|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
skóra...
Dziewczątka, mam problem z kurtką skórzaną mojego mężczyzny. Otóż zrobiły się na niej plamy, jakby odbite od czegoś. Kurtka jest czarna, ale plamy na niej są widoczne. Czy mogło się to zrobić od deszczu? Co zrobić z tą kurtką? Proszę pomóżcie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: skóra...+ meble
Ja się dołączę z pytaniem
![]() Poradźcie, chcę wyczyścić fotel ze skóry naturalnej ( nie nubuk, nie ekologiczna, 100 % zwierza ), czy prawda to, że mogę czyścić taką skórę wodą tzn. wilgotną szmatką z ociupiną np. szarego mydła? Czy któraś próbowała i ma takie "doświadczenia" ![]() ![]() Wiem, że są specjalne preparaty, pianki itp, kupiłam coś takiego, ale nie doczytałam - okazało się, że jest to prepatat do konserwacji, namaszczania już po czyszczeniu. Traktować go wodą czy nie???? Oto jest pytanie. Poratujcie, bo stoję ze szmatą w ręce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja swoją skórzaną kanapę [w kolorze beżowym
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mój komplet też beżowy
![]() ![]() Stoję tak nad nią i stoję, może spróbuję gdzieś z tyłu na nóżce tą wodą - ale mam cykora ![]() p.s. wodą z szarym mydłem zalecił mi sprzedawca (???) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
mi zalecił delikatne środki
![]() ja kupiłam Basam Do Czyszczenia Skóry - świetnie usuwa brudny nalot - jest wzbogacony woskiem pszczelim - więc tworzy taką niewidoczną powłoczkę dzięki której kurz nie osiada tak bardzo i kanapę można czyścić raz na 1/2 roku. nie boisz się, że mydło "zje" ochronną wartwę na skórze [jeśli takowa istnieje]?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jakiej firmy te środki?
Tego też się obawiam, wprawdzie sprzdawca twierdził, żeby ją przemyć a potem zaraz napastować, ale za dużo za nią dałam żeby się teraz sępić na mleczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
moje mleczko jest firmy Bufalo
http://www.bufalo-werner-mertz.com/eng/calzado.htm BALSAM LEATHER PRESERVER kupiłam ten a nie inny, bo akurat taki był w sklepie ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A ja uzywam zestawu do pielegnacji firmy Leather Master. Polskim dystrybutorem jest www.dumapoland.com.pl. Jak sie do nich napisze to podadza gdzie w waszym miescie mozna kupic te produkty. Ja jestem bardzo zadowolona, choc za zestaw pielegnacyjny skladajacy sie z plynu do czyszczenia i mleczka (+ sciereczki i gabeczki) dalam 90 zlotych. Polecam!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dzięki, właśnie idę do Obi, może jeszcze przy okazji jakiś kwiatuszek sobie kupię, pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
powodzenia!!
p.s. Bufalo kosztuje ok 12zł
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Co do ubrań skórzanych to wypowiem się, że tak to ujmę z punktu widzenia profesjonalisty
![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Re: skóra...
Dzięki serdeczne za wskazówki!
Pozdrówki! angel.ek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.