|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Ponadczasowa marynarka
Szukam marynarki, która pasowałaby mi dziś i za 5 lat. W sensie żeby mocno nie odstawała od trendów, była neutralna. Teraz widziałam same bardzo charakterystyczne dla jednego sezonu z bufkami, a takiej nie chcę. Widział ktoś taką?
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ponadczasowa marynarka
w stradivariusie, taka dluzsza, klasyczna, na dwa guziki. ale jakosciowo raczej by nie wytrzymala 5lat
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Ja poleciłabym Zarę - jak dla mnie oni mają najbardziej klasyczne marynarki i raczej nie jest to taki "sezonowy" sklep
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
tez mam z tym problem, wszedzie widze marynarki z jakimis udziwnieniami, a to rozowa podszewka ><' a to jakies fantazyjne guziki.
mysle, ze jedynym rozwiazaniem bylo by pobuszowanie po SH, ale to zalezy od Ciebie
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
A jakie znaczenie ma kolor podszewki?? Ja mam najbardziej klasyczną, i moją ulubioną, czarną marynarkę z New Yorkera, już chyba ze 3 lata i stale noszę a podszewka jest w panterkę
Bez przesady, przecież nikt mi tam nie zagląda
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcialabym miec taka, ktora moge ubrac za miasto i do pracy, by wygladac profesjonalnie, ale tez "luzniej". |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Może jakaś dziwna jestem ale mi podszewki nie widać jak zakładam marynarkę. Jest najbardziej klasyczna jak tylko się da, miałam ją na maturze, na większości egzaminów na studiach, na wszystkich rozmowach o pracę... Nie wiem jakim cudem podszewka ma dyskwalifikować? No chyba że ktoś nosi z podwiniętymi rękawami, to tak, ale w pozostałych sytuacjach?
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to, ze pasuje Tobie, to w porzadku. mnie niestety nie. |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
I pewnie mam się liczyć z kosztem ok 150 zł? Trochę to dla mnie za dużo, chciałabym już zapłacić tak ok. 100 zł. Znacie jakieś konkretne ceny i przykłady?
W sh nie zawsze są rozmiary 34/36, a jeszcze trafić na ładną marynarkę to już w ogóle szczęście. Zwykle kupuję tam zwykłe t-shirty i sweterek jak się ładny trafi, dzięki temu oszczędzam
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W moim mniemaniu nie da się tak założyć marynarki żeby podszewka wystawała. No ale jak wolisz z czarną podszewką to też nie wiem jaki jest problem bo takich marynarek jest wszędzie pełno, wspomniana już ZARA na bank ma klasyczne marynarki, jak zresztą większość sklepów, tylko oczywiście nie jakieś terranovy czy trolle (chociaz nie wiem, moze tez). I na 100 000% klasyczne marynarki są w H&M, Cubusie i KappAhl. I pewnie w 100 innych sklepach też. |
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chcesz kupić marynarkę, która wytrzyma 5 lat, musisz liczyć się z nieco większymi kosztami.
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
w H&M ostatnio mierzylam klasyczna martynarke, najzyklejsza czarna, na dwa guziki bez zadnych bufek czy wydziwianych guzikow, torche dluzsza,a acena to 129zl ale nie liczylabym ze pochodizsz w niej 5lat . Sama szukam wlasnie takie najzwyklejszej w cenei kolo 100z;l zeby pasowala mi do wszystkiego
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niektóre marynarki z H&M są bardzo dobrej jakości, zależy na jaką się trafi, trzeba dobrze oglądać i sprawdzić czy można prać itd. |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Nie żartujcie, że są marynarki, których nie można prać. To chyba takie, że po sezonie się wyrzuca ;]
q_kaska_q masz może zdjęcie? Noto wybieram się do Zary
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście że są też takie. Nie wyrzuca się tylko czyści w pralniach.
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Chcesz neutralnej, klasycznej marynarki która wytrzyma 5 lat, będzie kosztowała 100zł i jeszcze będzie można ją wrzucić do pralki?
Owocnych poszukiwań życzę ![]() A tak poważnie, w zarze można dostać naprawdę ładnie skrojone marynarki, również klasyczne. Z tym, że to wydatek ok 300zł, chyba że uda Ci się upolować coś przecenionego.
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

Bez przesady, przecież nikt mi tam nie zagląda 

nie rozumiem po co chcesz mnie przekonywac do swoich racji, ja mam swoje zdanie a Ty Twoje i juz.