![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Play!-telefonia komórkowa :)
Kończy mi się umowa z Erą /tj. przechodzi na umowe na czas nieokreslony, nie bedzie mnie njuz umowa lojalnosciowa wiazac z ta siecia/ w i zastanawiam się nad nowym zerwaniem umowy i przejściem do innej sieci-padło na Play, chociaz szczerze mowiac, to na poczatku w ogole nie bralam jej pod uwage /chyba z przezwyczaenia, w gre wchodziła "3"/. Ale przejrzałam cenniki i wszystko fajnie, ladnie wyglada.
Tela. chcę mieć na abonament, myslalam, o tym za 50 zl. Wtedy "do wygadania" mam 70 zł ![]() Mam kilka pytan, co do tej sieci ![]() 1. Jak to jest z przeniesieniem numeru, jak to wyglada, i ile sie czeka? 2.Slyszalam, ze czesto jest problem z telefonami, gdyz sa w limitowanych ilosciach /mysle nad SE W880i ![]() PS. wiem, ze takich rzeczy moge sie dowiedziec od ludzi z BOK, ale wolalabym zapytac osoby raczej "bezstronne" ![]() PS2. Przenosila ktoras z Was numer z tela na karte, do tela na abo? Tak mysle, ze albo zostawie sobie ten numer, co mam teraz w erze, albo kupie karte startowa /pre-paid/ Play, bo zalezy mi na łatwym do zapamietania numerze.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Play!-telefonia komórkowa :)
najlepiej wejdź na stronę play i tam sprawdz telefony,jeżeli sie zdecydujesz na jakis z oferty i nie bedzie go w punkcie do którego przyszłaś to idz do innego ,sami Ci pewnie zresztą powiedzą gdzie masz isc po konkretny telefon
przeniesienie numeru z tego co wiem trwa długo i kosztuje jakies 50 zl ,musisz z tym isc do ery najlepiej jak najszybciej. jezeli olejesz przeniesienie numeru to i tak mozesz sobie na miejscu wybrac numer ,oczywiscie jezeli taki bedzie jeszcze dostępny dostepny . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chodzoi mi o to, ze slyszalam, ze czesto telefony nie sa dostepne w salonach ![]() A co do przeniesienia numeru, to chcialabym, zeby zostal mi ten, co mam, bo nie chce mi sie do wszystkich osob pisac, ze zmienilam numer, albo chcialabym jakis latwy do zapamietania /i dlatego mysle, zeby kupic sobie na all pre-paid "zloty numer" i przeniesc na abo./ Bede brala 3 telefony na firme, wiec nie bardzo mi pasuje latac do 3 roznych punktow Play, zeby zdobyc 3 rozne telefony... To ja teraz poki jeszcze nie podpisalam umowy z Play mam isc do Ery i pisac podanie o przeniesienie numeru?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hej!Dokładnie taki sam problem miałam w kwietniu ubiegłego roku
![]() Zdecydowałam się na Playa, ale zrezygnowałam z przeniesienia numeru (wtedy zależało mi na czasie, nie pamiętam już niestety całej procedury). Z telefonem nie miałam problemu, tzn. był ![]() Zawsze można "obskoczyć" kilka salonów w razie czego - ale nie wypowiadam się, bo sytuacji z brakiem nie doświadczyłam. Z nowej sieci jestem zadowolona! Wcześniej płaciłam rachunki rzędu 100 zł i więcej (bo nie byłam w stanie zmieścić się abonamencie). Teraz płacę 50-60zł, mieszczę się no i zawsze ktoś mi "doładowuje" minuty dzwoniąc (za 2 minuty przychodzące, minuta dla mnie). Podoba mi się względna prostota -tzn. że stała stawka do wszystkich sieci, tanie smsy i mmsy. Łatwo też kontrolować poziom wygadnej kaski i minut przychodzących. Jedyny minus jaki dostrzegam to późno przychodzące faktury - tuż przed upływem terminu zapłaty. Dlatego ja zawsze dzwonię do obsługi klienta (nie ma problemu z dodzwonieniem się i fajni ludzie obsługują) po numer faktury i płacę przez internet. Życzę udanych wyborów ![]() Aaaa jeszcze jedno apropos numeru. Ja nie przeniosłam, ale zachowałam sobie taką samą końcowkę jak miałam, tzn. zmieniły się tylko 3 początkowe cyfry. Tj. ->bo jakoś niemrawo chyba to tłumaczę:-/ zamiast 603 12 34 56 jest 791 12 34 56. AAAA-no i coś mi się kojarzy, że właśnie już musisz iść do ery złożyć podanko, bo to trwa jakieś 2-3 tyg. chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie rachunki w normie to wlasnie na poziomie 100-150zl. I wlasnie zastanawiam sie nad 50 i 70 w Playu, ale chyba wezme 50, bo na 70 zawsze moge sie "przerzucic", a z drozszego na tanszy chyba nie da rady ![]() A nie wiesz, czy juz teraz mam isc do Ery? Najpierw musze zlozyc tam podnie o zerwanie umowy :/. Okres wypowiedzenia, z tego, co pamietam to miesiac. Czyli, jezeli umowa lojalnosciowa /24 m./ konczy mi sie 1 marca, a dzis jest 4, to bede musiala czekac do konca marca, zeby nie placic za nastepny okres rozliczeniowy /za te 3 dni/?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Numeru nie przenosiłam, ale w sieci play podaja ci tylko 3 pierwsze cyufry, reszte wybierasz sama jesli oczywiscie nie jest zajęta, wiec możesz wybrac łatwy numer
![]() Co do samej sieci jest ok,mam telefon w playu od sierpnia i jestem zadowolona, fak jest faktem,ze nie było telefeonu, który chcialam, bo juz wyczerpały im isę zapasy,ale ten który wziełam tez jest ok. Mi w tej sieci podoba się to ze do każdej sieci zarówno rozmowy jak i smsy są w tej samej cenie. Acha przypomnialo mi się, gdy ja podpisywalam umowę to za przeniesienie swojego numeru play dawał jeszcze gratis jakies minuty- dokladnie nie pamietam ile i na jaki okres czasu ale wiem,ze zwracałoby mi się to co musiaalabym zapłacic w orange za mozliwosc przeniesienia ich numeru. Mi to jednak było zbędne. place 50 zl abonamentu a dostaje 70 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
mi powiedzieli ze to może trwać nawet 2 miesiące (przeniesienie numeru)
ja tez zrezygnowalam z przeniesienia bo nie chciało mi sie czekać,moja znajoma miala szczescie i wybrala sobie numer z data urodzenia . zmienianie numeru na inny rzeczywiscie jest kłopotliwe,ale na stronie play masz możliwość wysyłania bezpłatnych informacji do znajmoych z nowym numerem tel. albo idz do ery i pytaj o przeniesienie jeśli mozesz czekac ,ja nie moglam bo mi się tel zepsuł nagle zgadzam się z emil_ka co do samej sieci,mam takie same wrażenia. z tego co wiem to jesli nie ma tel w jednym punkcie to oni moga zadzwonić do innych i Ci powiedzą ,że np masz iść na ulice "jakąś tam" i tam spiszesz umowę,a najlepiej iść do największego punku jaki masz w okolicy -większa szansa że bedą wszystkie modele |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie im szybciej zadziałasz tym lepiej ![]() Ewentualnie zadzwoń do obsługi klienta ery. Ja niestety już nie pamiętam jak to było ze mną, z okresami rozliczeniowymi i płatościami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT:Zapomnielam o bardzo waznym, jak z zasiegiem w Play? Bo mam z tym problem, Era ma bardzo slaby zasieg na wsiach, plus troche lepszy...a Play?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2008-02-04 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja od miesiąc mam umowę z Play. Przeniosłam sobie numer z Ery. Cała procedura była załatwiana w salonie PLAY i oni zajęli się formalnościami związanymi z rozwiazaniem mojej umowy z Erą i przeniesieniem numeru. Po ok 2 tygodniach dostałam pisemko z Ery, ze numer jest przeniesiony i od dnia takiego i takiego będzie dostępny w sieci Play. Do tego czasu muszę podpisać nową umowę. Nie było z tym żadnych problemów. Umowę podpisałam kilka dni przed końcem umowy z Ery. Też wybrałam abo 50 zł i jestem bardzo zadowolona. Dla mnie- korzystam średnio z komórki, ani dużo ani mało, jest to aż za dużo minut. Naprawdę muszę sporo nadzwonić zeby to wykorzystać. Dodatkowo dostałam 40 minut przez 3 miesiace do wykorzystania.
Razem ze znajomymi zgodnie stwierdziliśmy ze oferta Play jest w tym momencie najkorzystniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mnie to jest tak, jak pisalam za niecaly miesiac konczy mi sie dopiero "umowa", a okres wypowiedzenia w erze to 1 miesiac. Tak wiec, jak teraz "zerwe" umowe z Era to bede musiala placic abo za te 3 dni kolejnego okresu rozliczeniowego /bo w koncu miesiac-okres wypowiedzenia/+abonament w Play? Z drugiej strony jak teraz pojde do Play'a i poproszę o przeniesieni numeru, a jak mowisz trwa to ok 2 tyg. to wtedy chyba bede musiala placic kare za zerwanie umowy, przed koncem, 24 m-cy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Laylo nie... Ja nie płąciłam żadnej kary, a wniosek o przeniesienie numeru i zerwanie umowy składałam +/- miesiąc przed. I nie musiałam płacić 2 abonamentów. Dostałam ostatni rachunek z Ery, a nowy rachunek z play jest za okres od momentu uaktywnienia numeru w Play do ostatniego dnia miesiąca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajmy na to, ze dzis zadzwonie do Ery /a jeszcze ten miesiac mnie z nia wize umowa lojalnosciowa/ i przeniosa mnie do Play'a za 2 tygodnie to nie bede musiala placic kary za zerwanie przez uplywem 24 m-cy, bo srednio mi sie usmiecha to ![]() A jak znam zycie, jak zadzwonie do Ery to raczej prawdy sie nie dowiem ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie będziesz musiała, bo wypowiedzenie umowy składa się miesiąc przed dniem wypowiedzenia. Więc jeśli złożysz teraz to za miesiąc będziesz miała umowę rozwiązaną. Idź do Playa to ci tam wszystko wyjaśnią i tak będzie najszybciej i najpewniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Co do zasięgu to nie ma problemu (bywałam w bardzo różnych miejscach)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Spotkałam się z opiniami, że ma słaby i niestety w pilnej potrzebie można mieć spory problem z porozumieniem się przez kom. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cos czuje, ze bede klac przez cale wakacje, jak ten zasieg rzeczywiscie taki marny /mam dzialke na wsi i pamietam jak musialam przyjmowac pozycje prawie jak w yodze, zeby gdzies dryndnac :/./. PS. dzwonilam na infolinie Play ![]() Nienawidze ignorancji! Pani w BOK, pwoeidziala mi, ze za bardzo sie nie orientuje jak to jest z przeniesieniem numeru i zebym poszla do ich salonu to sie dowiem :/.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama kiedys pracowalam /w sumie to na szkoleniach bylam ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Play działa na swoich nadajnikach, ale tam gdzie ich jeszcze nie ma, korzystają z nadajników Plusa. Wiec Play ma taki sam zasięg jak Plus. Ja ni mam problemów z zasięgiem a naprawdę dużo jeżdżę po Polsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Weszłam tu tylko by aniieliicę przywitać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6492007]Weszłam tu tylko by aniieliicę przywitać
![]() ![]() Dzięki Szajajabo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
mam takie pytano do dziewczyn z sieci Play, ktore korzystaja z pakietu 240 minut do wybranego numeru.
czy jest jakis kod, ktorym moge sprawdzic ile zostalo mi tych minut do wykorzystania? bo pod kodem *102# widze tylko te minuty, ktore dostalam za odebrane polaczenia ze stacjonarnych i innych sieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę polecam Playa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Z zasięgiem w Playu jest różnie.
Ja go np. często nie mam... w Toruniu ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tel. w Paly...zdecydowalam sie tylko dlatego ze maja tansze polaczenia i smsy od Orange i fajniejsze telefony - tansze
![]() jednak b.sie zawiodlam! siec mam wszedzie tylko nie...w domu ![]() ![]() ![]() Denerwuje mnie tez to, ze moj okres rozliczeniowy jest do 1-go kazdego miesiaca a przychodzi mi faktura 16-ego (wczoraj wlasnie...) ze mam zaplacic rachunek do 17-ego!! ![]() ![]() ![]() za***iscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja sie zrazilam do playa
![]() Wszytsko placone w terminie, od 6 lat mam telefon na abonament i nigdy nie zdazylo sie, zeby wplacone bylo nawet dzien po. Zablokowali mi telefon, bo stwierdzili, ze 20zl im wisze! Dostali wszytskie faktury, dowody wplaty, a ja mam na odblokowanie czekac kolejnych 7 dni!!!!! Telefon mam zablkowany od piatku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie-czy wiecie moze jaka waznosc maja startery? moj TZ dostal od playa prezent-starter dla bliskiej osoby, o prawie identycznym numerze jak jego, ale chcielibysmy z niego skorzystac za pare miesiecy. nie wiem tylko czy to nie przepadnie, bo szkoda by było.
zaznaczam ze nie aktywowalismy go, tylko sobie lezy nieruszony ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.