|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Moje paznokcie to katastrofa! POMOCY :(
Witam. Chciałabym prosić Was o pomoc, bo ja już nie mogę patrzeć na swoje ręce. Mam krótkie palce, krzywe paznokcie, szeroką płytkę, każdy jest inny.. nie wiem już co mam robić
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje paznokcie to katastrofa! POMOCY :(
Radziłabym Ci opiłować je w delikatny migdałek. To nie prawda, że to kształ dla starszych pań
w stylizacji paznokci migdałki wracaja w wielkim stylu , a Twoim dośc, niestey szeroki paznokirtkom dodadzą uroku i optycznie zwężą (w przeciwieństwie dokształtu w jaki masz teraz opiłowane ).Kolejna sprawa, mozesz je pomalować ciemnym lakierem, bądź czerwony zostawiając po boczkach cieniutkie paseczki nie pomalowane-to też optycznie zwęzi Twoje paznokietki ![]() Jeżeli lubisz wzorki mozesz pkusic sie na jednym, czy dwóch paznokiektach na każdej raczce o wzorek PIONOWY i dośc waski, aby "wydłuzył" Twoją płytke paznokcia. Jezeli masz czas i ochote wybierz sie na pierwszy manicure do DOBREJ stylitki, popatrz jak ona ci umaluje i potem możesz próbowac powtórzyc to w domciu ![]() Głowa do góry! nie ma tak, zeby sie nie dało
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
A próbować zapuszczać? czy trzymać raczej krótkie? (niestety często się łamią, jak są długie - jeżdżę konno i są często mocniej eksploatowane
)
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Wydaje mi sie, ze nie jest aż tak źle
Na Twoim miejscu spróbowalabym je troszkę zapuścić-optycznie dłonie i paznokcie wydają się wtedy "smuklejsze" Paznokcie powinny być również odpowiednio opiłowane- ja preferuję prosto zakończoną płytkę paznokcia, nie zaokrągloną. Do tego dobry lakier w fajnym kolorze i jest super!! Pozdrawiam cieplutko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.

w stylizacji paznokci migdałki wracaja w wielkim stylu
, a Twoim dośc, niestey szeroki paznokirtkom dodadzą uroku i optycznie zwężą (w przeciwieństwie dokształtu w jaki masz teraz opiłowane