|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
języki
Troszke mi sie nudzi wiec postanowilam sprobowac wywolac jakas dyskusje na forum plotkowym. Moje watki zazwyczaj nie ciesza sie powodzeniem, ale łudze sie ze to sie zmieni
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: języki
Ja znam angielski dosc dobrze, teraz tez ucze sie hiszpanskiego i tez uwazam, ze jest swietny
![]() ![]() Aaa... no i bardzo bym chcial znac swahili - ale to juz fanaberia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
smuci mnie to, że właściwie żadnego z języków nie znam perfekt...
![]() ![]() natomiast bardzo dobrze posługuję się językiem polskim, co nie jest wcale bez znaczenia i nie jest wcale takie oczywiste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ines1985 napisał(a):
> Troszke mi sie nudzi wiec postanowilam sprobowac wywolac jakas dyskusje na forum plotkowym. Moje watki zazwyczaj nie ciesza sie powodzeniem, ale łudze sie ze to sie zmieni ![]() ![]() ![]() Ja znam angielski, francuski, niemieckiego uczyłam się 6 lat więc też trochę zostało choć niewiele ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
no właśnie- łacina! dwa lata nauki mam za sobą.ale żebym jakoś specjalnie coś pamiętała, to nie mogę powiedzieć...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Oczywiście angielski (perfect- a co? dała mi Bozia talent do języków to niech się chociaż mogę chwalić!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
koko napisał(a):
> no właśnie- łacina! dwa lata nauki mam za sobą.ale żebym jakoś specjalnie coś pamiętała, to nie mogę powiedzieć... ![]() Ja dużo pamiętam i z pewnością jest to zasługa mojej pani profesor z liceum, która nas do nauki różnymi sposobami zmuszała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja oczywiście znam jako tako angielski. Ale jest to wg mnie taki język bez charakteru i nie darzę go szczególną miłością. Niestety uczyć się trzeba, szczególnie słownictwa fachowego ostatnio.
Uwielbiam niemiecki i nim posługuję się sprawnie i z przyjemnością. Uczyłam się w swoim czasie również łaciny i francuskiego, niewiele pamiętam a żałuję - francuski jest śliczny a łacina ciekawa. No i ciekawostka - dogadam się po norwesku ![]() ![]() Znam jeszcze alfabet arabski ![]() ![]()
![]() |
#9 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Jestem juz 30+
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wizażowe poliglotki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ojejku, zazdroszcze wam! Szczegolnie znajomosci tych troche egzotycznych jezykow no i bieglego angielskiego. Tez musze sie ostro wziac za nauke bo inaczej to marnie skończę
![]()
![]() |
#11 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Ines
![]() ![]() Dla mnie metoda nr,1 to MOTYWACJA! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Francuski i angielski. Francuski lepiej, ale i angielski nieźle. Miałam też krótką przygodę z włoskim, ale nic mi po niej nie zostało i dłuższą (4 lata w podstawówce), z której mi zostało jeszcze mniej. :/
No i łacina, którą uwielbiam, a naukę niestety po roku zakończę. ![]() W planach mam jeszcze naukę hiszpańskiego...ale to tylko plany na razie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Oj nie wiem czy mam sie czym chwalić. W sumie dobrze znam angielski, może i nawet bardzo dobrze, bo dzięki temu dostałam pracę i to w zagranicznej firmie. Uczyłam sie wiele lat niemieckiego w szkole, na studiach, a potem nawet z wlaśnej nieprzymuszonej woli zapisałam się prywatnie, abo poprostu chciałam się go nauczyć, ale nic z tego, totalana porażka, aja poprostu tego języka nie cierpię!!! niz znoszę i dlatego wiem że się go nie nauczę nigdy (pozostane na poziomie dla początkujacych). W liceum uczyłam sie też francuskiego, ale wtedy to ja o nauce nie myślałam i zmarnowałam szanse całkowicie. Natomiast od co najmniej dwóch lat bardzo chciałabym się nauczyć hiszpańskiego, ale sama się nie mogę zmotywować, a w moim mieście jest tylko 1-2 kursy z tego języka, głowni dla młodzieży czyli w godzinach które kompletnie mi nie pasują, np. 15:00. Ja pracuje i za nic o tak wczesnych porach nie dam rady uczęszczać na kursik językowy czy jakikolwiek inny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Widzę, że same poliglotki
![]() ![]() Ja z moimi dwoma językami mogę się schować... ![]() Za to mówię biegle po niemiecku - w końcu studiowałam tam pół roku - i uwielbiam ten język! ![]() Po angielsku też dogaduję się bez problemu (certyfikaty potweirdzają ![]() Kiedyś uczyłam się włoskiego, prześliczny język, ale potem czasu było tak jakoś mało... Ale kiedyś jeszcze to dniego wróćę!! ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ja dobrze znam angielski
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Posluguje sie angielskim biegle (jestem anglistka, poza tym mieszkam sobie za Wielka Kazluza) i wlasciwie ten jezyk jest dla mnie jak drugi naturalny (zaczynam miec problemy z polskim hehe). Oprocz tego niemiecki - obecnie srednio-zaawansowany. Bywalo lepiej, ale dawno nie uzywalam. Ucze sie rowniez hiszpankiego.
Uwielbiam jezyki i tak jak niektore z pozostalym Wizazankom latwo przychodzi mi ich nauka. Niech Bozia poblogoslawi DNA. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie - nie ma to jak facet native!!!!!!!!!! Przydalby mi sie jakis Szwab i Hiszpan, bo te jezyki chcialabym podszkolic, ale rzecz jasna zostane przy moim naukochanszym Jankesie, a do niemieckiego i hiszpanskiego to chyba ksiazki kupie hehe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
No ja to tutaj marniutko wygladam, ale w sumie zycie przede mna
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ja jestem germanistką z wykształcenia. W szkole uczyłam sie rosyjskiego i mimo wszystko go lubie i jeszcze troche umię. Z angielskim jestem na bakier, miałam na studiach ale tylko zapisany w planie zajec bo to co było to nie była nauka.
Marze o francuskim, jest pięęękny. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
kolej na mnie
![]() Znam angielski, jak mniemam bardzo dobrze(anglistyka), niemiecki na poziomie sredniozaawansowanym(matu ra), rosyjski tylko podstawowy(kiedys bylam na wymianie w Petersburgu i niezle mi szlo z native'ami ![]() ![]() i to chyba na tyle pozdrawiam wiosennie ![]()
Potrafił nieraz siebie się wyrzec, aby innych wspierać, Nie litość go jednak wiodła ni sumienie, Lecz myśli jakieś dziwne zwyrodnienie Kazało mu, podobne zwykłej dumie, Czynić, czego nikt lub mało kto umie; I za tymże impulsem w pokus chwilach, Duch jego takoż ku złu się nachylał. Byron "Lara"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.