Propozycja sesji/wspolpracy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć

Notka

Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-10, 18:50   #1
bubblegirl
Raczkowanie

Propozycja sesji/wspolpracy?

Hej dziewczyny
Nie wiem cyz umieszczam temat w dobrym miejscu, ale jestem jeszcze swieza wiec prosze o wybaczenie Musze sie Was poradzic

Dostalam dzis na nk wiadomosc prywatna od pewnej Pani, ktora pisze ze jest fotografem pracujacym dla agencji modelek bla bla i ze chciala by zrobic mi profesjonalne zdjecia podczas spotkania i ze jest zainteresowana wspolpraca (?). Napisala ze jesli jestem zainteresowana to prosi zebym napisala do niej maila i poda mi wszystkie szczegoly, no oczywiscie na koniec gadka ze wiadomosc zostala wyslana do wyselekcjonowanej grupy )

Nie wiem co mam o tym myslec, wiadomo ze wiekszosc dziewczyn chcialaby miec profesjonalne zdjecia, poza tym ciekawi mnie co to jest, ale nie wiem czemu napisala akurat do mnie.
Nie wygldam jak modelka i dobrze zdaje sobei z tego sprawe, co najwazniejsze do chudzielcow nie naleze, ostro sie odchudzam od poniedzialku, wiec obawiam sie ze to jakis wal czy cos ;/ Co myslicie?

Wyslala mi linki, wklejam tutaj, moze ktoras z Was cos wie o tej Pani

"Sprawdz koniecznie poniższe linki:

--moja stronka ze zdjęciami naszych modelek, modeli oraz sesje z pokazów
mody:

http://karolinaphoto.bloog.pl/gal,48...ive,index.html

---nasz pokaz w galerii
http://www.galeriagrafitt.pl/index.php?nav=4&lang=pl&d bi_id=10"

Pozdrawiam
bubblegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 19:24   #2
anetamejkap
Przyczajenie

Dot.: Propozycja sesji/wspolpracy?

Moje zdanie jest takie ...jeśli nie chcą od Ciebie żadnych pieniędzy za tzw. portfolio to dlaczego nie spróbować, nawet jeśli nie dostaniesz wielkich zleceń to zawsze zostaną zdjęcia jako pamiątka ;-) Najważniejsze to to czy nie chcą od Ciebie wyciągnąć pieniędzy bo niestety duża ilość agencji tak właśnie działa, należny być ostrożnym i tyle.
anetamejkap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 19:50   #3
eres
Rozeznanie

Na podstawie strony internetowej i zdjec tam zamierzonych smiem twierdzic, ze owej pani fotograf do profesjonalizmu daleko hen hen. Jej prace to czysta amatorka, technika slaba, kadry nieciekawe, ciecia tragiczne w skutkach. Z calej przedstawionej tam kolekcji tylko jedna fotka wyglada "porzadnie" i "zawodowo".

Stawiam na to, ze ta pani dopiero sie uczy jak robic zdjecia i szuka modeli zeby szkolic warsztat. Nie powinna chciec pieniedzy, a jesli zachce - nie warto jej placic. Lepiej znalezc kogos, kto zna sie lepiej na tym co robi ... tak wiec mozesz zaryzykowac. To calkiem normalne, ze fotografowie poluja na nowe twarze, nie sadze ze jest powod do jakichkolwiek podejrzen. Tylko ustal z nia na poczatku, ze nie bedzie sie to wiazalo dla Ciebie z zadnymi kosztami. Powodzenia i milej zabawy.

EDIT: Looknelam na inne galerie tej pani. TRAGEDIA. Praktycznie zero wiedzy na temat podstaw fotografii. Zasady sa owszem po to, zeby je lamac, ale trzeba to robic umiejetnie...
Jestem BARDZO ciekawa, kto jej placi za taka chalture. Nazwy "agencji" sie nie doszukalam.

Edytowane przez eres
Czas edycji: 2008-12-11 o 19:54
eres jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 22:55   #4
bubblegirl
Raczkowanie

Chyba spasuje, jakos mnie nie przekonala Zreszta napisze do niej tego maila moze i dowiem sie co z kasa i w ogole ocb dzieki dziewuchy
bubblegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości