|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak się malować?
Pomożecie w doborze odpowiedniego makijażu??? Przeważnie tylko tuszuję rzęsy czasami podkreślam delikatnie kreską ale i tak wygląda to na mocny makijaż chciałabym coś na codzień delikatnego naturalnego a na wieczory coś mocnego ale żeby pasowało do moich oczu... dodać że oczy mam zielone z domieszka brązu na zdjeciu wygląda jakbym miała bardziej brązowe oczy ale to wina aparatu... włosy mam czerwono czarne... proszę o propozycję
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak się malować?
jeśli zależy Ci na delikatnym dziennym makijażu postaw na rozświetlanie
jasne cienie (koniecznie rozświetlający w wewnętrznym kąciku oka i pod łukiem brwiowym) + delikatny naturalny róż z rozświetlaczem na najbardziej wystające części kości policzkowych na wieczór można dodać kreskę i odrobinkę ciemniejszego cienia w zewnętrznym kąciku oka i gotowe pooglądaj makijaże na forum Moje Makijaże - są tam zdjęcia z wymienionymi kosmetykami, ale swoje ulubione i tak musisz wypracować sama (z pomocą KWC - Kosmetyk Wszech Czasów) |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Zmiana makijażu-doradźcie! :o)
Drogie Wizażanki, proszę Was o poradę.
Jestem z natury ciemną blondynką, a może i nawet powinnam napisać jasną brunetką. Oczy mam szare, cerę bardzo jasną, wręcz bladą. Krótko mówiąc mam zimny typ urody. Ostatnio zmieniłam kolor włosów na brąz, co mnie troszkę ociepliło. Zawsze robiłam makijaż w brązach (przede wszystkim cienie, także z dodatkiem kolorku złotego-uwielbiam go ), nakładałam naturalny podkład i twarz omiatałam troszkę brązującym pudrem. To nadawało mi kolorku, nie byłam już taka blada. ![]() Problem w tym, że ten brąz już mi się trochę znudził i chciałabym wypróbować inne kolorki choćby cieni do powiek. Zacząć je jakoś łączyć, aby mieć na sobie coś nowego. No i nie wiem jakie kolorki by mi pasowały Błękity raczej odpadają. Stosowałam też róże i fiolety, ale te drugie bardzo delikatnie. Co mogłybyście doradzić? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zmiana makijażu-doradźcie! :o)
uu ja się poczepię
hehe tylko ja restem ruda, szarozielone oczy zielenie i jakies cieple brazy- wygladam jakbym plakala xD
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Moze wkleisz zdjęcie??? będzie łatwiej doradzić
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, spróbuje sobie jakieś cyknąć i wrzucę, bo z obecnym kolorkiem włosków nie mam żadnego
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
? Jak :) tego :) dokonać :) ?
hej ! hej !
Witam Dziewczynki poszukuję osób które doradziłyby mi w zakresie make up itp. Może jest Ktoś z Wrocławia lub Warszawa kto zajmuje się profesjonalnie wykonywaniem makijażu - może jakieś rady na forum - zgłębiam ten temat od dosyć dawna nadal mam kłopoty z wykonywaniem - nie ukrywam jestem transetką pozbyłam się już w większości zarostu, szukam dobrych produktów i w ogóle ... cera mieszana ... Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Mam taki sam typ urody ;] Tylko oczy niebieskie
Co do cieni to może spróbuj czegoś z palety zielenii, np. kolor mięty Niebieskie oczy podkreśla bardzo ładnie, więc do szarych również powinien pasować |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ? Jak :) tego :) dokonać :) ?
Kaienkatr, to nie to forum. Przenoszę na wizażystkę.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Transetką? Czyli?
Bo chyba nie jestem do końca pewna o co chodzi?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle, ze chyba dobrze rozumiemy
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
transetka znaczy transseksualista m/k, czyli facet ktory cche sie przerobic z wygladu na kobietke
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? grafit? szafir? najlepiej jakbys dolaczyla jakies zdjecia bo jednak ciezko sobie kogos wyobrazic
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
poprostu od dłuższego czasu jestem trans - chodzi mi o wszelkie rady zwłaszcza na forum - o ile to nie kłopot oczywiście
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz za malo informacji o sobie umiescilas zeby cos doradzic odpowiedniego dla Ciebie... przewaznie robi sie to po typie urodu i/lub zdjeciu
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Blondynka o jasnym kolorze włosów, tęczówki oczu jasnozielone, jasna karnacja (cera mieszana ) lubie ubranka modne kolorowe wysoki obcasik ... |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? kolorowka itd a masz jakis zakres poszukiwan ? tzn do jakiej kwoty, czy kolorowka ze sredniej polki czy np z gornej tez moze byc?
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
na str www.crossdressing.pl jest duzo info , nie wiem czy znasz...
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście że znam - nie wiem czy Czytałaś zawarte tam są bardzo mało praktyczne informacje ... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Tak też właśnie myślałam, jednak wolałam się upewnić
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
tylko musze w pamieci zrobic przeglad
zarostu juz sie pozbylas wiec nie wiem czy mam szukac jakies mocno kryjace czy takie ktore ujednolica skore? bo jak nie ma takiej potrzeby to nei ma co skory obciazac all about eyes clinique tez jest fajny ale moze sie wazyc, ysl touch eclat mam i tez polecam ale jednak krycie nie jest tak dobre jak w magiku swojego czasu wiekszosc zakupow robilysmy na truskawie (strawberrynet.com) bo tak ceny o wiele nizsze ale teraz dolar szaleje no i ceny tez skoczyly
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
dobra podkladu revlon colorstay z softflexem lepiej do cery normalnej/suchej bo do tlustej moze wysuszyc policzki, chociaz moze i nie?
dobry tez jest estee lauder double wear, z pudrow polecam clinique blended, buzka jest po nim sliczna gladka i taka mieciutka sie wydaje
|
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki za wyczerpujace wypowiedzi - pomoc - porady - pierwsze co zrobiłam to spisałam sobie to wszystko na karteczce jutro wbijam do drogerii - jestem tylko ciekawa czy kaski wystarczy he he |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? bo clinique mozna o wiele taniej kupic na truskawie
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Jaki makijaz dla mnie?
Witam
Chciała bym jakis rad.Ogolnie rzecz biorąc mam wielki problem ze zrobieniem sobie makijazu od podstaw az do oczu.Nie potrafie sie malowac ale chciala bym sie nauczyc...ale trzeba zaczac od podstaw tzn doradzcie mi jakie mam kupic rzeczy wrecz "NA JUŻ" zeby moc ladnie sie pomalowac i wygladac "przyzwoicie" tzn jaki podkald puder no nie wiem zeby zrobic makijaz od poczatku konczac na oczach...czyli cienie itp prosze o rady tutaj jest moje zdjecie dla chetnych ktorym latwiej bedzie mi cos wybrac pozdrawiam i z wielka niecierpliwoscia czekam...moje zdjecie- www.doti306.fotka.pl |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

), nakładałam naturalny podkład i twarz omiatałam troszkę brązującym pudrem. To nadawało mi kolorku, nie byłam już taka blada. 
Błękity raczej odpadają. Stosowałam też róże i fiolety, ale te drugie bardzo delikatnie. Co mogłybyście doradzić? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie

Bo chyba nie jestem do końca pewna o co chodzi? 

all about eyes clinique tez jest fajny ale moze sie wazyc, ysl touch eclat mam i tez polecam ale jednak krycie nie jest tak dobre jak w magiku