|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Niemiłe owłosienie
Proszę o pomoc, ponieważ mam sprawę, która mnie krępuje. A mianowicie mam włosy na piersiach. Wstydzę się tego, bo nie chce aby ktoś o tym wiedział i dlatego mam problem z nawiązywaniem kontaktów z chłopakami. Boje się, że jakby miało co do czego dojść to oni dotkną moich piersi i że z krzykiem wylecą. Pomyślałam, że dobrym pomysłem będzie golenie ich. I tak też zrobiłam, ale jak odrastają to są ciemniejsze, grubsze i kołujące. I na dodatek czasami pryszcze mi tam wyskakują.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemiłe owłosienie
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
A te włosy to rosną na całych piersiach czy np. tylko wokół otoczek brodawkowych ? Pojedyncze, jasne, miękkie ? Czy sztywne, ciemne i rosną np. kępkami?
Pytam, bo pojedyncze możesz usuwać pęsetą a jak jest ich dużo, to najpierw oczywiście musisz iść do lekarza i mu pokazać co się dzieje, a potem możesz np. je rozjaśniać specjalnymi preparatami, np. tym: http://esentia.pl/Sally_Hansen_rozja...rzy_p24719.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam ten sam problem z nadmiernym owłosieniem nie tylko na piersiach. Poszłam do endokrynologa, okazało się, że mam za mało progesteronu. Leczenie trwało pół roku, jednak wiadomo , że włos pozostał. Nie gol więc tylko weź pęsetę i usuń włoski. Ja tak robię. To nieduży obszar wokół sutków, więc da się przeżyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam zbyt wysoki testosteron, a zbyt niski progesteron. Po pół roku wyrównałam poziom progesteronu. (Hormony podali mi, gdyż wykryto torbiel na moim jajniku). Edytowane przez Sirene Czas edycji: 2008-12-09 o 17:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
... choć nie Westwood
|
To pewnie zbyt wysoki testosteron jest przyczyną, a nie progesteron.
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Tak jak już zostało wyżej wspomniane - to najprawdopodobniej efekt zaburzeń hormonalnych. Jeżeli uporczywe włoski pojawiają się też na innych częściach ciała, to może być to hirsutyzm...a hirsutyzm często jest jednym z pochodnych objawów PCO, więc radziłabym też zbadać jajniki.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Mam podobny problem jak Ty.Poszłam do gina i babka powiedziała,że jeśli okres jest regularny to nie ma problemu i to kosmetyczna kwestia tylko.Średnio mnie to wyjaśnienie zadowoliło,zwłaszcza że z czasem włosy zaczęły mi rosnąć również na szyji,brodzie i brzuchu.Cera też mi się zepsuła.Po świętach jestem umówiona do endokrynologa :/.A włosów nie gól,tylko wyskubuj pensetą.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
mam podobny probloem... a okres regularny prawie jak w zegarku :[
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Regularny okres niestety nie wyklucza problemów hormonalnych.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Dzięki za pomoc
![]() Cytat:
A co do miesiączek to ja nie mam regularnych, więc tym bardziej będę musiała odwiedzić ginekologa tylko, że będę musiała się zmusić, bo się boje ;P Mam 19 lat i jeszcze nie byłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Koniecznie powinnaś pójść, tym bardziej, że masz nieregularny okres. Nie czekaj aż tych włosów będzie więcej. Będzie dobrze, uszy do góry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Nodokładnie, trzeba iść zeby nie było zmartwień
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za porady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.