|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
quilling przestrzenny
pomocy!!!!bardzo podoba mi się quilling przestrzenny ale jak szukałam w necie to były tylko gotowe prace. Może któraś z was jak się robi. Błagam was o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CraftMod
|
Dot.: quilling przestrzenny
Moze byś podała przykład przy okazji?
Kojarzy mi się to np z gwiazdkami światecznymi, chyba monawmona kiedyś coś takiego robiła (o ile o to chodzi) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tylko moge wiedzieć jak się dodaje zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Klikasz w "zaawansowane opcje" pod okienkiem wiadomości, otwiera Ci się nowe okienko z większą liczną funkcji i tam właśnie, pod spodem jest taka ikonka "zarządzaj załącznikami". Klikasz i dodajesz, wybierając źródło w zależności od tego, gdzie znajduje się zdjęcie.
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dwa przykładowe zdjęcia quillingu przestrzennego. Kasiula, do tego typu quillingu używa się tych samych narzędzi, co do quillingu płaskiego. Formuje się duże koła do czego przydaje się takie narzędzie jak na 3 zdjęciu. Po ściągnięciu z igły koło formuje się w pożądany kształt.
A tu kilka wskazówek. jak widać nawet na grzebieniu da się coś zrobić ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=UefgLb-nzaM http://pl.youtube.com/watch?v=HRn7SRAaUF0 http://quilling.blogspot.com/2007/03...nning-top.html
![]() |
#6 |
CraftMod
|
Para młoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
rabell a wiesz może gdzie kupić takie narzędzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Kasiula, nie wydaje mi się żeby takie coś było dostępne w Polsce. Ale spróbowałabym zrobić sobie samemu taki krążek np z mocnej a niezbyt grubej tektury.
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
jeżeli chodzi o to narzędzie http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1223666809 to miałam je nawet w ręku ale powiem, ze nie warto wydawać kupy kasy na cos co można samemu, sklada się to z plastikowego krążka na którym narysowane sa wielkości kółek ( mozna wyciąć z tektury) i nawijaka, który mozna zastąpić igłą groszówka wbitą w korek po winie - i o ile razy taniej
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
kasiula na you tube widziałam filmiki z przestrzennym quillingiem
edit: nie doczytałam że rebell cię tam odesłała filmików jest tam więcej, tylko poszukaj dobrze ![]()
"Ludzie mają zbyt mało czasu, aby cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie" bloguję 6-11-2010"chrzcinowe" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
dzięki kaschasek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
W sklepie ramydohaftu na allegro. kosztuje ok. zł.19,- Do wypychania tych dzwoneczków trzeba mieć jeszcze takie patryczki różnej grubości na końcu zaokrąglone lub zatęperowana jak ołówek. Pomagaja one wypchnąć te dzwonki i nadać im kształt. I oczywiście klei się je w śtodku, aby się nie rozeszły. Także nie używa zbyt cienkich paseczków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Powiedzcie mi czy macie jakiś filmik albo instrukcję użycia tego grzebienia do Quillingu?? fajne rzeczy na tym wychodzą ale nie bardzo wiem jak to ugryźć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.