami i wybieranie fryzur odpowiednich do takich włosów czyli wracamy do punktu pierwszego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Może doświadczony fryzjer coś doradzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
zapuszczenie włosów odpada źle mi jest w długich włosach.
A są jakie specjalne szampony odżywki, w ogle moje jakieś 1,5 tygodnia od ścięcia się puszą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej nie ma innego wyjścia niż dobrać odpowiednią fryzurę do rodzaju włosów albo zapuścić trochę, ale w tedy trzeba z kolei włosy codziennie układać. Można też zupełnie zapuścić, ale nie każdy lubi.
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Pomożecie z dobraniem fryzury
![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...fa06fe61e.html Tak wyglądają włosy po umyciu A wracając do mojego poprzedniego pytania o odżywki mogą coś pomóc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie mogą, bo to kwestia kierunku rośnięcia włosów i ich sztywności. Odzywki aż tak nie zmiękczają włosów.
To mi bardziej sterczały, i tak nie jest źle. Fryzurę powinien ci dobrać doświadczony fryzjer.
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz źle obcięte włosy, boki na krawędziach głowy powinny być dłuższe i dokładnie wycieniowane , niestety jak chcesz dobrze wyglądać w takiej długości włosów będziesz musiał codziennie rano myć głowę, no nie mam innego wyjścia mój mąż ma mniej więcej taka długość i co by nie robił rano włosy mu stoją na głowie, o tyle jest dobrze że po umyciu mu nie sterczą tylko się dobrze układają, bo ma dobrze ostrzyżone jak jesteś z Warszawy to mogę polecić fryzjera z tym że uprzedzam, nasz fryzjer dopiero za 3 razem doszedł do tego jak ciąż i cieniować żeby same z siebie nie sterczały. Nie pomogą żadne odżywki , ani preparaty do stylizacji, tylko dobre cięcie A gdzie one są kręcone? Mój maż ma taka mniej więcej fryzurę http://styl.fm/item/51990 Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2013-01-11 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dzięki neska
![]() Niesetny do Warszawy mam daleko Zmienię fryzjera na miejscu. A tak z ciekawości Twój mąż co ile musi ściąć włosy. Mi rosną strasznie szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta fryzura wymaga doskonałego cieniowania Daj znać jak poszło strzyżenie , bo włosy są bardzo ciężkie do cięcia. Może powinieneś je trochę zapuścić przed strzyżeniem żeby było z czego ciąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.