![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Coraz bliżej święta...czyli jak zdążyć ze wszystkim??!!
Jak co roku dopadła mnie gorączka przedświąteczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Coraz bliżej święta...czyli jak zdążyć ze wszystkim??!!
Prezenty kupione. Sprzątanie - w trakcie (wielkie pranie
![]() ![]() Tżta zagonię do trzepania dywanu i prania go, robi to genialnie ![]() Poza tym uważam, że dom jest dla mnie, nie ja dla domu i jeśli nie umyję drzwi, to świat się nie zawali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
prezenty popakowane, choinka już w pokoju w folii, bombki kupione, pierniki upieczone, dom posprzątany. Z tymże nie mam problemu z gotowaniem, bo jadę do rodziców na cale święta. No ale pierożki, uszka i tak zrobiłam
![]() Z tymze wiecej pracy bede miala na sylwestra. No ale jakos to bedzie. W kazdym badz razie nie jest zle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
przede wszystkim, nie szaleć niepotrzebnie. Nie ma nic bardziej smutnego
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mnie cieszy gorączka przedświąteczna. Wtedy czuje, ze się zbliża BŻ. Gdy sprzątam, piekę, biegam po hipermarkecie za prezentami i suszonymi sliwkami a z glosnikow juz kolędy płyna...po prostu cudnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
ja też to lubię.
![]() ale nie latam przed Świętami jak ze śmigłem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2008-12-13 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
u mnie sytuacja wyglada tragicznie. do swiat zostal tydzien a ja nie mam zadnych prezentow bo nie mam pieniedzy. i co najlepsze nie wiem czy bede miala do gwiazdki. cholera nie mma ochoty na swieta w tym roku
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja również uwielbiam przedświąteczną gorączkę. Nie mogę się doczekać ganiania po marketach, pieczenia makowców i lepienia pierogów. Już nawet sprzątanie mnie nie przeraża.
![]() W tym roku mam wyjątkowo wcześnie skompletowane wszystkie prezenty - i z tego się niezwykle cieszę. Nie lubię kupować upominków na ostatnią chwilę. Ach, kocham święta. ^^ Edytowane przez wanitatywna Czas edycji: 2008-12-13 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
no to podziwiam was dziewczyny bo ja jestem w proszku
![]() ale klimat przedświątecznej gorączki ma też swoje plusy teraz piję herbatkę pod kocykiem słucham radia lecą świąteczne piosenki i tak mnei to wszystko uspokaja i czuję że będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10073630]Dokładnie. Moja mama tak ma - nawet w trakcie kolacji wigilijnej jest zabiegana, spanikowana, że coś tam nie jest sprzątnięte, chce zrobić tysiąc rzeczy na raz i tym sposobem, nerwową atmosferą wprowadza doprawdy niezapomniane chwile przy stole
![]() ![]() ![]() nie znoszę takiego zachowania. w tym roku będzie u mnie nocował starszy brat z żoną i dziećmi to wymiecie nawet brudy spod kanapy. wracam w niedzielę przed świętami i pewnie sprzątanie mnie nie ominie... nie mam jeszcze żadnego prezentu, tylko dla TŻ. rrrany, przeżyć jutrzejsze kolokwium i zabieram się za święta bardziej poważnie, obiecuję! ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
jeszcze 10 dni do świąt a Wy już macie posprzątane mieszkania?
![]() ![]() ![]() Kto jeszcze się nei ogarnął, niech się nie martwi, jeszcze zostało wystarczająco dużo czasu, żeby zdąrzyc ze wszytskim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
pocieszyłaś mnie troszkę tym że też jeszcze masz nie posprzatane
![]() ![]() ja dziś skupiam się na sprawach przyjemnych zero sprzątania właśnie powysyłałam po "wirtualnym opłatku" do znajomych mam nadzieję że się ucieszą w szczególności Ci za granicą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
My robimy sprzątanie (kurze, odkurzanie) co tydzień, więc przed Wigilia nie będziemy jakos szczególnie szaleć w tej materii.
Mama kartki wysłala, ja wysyłam jutro. Prezenty w wiekszości kupione, aczkolwiek na ogół wpada mi w oko coś fajnego, kiedy nie wybieram sie na zakupy w myslą specjalnie o zakupach gwiazdkowych. Potraw będzie kilka: barszcz z kartonu (podgrzany), pierogi, karp, śledzie, bigos, sałatka jarzynowa.
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Ja uwielbiam ten swiateczny szal!
Ten chaos, ktorego tak nienawidzilam w domu rodzinnym, a ktory wprowadzala moja mamusia podczas przygotowan, teraz najbardziej wlasnie kojarzy mi sie ze zblizajacymi sie Swietami. Kartki do Polski mam juz wyslane, kartki do przyjaciol tutaj na miejscu wypisane, do podopiecznych w pracy jeszcze czekaja na swoja kolej ![]() Jesli chodzi o sprzatanie, to robimy to regularnie co tydzien, wiec wscieklizny nie bedzie. Poza tym niedawno sie wprowadzilismy, wiec grubsze porzadki staram sie robic na biezaco, bo niestety poprzedni mieszkancy zostawili po sobie niezly syf. Szafki w kuchni mam wypucowane, dzisiaj umylam drzwi, bo jest w nich takie okienko na kota, ktore bylo obklejone brazowa tasma klejaca. ![]() Okien nie planuje myc, bo musialabym stac na drabinie na zewnatrz. A ze jestem w ciazy i nie powinnam wyczyniac takich akrobacji to mam dobra wymowke ![]() Z gotowaniem tez nie bedzie problemu, TZ obiecal pomoc i siostra, ktora przylatuje do mnie na cale Swieta. Liste zakupow mam juz zrobiona dawno ![]() No jedyny problem mam z prezentami niestety ![]() Ale pocieszam sie tym, ze kupilismy ostatnio kilka rzeczy do domu, ktore jak TZ sam stwierdzil, moga byc prezentem juz gwiazdkowym. A siostre to mam zamiar porwac na zakupy na miejscu. I tyle ode mnie ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia już szaleje i sprząta od listopada, moja mama coś tam sprząta (lepiej jej schodzić z drogi), a ja - hymn - sprzątać będę w sobotę, pomagać w kuchni będę w przyszły pn/wt więc na razie mam tzw. luz. Prezenty kupione i zapakowane. Co do krzątania wokół stołu to z moją babcią tak jest za każdym razem jak ją odwiedzam. Ledwo zjemy i już wszystko jest umyte "bo po co się męczyć w nocy" (słyszę to zawsze po kolacji wigilijnej)
![]()
![]() |
#18 |
BAN stały
|
u mnie powoli da sie wyczuć przedświąteczna gorączkę.. dlaczego... jeszcze nic nie zrobiłam więc zaczynam sie stresować
![]() dziś zrobiliśmy zakupy, prezenty dla dzieci w rodzinie, oj jest ich trochę więc i trochę się wydało, ale to czysta przyjemność widzieć radość dzieci. jutro juz zapisałam sobie w komórce aby nie zapomnieć, muszę kupić kartki, w końcu je wypisać i wysłać, bo znów dojdą tak jak rok temu po świętach ![]() w sumie niewiele mam ich do wysłania bo jesli chodzi o dalszych znajomych to korzystam z dobrodziejstw internetu i wysyłam kartki mailem dołączając tego świątecznego opłatka http://podzielsieoplatkiem.pl/?src01=dba11 fajna idea, choć zdecydowanie wolę również otrzymywać kartki pocztą zwykłą, ale jak dostaje życzenia mailem również jestem mile zaskoczona ![]() co do szykowań kulimarnych.. w tym roku nas to ominie. Wigilia i pierwszy dzień Świąt najprawdopodobniej będziemy spędzać u teściów a drugi dzień świąt u moich rodziców.. więc tyle dobrze ![]() sprzątanie.. no czas wreszcie zacząć... bo coraz mniej czasu.,.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
ale Ci dobrze że nie musisz gotować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
na drugie mam Irena
|
ja też lubię tą krzątaninę przedświąteczną ,widać że się coś zbliża i na coś czeka
dywany wyprane, okna umyte ,płytki w łazience już się świecą teraz tylko kuchnia i takie codzienne sprzątanie, w tym tyg ciasteczka i domek z piernika tylko zakupów nie cierpę tego ścisku i kolejek no i kartki obym nie zapomnała
![]() |
#21 |
BAN stały
|
lubie ten szał przedświateczny, a szczególnie kolorowe, wręcz bajkowe wystawy sklepowe
![]() ![]() a co z kartkami światecznymi? hm, macie na to jakis sposób, żeby o tym nie zapominać co roku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
no ja oczywiści zapomniałam...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
ja kartek nie wysyłam, a może szkoda bo to fajna tradycja była
![]() na te święta cieszę się jak głupia ![]() ![]() choinka już kupiona (pachnie pięknie ![]() ![]() Tylko prezentu dla męża wciąż brak ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
BAN stały
|
A ja nadal jestem w proszku , troche prezentów pokupiłam ale nie dla wszystkich bo pomysłów mi brak, gotowanie mnie ominie bo nie jestem w stanie pobic mojej mamusi. Hostess o co chodzi z tym wirtualnym opłatkiem???Bo przyznam że to mnie ciekawi!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Martka83 to będziesz miała piękne święta kiedy w domu są małe dzieci zaczynamy przeżywać je zupełnie inaczej i to jest cudowne
![]() morelanka już Ci tłumaczę szukając jak co roku fajnej kartki inernetowej żeby wysłąć dla znajomych natknęłąm się na jak to ja nazwałąm "wirtualny opłatek" tu masz link http://podzielsieoplatkiem.pl/?src01=dba11 chciałam połączyć nowoczesne rozwiązanie z tradycjąi zamiast skaczącego mikołaja znalazłam opłatek któym możesz się podzielić ze znajomymi myślę że to fajny pomysł wielu moich znajomych odpisuje mi na życzenia swoim imiennym linkiem i tak można połamać się opłatkiem z każdym taki łańcuszek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
ja już mam kupioną większość prezentów, zaczęłam szukać już na początku grudnia, bo zwykle z mężem chodziliśmy w ostatniej chwili ( w zeszłym roku byłam w empiku w wigilię jeszcze...
![]() a jeśli chodzi o gotowanie, to kapusta z grzybami i ta z grochem już są od wczoraj w zamrażalniku, więc już tylko druga porcja do teściów i... porządki, sprzątanie, pakowanie prezentów, zakupy jedzeniowe i inne takie... ![]() ale już się nie boję, że nie zdążę ![]() no i jeszcze muszę się pospotykać z przyjaciółmi wszystkimi i dać im prezenty dla ich dzieci - na to potrzeba tyyyle czasu... ale to przynajmniej fajne jest ![]() a kartek od kilku lat nie wysyłam, ale ciągle myslę, że to ładna tradycja
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego będzie mi miło jeśli przyjmiecie owy gest ode mnie ![]() http://podzielsieoplatkiem.pl/chce_s...4/?src01=dba11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
za dużo na głowie...pierwsze święta wyprawiane samodzielnie - przyznaję, że się gubię, tysiące rzeczy na raz... prezenty kupione, popakować, nic nie sprzątnięte, zaraz się zabieram, od poniedziałku gotowanie - ciekawe czy zdążę, uff, przynajmniej to - kartki wysłane (przyznaję bez bicia, 90% przez Internet)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
na pewno zdążysz nie martw się pomyśl o pozytywnych stronach o coraz lepszej atmosferze świąt o tym że wszyscy w około zaczynają składać sobie życzenia uśmiechać się nie zapominajmy o tym co w tych świętach jest najważniejsze bądźmy dla siebie mili zarażajmy innych naszym nastawieniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
ja dzisiaj pełna energii zabrałam sie za porządki w szafce z lekarstwami w kuchni, hihi, ledwo skończyłam obudziła sie moja Kasia (której będą to pierwsze świeta ) i juz musiałam sie nią zająć i po sprzataniu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.