![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() brak tytułu
...
Edytowane przez alcia Czas edycji: 2009-02-22 o 04:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak po czymś takim odzyskać miłość TŻ? Chyba zrujnowałam swoje życie
Sytuacja w jakiej się znalazłaś jest bardzo trudna - z jednej strony kłótnia jak wiele w waszym związku, z drugiej - ta jedna kłótnia dolała oliwy do ognia i przyczyniła się do rozstania.
Osobiście uważam, że związki, które opierają się na takich trochę toksycznych relacjach są bardzo męczące, na tyle meczące, że aż trudno wyzwolić się z takich relacji i odejść. Znam pary, które tkwią w podobnych relacjach i są ze sobą tylko dlatego, bo "tak się przyzwyczaiły". Jeśli prowokujesz kłótnie tylko, aby uzyskać uwagę i uwielbienie partnera, to chyba to nie jest właściwa osoba. Przy właściwej osobie nie musiałabyś sięgać do takich zachowań, z kolei nie musiałabyś też strzelać fochów i ranić tym poniekąd swojego partnera. Nawet jeśli do siebie wrócicie, podejrzewam, że takie sprzeczki będą się pojawiać dalej. Uważam, że kłótnie i sprzeczki w związku to zupełnie normalna sprawa, ale pary, którym naprawdę na sobie zależy i które szanują się, rozwiązują je inaczej. A tym bardziej nie wszczynają kłótni tylko dlatego, aby druga strona "latała" za nimi. Jeśli chodzi o Twoje psychologiczne wojny to moim zdaniem dobre chęci i odrobina wiary, ewentualnie policzenie w myślach do 10 na pewno powinny wystarczyć ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mogłabym Ci napisać,że masz czego chciałaś, ale nie zrobię tego, bo domyślam się co czułaś i czujesz, bo ja się kiedyś zachowywałam podobnie.
Po roku związku, kiedy Tż się we mnie zakochał zachowywałam się okropnie, bo uważałam,że mam do tego prawo, a on zawsze wybaczał, bo kochał. Nie chcę już wypisywać co robiłam, bo bardzo tego żałuję i nie chcę wracać do tamtego okresu. Kiedy Tż mnie rzucił po roku takiego traktowania to myślałam,że żartuje, ale naprawdę nie chciał mieć juz więcej ze mną nic wpólnego i wcale się nie dziwię. Bardzo wtedy cierpiałam, bo zdałam sobie sprawę,że naprawdę mi na nim zależy,a w tym,że się rozstaliśmy nie było nawet grama jego winy.Naprawdę. Bardzo bolało. Na początku przepraszałam, płakałam ,a le on miał naprawdę dość, więc odpuściłam, nie miałam innego wyjścia. Dałam mu spokój, ale zapewniłam,że nadal go kocham. Przemyślał wszystko i sam się odezwał po dwóch miesiącach. To było dwa lata temu, ja kocham go coraz mocniej, szanujemy się nawzajem i nigdy nie zrobiłabym i nie powiedziała mu nic, co mogłoby zranić mnie w odwrotnej sytuacji. Cieszę się na dzień dzisiejszy, żę dostałam taką nauczkę, bo dzięki temu tworzymy teraz normalny, kochający się, partnerski związek. Myślę,że powinnaś dać mu trochę czasu, takie sytuacje nie zawsze kończą się happy endem, ale naciskanie na niego byłoby teraz najgorszą rzeczą jaką mogłabyś zrobić i trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
...
...
Edytowane przez alcia Czas edycji: 2009-02-22 o 04:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dopóki Ty nie zmienisz podejścia do związków nic się nie zmieni. Teraz zapewniasz, że dużo straciłaś, że już więcej nie będziesz. A czy przez te kilka miesięcy kłótni nigdy sobie tego nie powiedziałaś?
Całkowicie popieram decyzję Twojego TŻ-ta. Miał rację, że był to toksyczny związek. Rację miał też w tym, że odszedł i na razie nie chce wrócić. Może Tobie taki "odpoczynek" dobrze zrobi. Zrozumiesz co straciłaś. I straciłaś z własnej winy. Nikt nie chce być traktowany jako "zabawka". To, że chciałaś żeby on za Tobą "latał" jest Twoim pragnieniem adoracji, zainteresowania. Miłość na tym nie polega. A słowa nic nie znaczą. Liczą się czyny. Daj mu czas. Niech przemyśli. Ty również - i to chyba Ty najbardziej powinnaś zastanowić się nad waszym związkiem i nad Twoim postrzeganiem miłości, partnerstwa. Broń Boże nie narzucaj mu swojej osoby. I nie obiecuj, że się poprawisz. TŻ dawał wam szansę po każdej kłótni. W końcu zobaczył, że jest to działanie bez sensu. Życzę wam powodzenia. I mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości wszystko będzie w jak najlepszym porządku ![]() (Mam nadzieję, że nie uraziłam Cię tym co napisałam - takie jest moje zdanie. Mogę się mylić, a to normalne jeżeli nie zna się problemu "na żywo" i z opowieści obydwu stron)
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
...
...
Edytowane przez alcia Czas edycji: 2009-02-22 o 04:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Myślę,że kontakt z psychologiem to dobry pomysł...
należałoby uporządkować emocje...może razem z nim??
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
alcia czytajac twoj watek czuje sie jakbym czytala o sobie. ja takze mam za soba dwa dlugie ( obecny jest trzecim) zwiazki w ktorych tak jak ty stosowalam szantaz psychiczny aby sobie udowodnic jaka jestem cudowna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja kiedys bylam w podobnej sytuacji oczywiscie bylam mlodsza i jeszcze nie mieszkalam z moim chlopakiem, ale bylo podobnie. To ja prowokowalam klotnie odchodzilam od niego sprawialam ze moj chlopak plakal itp. Zdalam sobie sprawe z tego co robilam po jakims czasie kiedy doszlo do mnie ile on dla mnie robi. Znosil moje humory, wybaczyl zdrade i kiedy myslalam ze ode mnie odejdzie on zawsze byl przy mnie no i jest ze mna juz 5 lat, fakt bylo ciezko i gdybym sie nie opamietala stracilabym najwieksza milosc mojego zycia
musisz napewno przezyc duzy szok cos co toba wstrzasnie jesli tego nie bedzie albo jesli bedzie ale nic sie ne nauczysz to lepiej skonczyc zwiazek zycze powodzenia ![]() a dla motywacji napisze ze za rok bede juz żonką ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Wiem coś o tym bo sama byłam "toksyczna" dla mojego związku, który także się zakonczył...Mójj były Tż nie chce związku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja mialam podobna sytuacje po 3 latach chlopak po prostu ei wytrzymal b o mialam jak ty glupiszczeniackie zachowanie!ale mielismy prawie rok przerwuy i jestesmy od trzech miesiecy b zrozumielismy jak bardzo nam na sobie zalezy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
....
...
Edytowane przez alcia Czas edycji: 2009-02-22 o 04:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widziałam się z nim w weekend. Nie przytulił mnie nawet jak było mi chłodno. ![]() ![]() ![]() A Ty ze swoim TŻ ile byliście parą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
...
....
Edytowane przez alcia Czas edycji: 2009-02-22 o 04:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
alcia
myślę, że powinniście dać sobie troszkę czasu, to napewno dla Ciebie będzie ciężkie, ale twój TŻ może poważnie zastanowi się nad tym co do niego mówiłaś, że go kochasz i dacie sobie jeszcze jedną szansę. A tak apropo czytając wasze posty coraz bardziej rozumiem jak czuje się mój TŻ, bo też często focham się na niego, tak poprostu ![]() Girl151 smutna historia, trzymam za Ciebie kciuki, wierzę że się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
daj mu ten czas o który prosi
czasem napisz dobranoc miłych snów i nic poza tym po co Ci potem taki wymuszany związek, że on się zlituje po Twoich błaganiach i nie będzie tak naprawdę dobrze moze daj takie 2 tygodnie na odpoczynek, poukładanie nie pisz do nbiego, zobacz czy sam napisze poswiec ten czas na rozmyslania, na wyciszenie itp. przyda Ci sie faceci niby twardziele, ale psychike maja jak skorupka jajka
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Daj mu po prostu czas. I naucz się panować nad nerwami. Łatwo powiedzieć - zmienię się, zrobić to za to - baaardzo trudno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi lżej... troche ale to co zrobiłam aby ulgę poczuć było złe ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Uważam,że powinnaś dać mu czas. Moim zdaniem upora się z tym, przemyśli i wróci ... I jak ktoś wyżej pisał - napisz mu wieczorem albo rano krótkiego smsa, niech wie że o Nim myślisz. Że Ci zależy. Powiedziałaś,że chcesz iść z nim na terapię,to też powinno dac mu do myslenia - chcesz się zmienić, dla Niego, dla Was.
Postaw się na swoim miejscu, Ty potrafiłabyś tak łatwo zapomnieć, wybaczyć i wrócić? Pewnie nie ... Dlatego zrozum to,że potrzebuje czasu. Trzymam kciuki, żeby Was się wszystko ułożyło bo widać, że żałujesz i chcesz się zmienić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety z charakteru jesteś awanturnicą, aż jestem ciekawa czy czasem nie spod znaku skorpiona. Widzisz, ja też szybko wpadam w złość, ale nigdy w złości nie podejmuje żadnych decyzji. Mój tż wie, że tak mam, że wychowałam się w domu, w którym zawsze wszyscy krzyczeli i czasami bierze to jednak nade mną górę. Jednak zawsze staram się nie przeciągać struny... Ps. Jestem skorpionicą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja tez jestem skorpnionica i w kiedys oj pod wplywem emocji podejmowalam niejedna decyzje. Tez bylam w takiej sytuacji jak Ty. No i pomimo zapewnien moich on juz nie wrocil. moze dlatego ze w koncu odpuscilam . no nic powodzenia
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ehh..nie tyle ma tutaj znaczenie znak zodiaku co temperament autorki wątku
![]() Ja jestem spod znaku bliźniąt, a też jestem straszna awanturnicą i "złośnicą", ale jednak jeśli na kimś mi zależy to nie bawię się "w fochy" ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie, ze jest szansa. Tez jestem nerwowa i raptowna i tez kiedys jeden jedyny raz zrobilam cos podobnego. Tylko, ze nie mieszkalam z tz, ale po pewnym incydencie spakowalam wszystkie jego rzeczy, ktore byly u mnie w domu i zanioslam do niego. Na szczescie wtedy tz okazal sie duzo madrzejszy ode mnie i odrazu zaczal mnie uspokajac kiedy weszlam do niego. Tutaj moze pomoc tylko czas i rozmowy. Zycze powodzenia!
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uważam, że znak nie jest decydujący. Ale wierz mi, znam wyjątkowo dużo skorpionów, mój ojciec jest skorpionem. Można śmiało powiedzieć, że skorpiony są charakterne i raczej trudne w obsłudze hihi A co do bliźniąt, to też mają charakterki (moja mama np. no i Ty z tego co piszesz) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
...
...
Edytowane przez alcia Czas edycji: 2009-02-22 o 04:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dla Ciebie jedna bardzo cenna porade - bardzo szybko sie zapomina o tym. Najlepiej na dzien dobry ustal sobie dzien, najlepiej raz w tygodniu, siadasz i poswiecasz ten czas na przemyslenia i zasady, ktorymi sie chcesz kierowac. Dzisiaj czujesz sie naładowana ta energia, ale przyjdzie codziennosc, codzienne obowiazki, zajecia, stresy. dobrze Ci radze, jestem tego pewna!
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli zaczniesz coś zmieniać, nawet jakieś drobnostki, które raniły TŻ, to on na pewno to zauważy i doceni. Powodzenia i wytrwałości ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
...
...
Edytowane przez alcia Czas edycji: 2009-02-22 o 04:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.