Inni się krzywią, a mi się podoba:)Czyli o prezentach które podobaja się tylko wam :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-29, 17:50   #1
ankasz
Zakorzenienie

Inni się krzywią, a mi się podoba:)Czyli o prezentach które podobaja się tylko wam :)

Wpadłam na pomysł, żebyśmy napisały o prezentach które dostałyście, spodobały wam się, oszalałyście na ich punkcie, a ktoś inny powiedział "Phiii to na preeezeent?"

Ja tak miałam np z kocem 3 lata temu podczas rozmowy z moją babcią, powiedziałam że w moim pokoju jest zimno i trochę marznę w nocy. I co babcia zrobiła? Kilka dni później zadzwoniła do mnie i powiedziała, że "Mikołaj coś dla mnie zostawił" i dostałam cieplutki, milutki koc nie malutki kocyczek tylko kochany, ogromny koc W czarno-czerwoną kratę Co wieczór, kiedy przykrywam sie nim do spania, przypomina mi się to "Mikołaj cos dla ciebie zostawił"

Aaale kiedy powiedziałam o tym znajomym usłyszałam "Kooooc? Na Mikołaaaaja?" (z nitką ironii)

Podobne podejście jest kiedy dostaję od mamy bieliznę na Mikołaja, czy ogólnie jako prezent. Sama myslę "przeciez mam dużo tego" ,ale jak dostaję kolejną parę, to sie cieszę, że jest jakaś nowość a znajomi - "bielizna, na prezent? phii, mogła sie bardziej wysilić" itp

A jak jest z tym u was?

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się

Edytowane przez ankasz
Czas edycji: 2009-12-29 o 17:52
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-30, 22:43   #2
sweetieSS
Zakorzenienie

Dot.: Inni się krzywią, a mi się podoba:)Czyli o prezentach które podobaja się tylko

ja lubię dostawac majtki ale od kogoś bliskiego, wtedy jest ok a majtek nigdy za wiele lubię też kubki i kosmetyki do kapieli. zawsze się przydają.
sweetieSS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 16:53   #3
justynaaa00
Zadomowienie

Dot.: Inni się krzywią, a mi się podoba:)Czyli o prezentach które podobaja się tylko

Kolejny kubek Na ulubioną kawusię
justynaaa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 17:14   #4
de em
Zadomowienie

majtki, skarpetki itp lubię dostawać ich nigdy za wiele, a tym bardziej że uwielbiam skarpetki różnego rodzaju
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*ćwiczę, więcej chodzę na spacery i ogólnie więcej się ruszam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
71,5 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65
de em jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 13:32   #5
Ala72
Przyczajenie

Chanel no 5 , inni się krzywią mi się podoba, używam zatem od święta żeby nie straszyć tych innych
Ala72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 17:14   #6
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Piżamy
Zestawy kosmetyków, których pełno przed świętami - nie obraziłabym się, gdybym dostała. Zawsze to nowe mazidło do wypróbowania
Kubki bardzo lubię, im większe tym lepsze
Majtki i skarpetki też mogą być fajne, chociaż gdybym jako jedyny prezent dostała parę skarpetek, to bym była zawiedziona. Jako "dodatek" fajne.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 13:31   #7
Zydu
Przyczajenie

...

Edytowane przez Zydu
Czas edycji: 2010-01-17 o 13:32 Powód: dziewczyna nie zalogowała się na swój profil ;)
Zydu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 13:48   #8
zielona87
Zadomowienie

majtki - fajnych nigdy za wiele
skarpetki - sama sobie nie kupuje bo wychodze z zalozenia ze mam co owocuje tym ze mam w szafie kilka par ktore maja po 6-7 lat!!!!
pidzamki - nie kupie sama bo szkoda mi kasy, moge spac w podkoszulku, a sa słodkie
kosmetyki - kazda ilość, każdy rodzaj!! bo lubie!
długopisy, zakreślacze, zeszyty na spirali, segregatory itp - zawsze sie przydadzą a ładne są drogie i sama sobie nie kupie... tylko wybiore coś taniego
ksiązki typu poradnik np o gotowaniu, makijażu, włosach, seksie, pływaniu, zyciu, zachowaniu - bo lubię czytać złote rady
kubki - obsesja
kwiatki w doniczkach - fajnie potem jak sobie rosną
rzeczy do włosów - od odzywek do spineczek - nigdy za wiele
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 20:05   #9
nie_rOb_scen
Raczkowanie

kiedyś dostałam zestaw taki plasterków do depilacji i kremów z veet'a od mamusi bo widziała jak się męczyłam z depilatorem [płakałam przy każdym dotknięciu] . jak opowiedziałam znajomym to usłyszałam że takie rzeczy się powinno samemu kupować a wgl to co to za prezent. ja jednak postanowiłam wypróbować i wosk oraz krem [zależnie od miejsca ciała :P ] i depilator poszedł w kąt
Stary 2010-01-24, 09:27   #10
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Ja tak mam z książkami, wolę dostać dobrą książkę niż drogi kosmetyk, natomiast znajomi zawsze się dziwią, że jak to, książkę sama mogę sobie kupić, a perfumy to większy wydatek
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 15:15   #11
fooosy
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Skarpetki , ja zawsze zapominam kupić gdy jestem w sklepie

W innym wątku prezentowym, pisał ktoś o poduszkach ze zdjęciem i że to prezent dla nastolatków.
Ja dostałam kiedyś taki, gdy mój TŻ pracował i dużo wyjeżdżał... może to i śmieszne ale dzięki tej poduszce jakoś łatwiej znosiłam rozłąkę..
fooosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 22:03   #12
muppeciakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Piżamy
Dokładnie!
Ja kocham dostawac piżamy.
W sumie każdy prezent mnie cieszy, nie przepadam tylko za oklepanymi miśkami (lubię jakieś wyjątkowe) i pierdółkami typu świeczki, figurki, kubki... no bo ile już można?
PIŻAMKI, płyty, książki, ramki, skarpetki, kolczyki i wszystkie motywy słodkie (puchate skarpetki, kapciuszki, rękawiczki) - wszystko, co jest takie na porządku dziennym, ale jednocześnie odrobinę bardziej kreatywne niż taki kubek i figurka.

Ale piżamki to nr 1. Ostatnio je pokochałam.
I uwielbiam je tak nie dopasowywac ;d. Na przykład teraz mam na sobie różową koszulę z Kłapouchym i spodenki w małpy z innego kompletu.
muppeciakk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-15, 20:52   #13
Bniewie
Zadomowienie

a ja co roku dostaję kapcie i zawsze jestem nimi zachwycona, chociaż wg innych są naprawdę paskudne pierwsze były włochate, różowe w cekinowe pieski z napisem "ok" drugie włochate różowe z wielkim łbem żyrafy trzecie różowe w świętego mikołaja na łyżwach a kiedyś dostałam grube wełniane skarpety z głową małpy i bananem a w tym roku dostałam wielkie kapcie w kształcie żabek kocham swoją kolekcję natomiast u postronnych wzbudza lekki zażenowanie, twierdzą, że jest kiczowata aa i w tym roku dostałam na urodziny kolczyki, różowe w kształcie koni. były wstrętne, od razu założyłam je na imprezę i wszystkim się chwaliłam patrzyli na mnie jak na idiotkę ;P
Bniewie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 08:46   #14
Aper
Zadomowienie

Bniewe, pochwal się zwierzyńcem ) Ciekawie się zapowiada...

Edytowane przez Aper
Czas edycji: 2011-03-19 o 11:18
Aper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 18:56   #15
martusiaaxd
Raczkowanie

GG do martusiaaxd

Książka lub kosmetyki
Nienawidzę dostawać kubków, świeczek czy pierdółek do postawienia na półce

Marilyn Monroe

K.

martusiaaxd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 20:06   #16
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Książki - uwielbiam. Nawet, jak na pierwszy rzut oka nie interesuje mnie tematyka, to stoją na półce i czekają na swoją wielką chwilę I często właśnie otrzymane pozycje ratują mnie w chwilach, gdy nie mam co czytać i zła jak osa jestem

Majtki, skarpetki, rajstopy - czasem na fajne żal mi kasy (albo zwyczajnie jej nie mam).

No i wszelkiego rodzaju żele do kąpieli Mam zabezpieczenie zawsze na kilka miesięcy po BN, i nie ma opcji, że mi braknie w najmniej odpowiednim momencie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 20:12   #17
Polly_
grozi wypollizowaniem

kosmetyki do mycia-teściowa uważa ze to nietakt a jauwielbiam zele i płyny do kąpieli i nie widze nic nietaktownego
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 22:24   #18
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
kosmetyki do mycia-teściowa uważa ze to nietakt a jauwielbiam zele i płyny do kąpieli i nie widze nic nietaktownego
ja również bardzo lubię dostawać takie kosmetyki i bieliznę też
oczywiście tylko od przyjaciół jak wiedzą jakie kosmetyki lubie i jaką bieliznę noszę
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 17:13   #19
Sugarcane13
Raczkowanie

GG do Sugarcane13

żele pod prysznic, płyny do kąpieli - mam na tym punkcie obsesję ;D
Stary 2010-03-30, 23:16   #20
beatakob
Rozeznanie

Wszystko co się używa na codzień, a zdarza się, że jakoś cieżko się zebrać, żeby kupić. Wszystko co wymieniacie: Kosmetyki, bielizna, szalki, apaszki, skarpety... A z ostatnich wyjątkowych to: witaminy - TŻ wie, że mam problem z żelazem i zostawił mi napój witaminowy z żelazem. Mama wiedząc, że nie mam dużego garnka sprawiła mi taki pod choinkę (chyba pierwszy taki kurodomowy prezent ) i pokrowiec do szafy na ubrania (przy przeprowadzce przydał się na trzymanie pościeli, zasłon i choinki).
beatakob jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 08:33   #21
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Ja chyba ciesze się z każdej dupereli Tylko niestety nie umiem tego okazywać, a potem jest 'nie cieszyyysz się?'

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 13:35   #22
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez boinnenazwybylyzajete Pokaż wiadomość
Ja chyba ciesze się z każdej dupereli Tylko niestety nie umiem tego okazywać, a potem jest 'nie cieszyyysz się?'
Ja też nie potrafię okazywać radości z otrzymywanych prezentów, mimo iż radochę mam z nich wielką. Ale już chyba wszyscy się do tego przyzwyczaili.
wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 13:41   #23
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanitatywna Pokaż wiadomość
Ja też nie potrafię okazywać radości z otrzymywanych prezentów, mimo iż radochę mam z nich wielką. Ale już chyba wszyscy się do tego przyzwyczaili.
W sumie do mnie chyba też tylko czasami usłysze "jak zwykle nie zadowolona" albo "nic nie dostaniesz bo nic ci się nie podoba"

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 19:00   #24
greenaurie
Rozeznanie

Uwielbiam dostawać szaliki rękawiczki. A większość osób uważa to za nudziaarski i sztampowy prezent, dla mnie jest fantastyczny

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 22:19   #25
19agusia91
Zakorzenienie

szampony do włosów, odzywki
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 21:16   #26
aanemone
Raczkowanie

GG do aanemone

również książki (: nawet te zupełnie przypadkowe, sama rozdaję znajomym książki kiedyż tylko przydarzy się okazja i to nie dlatego, że brakuje mi pomysłu (:

No i jakieś ciekawe/przydatne artykuły do tworzenia ogólnopojętej sztuki (np. jakies fajne ołówki, pojedynczy, ale magiczny kolor farby, grafity). Dla niektórych również niepojęte (:

aanemone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 10:44   #27
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
Ja tak mam z książkami, wolę dostać dobrą książkę niż drogi kosmetyk, natomiast znajomi zawsze się dziwią, że jak to, książkę sama mogę sobie kupić, a perfumy to większy wydatek
Mam podobnie, uwielbiam dostawać ksiązki, zwłaszcza od bliskich osób, które wiedzą, czego chcę - Tżet czesto niemal spod ziemi wydobywa ciekawe egzemplarze, perfumy i kosmetyki wolę kupowac sobie sama, czego większość moich koleżanek nie jest w stanie zrozumieć
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 20:00   #28
201803300917
Konto usunięte

słodycze w każdej ilości. z tego mam zawsze największa radość
kosmetyki. nawet takie pozornie banalne zestawy
i książki. bo jakoś zawsze szkoda mi kasy żeby kupić( wole pożyczyć) a jednak fajnie mieć czasem swoje
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 20:33   #29
atrisale
BAN stały

od mężczyzny z którym spędziłam kilka lat dostałam własnoręcznie zrobiony lampion. Wygląd pozostawiał sporo do życzenia ale dla mnie i tak jest najładniejszą rzeczą w moim mieszkaniu
atrisale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 11:01   #30
verda
Inkwizytor

Kocham dostawać kubki - im większe (ale lepiej szersze niż wyższe, jezeli wiecie o co mi chodzi) i bardziej kolorowe tym lepsze
No i mam obsesje na punkcie kolorowych, bajkowych, zwierzakowych, antypoślizgowych i innych "dziwacznych" skarpet Sama sobie raczej nie kupuje takich, bo drogie ale od czego jest Mikołaj To jest bardzo popularny prezent na to święto wiec licze ze znowu od kogoś dostane Pamietam że raz dostałam w jadnym roku (na Mikołaja) 3 pary i byłam baaaardzo szczęśliwa Jak to powiedziałam kumpeli to wogle nie zrozumiała mojej radości z trzech "takich samych (według niej) " prezentów. Hehe...
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości