Bardzo seksowny zapach - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-26, 19:17   #1
Vegeta1990
BAN stały

Bardzo seksowny zapach

Witam państwa
Ja mam takie pytanie, bardzo przepraszam że piszę w sposób tak bardzo nieprofesjonalny, ale jestem zupełnym żółtodziobem w sprawach perfum itp.

Więc proszę tego nie czytać jeżeli ktoś nie lubi żółtodziobów szczególnie że jest sporo do czytania.

Otóż mój problem przedstawia się następująco. Na wigilię, która niedawno była, dostałem od mamy jakiś zapakowany perfum. Mówię sobie ech, pewnie znowu jakiś szajs za 20-30 zł, no ale lepsze to niż nic, muszę podziękować, kultura to nakazuje. W głębi serca byłem smutny że znowu jaki szajs, ale tak naprawdę ukazałem duże zadowolenie, właśnie z powodu sumienia, i kultury.
Więc bardzo mamie podziękowałem za to, wiedząc że pewnie zapach będzie się trzymał godzinę czy dwie. Ale zawsze liczy się gest
Pudełko wyglądało na jakiś perfum warty 10 zł, nie robiło żadnego wrażenia, więc dlatego tak pomyślałem że to szajs. Otworzyłem, zobaczyłem 50 ml wody. Pytam się mamy ile kosztowała?
50 zł.
Po tych słowach trochę się zdziwiłem że taki drogi mi kupiła, ja nie jestem z zamożnej rodziny więc perfum za 50 zł to już u nas coś
No i mówię sobie że w sumie to i tak nie może długo trzymać bo przecież tylko te super perfumy oryginalne za grube pieniądze (ponad 100 zł) trzymają długo.
Kuzynka jako pierwsza się rzuciła jak tylko wypakowałem perfum, była bardzo podniecona zapachem, krzyczała jezu jaki śliczny !
Moja mama się uśmiechneła.
Potem powąchało kilka moich kuzynek, na końcu kuzyn. Wszyscy byli przerażeni zapachem (pozytywnie) ja w sumie też, to był zapach na poziomie światowym. Potem kuzynka powiedziała że to jakaś podróbka. Zobaczyła numer opakowania, powiedziała że to są numerowane podróbki, gdzie każdy numer, oznacza odpowiednik oryginalnego perfumu. I po numerze potrafiła powiedzieć jaki to oryginalny perfum, i powiedziała, ale ja zapomniałem już jaki to był tytuł .

Spytałem się szybko mamy, skąd mi załatwiła aż taki drogi perfum, warty 200-300 zł, o identycznym zapachu? Ona mówi, (pracuje w sklepie) że do niej przychodził pewien pan, i zawsze jak wychodził, to pozostawał po nim taki piękny zapach w sklepie. Pewnego dnia jak przyszedł na zakupy to zapytała się przy okazji jakich perfumów używa. No i potem po tej dyskusji mama prosiła czy by mógł załatwić taki jeden perfum, dla mnie, na prezent gwiazdkowy. I ten pan przyniósł ten perfum, i dał mamie za 50 zł

No i na gwiazdkę go dostałem.

Dzisiaj go pierwszy raz użyłem, jak wrażenia? Na początku godzinę czasu pachniał, mówie sobie hmmm, pewnie koleś mnie wykiwał jakim cudem podróka może tak długo trzymać, ja juz jej nie czuje, oszukał mnie zgrzybiały siwy dziad. Sporo czasu byłem na dworze, w kurtce więc zapach mi się do kurtki przyklejał (nie wiem jak to sie nazywa) no i potem na mrozie dużym byłem też na dworze więc zapach pewnie też się mocno niszczył przez to. Nikt mi nic nie mówi że ładnie pachne, mówie sobie.... ech wiedziałem że tak będzie. Lecz nagle, po 9 godzinach od psikania się, wracam do domu, i mama powiedziała jak pięknie pachne...
Włosy mi dęba staneły, w sumie rzeczywiście przez mój zasmarkany przez chorobe nos czasem poczuć taki seksowny zapach, ale myślałem że to z ubrania.
9 godzin..... i dalej pachnie ! A jednak to było z szyji. Mówie sobie, to nie możliwe !

Nie mam pojęcia jak to jest możliwe, zapach nie jest mocny, ale gdy się szybko obróce to go czuje. Więc jak ruszam głową to wypływa ;D

Czy ktoś wie może skąd taki perfum można dostać? Taką podróbkę? Bo mama mi nie chce powiedzieć znaczy nie pytała się tego pana z jakiego sklepu to sprowadza...a nie wiem czy jeszcze do niej przyjdzie.

Kurde ale mówie wam zapach po prostu rewelacja, żeby podróbka takiego perfumu tak długo trzymała, a co dopiero jak bym nie miał tego głupiego zatkanego nosa od kataru, i nie przebywał tak długo na tym mrozie na dworze, i w kurtce do której się przyklejał zapach

Myślę że rozumiecie dlaczego mama mi załatwiła podróbkę, my nie jesteśmy z zamożnej rodziny, nie jesteśmy w stanie wydawać 200-300 zł na perfum.

Co mogę dodać do podpowiedzi....

Na tej wodze, na tym szklanym pojemniku tej wody pisze "Pour Homme"
A na dole małymi napisami "Eau de parfum".
Woda i pojemnik na tą wode są przezroczyste.

Jeżeli ktokolwiek wie, z kąd, albo np na jakiej aukcji z allegro można załatwić sobie taką podróbkę, byłbym naprawdę wdzięczny.
Pachne do tej pory A psikałem się o 11:00 a teraz jest 20:20.

Gorąco pozdrawiam )

No i liczę na jakieś poważniejsze odpowiedzi
Vegeta1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 20:01   #2
201607111632
Konto usunięte

Dot.: Bardzo seksowny zapach

Po pierwsze, bo aż mnie oczy bolą PERFUMY - liczba mnoga!
Kogo czego - perfum.

Sam napis pour Homme nic nie oznacza prócz tego,że to męskie perfumy. Może zdjęcie by pomogło w identyfikacji..

Rozumiem,że chcesz odnaleść oryginalny zapach,którego posiadasz podróbkę?
Tutaj jest wątek na ten temat
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 20:16   #3
chooomik
Rozeznanie

GG do chooomik

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Rozumiem,że chcesz odnaleść oryginalny zapach,którego posiadasz podróbkę?
Tutaj jest wątek na ten temat

chyba jednak źle zrozumialaś... chce 2 podróbkę...

Cytat:
Więc jak ruszam głową to wypływa ;D
umm nie wątpię...

A tak na marginesie to chyba nikt tu Ci nie pomoże w kwestii podróbek, tym bardziej przy tak małej ilości danych.

The water's dark and deep inside this ancient heart
You'll always be a part of me...
chooomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 20:27   #4
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chooomik Pokaż wiadomość
chyba jednak źle zrozumialaś... chce 2 podróbkę...

umm nie wątpię...

A tak na marginesie to chyba nikt tu Ci nie pomoże w kwestii podróbek, tym bardziej przy tak małej ilości danych.
Przeczytałam jeszcze raz post i masz rację..
No dokładnie,na tym forum już wiele razy przemaglowany był temat podróbek i ta krucjata się nigdy nie kończyła.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 20:30   #5
Daffodilka
Zakorzenienie

Fajnie się czyta ten pierwszy post - wypisz wymaluj fragment "Nowych przygód Mikołajka"
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 21:00   #6
kata k
Raczkowanie

GG do kata k

fajny z ciebie chlopak,tak fajnie wylewnie szczerze piszesz. serio fajnie niestety nie wiem jak ci pomoc,ale ciesz sie,ze fajnie pachniesz i usciskaj mame jeszcze raz za taki trafiony prezencik.a co do kosztow perfum to mi sie na przklad bardzo podoba mexx dla fecetow (chyba cos tam ice ma w nazwie) i mozna go upolowac za 40 zlotych nawet a naprawde super zapach wiec nie zawsze cena idzie w parze z walorami
kata k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 21:23   #7
emdeeee
Przyczajenie

a ja wiem o co chodzi
pewnego dnia moja koleżanka z klasy przyniosła taki neseser pełen małych fiolek perfum. zapachy na prawdę bardzo podobne jeśli nie identyczne jak te prawdziwe, w cenie chyba 30 zł każdy ale nie pamiętam jaka pojemność ( 30 albo 50 ml). Także coś takiego faktycznie istnieje, ale jaki Ty masz? nie mam pojęcia musiałbyś sam powąchać
Powodzenia w szukaniu
emdeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 22:05   #8
marlen92
Raczkowanie

nazwa tej firmy to bodajze fm tez mialam raz doczynienia z takim neseserem ;]
marlen92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 02:39   #9
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Fajnie się czyta ten pierwszy post - wypisz wymaluj fragment "Nowych przygód Mikołajka"
Daff
Aż otworzę mój egzemplarz "Przygód...", może jakiś rozdział o perfumach przegapiłam.

Edytowane przez BeYourself
Czas edycji: 2008-12-27 o 02:41
BeYourself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 08:04   #10
MoniaK
Zakorzenienie

Jednak ja czegoś nie rozumiem
Skoro masz te "perfumy" i zapach się podoba to dlaczego szukasz drugiego? Czy my mamy odszyfrować jaki zapach dostałeś, czy znaleźć inną podobną podróbkę, czy oryginalny odpowiednik bo ja już zgłupiałam
Poza tym tak jak dziewczyny już napisały w kwestii podrób niestety (stety ) nie pomożemy.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 10:52   #11
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Jeśli ta podróbka ma numerek to może być Federico Mahora, cenowo też by się chyba zgadzało. Generalnie nie pomagam w temacie podrób, ale że tak powiem - twój post mnie ujął . Pozdrawiam.

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-27, 11:16   #12
megilla
Zakorzenienie

a możesz wkleic zdjęcie swojego prezentu?
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 12:19   #13
karat86
Przyczajenie

Tak to sa te słynne rozlewnie FM, Nicole i Refan. Zapachy faktycznie mocne, dlugo sie utrzymuja na skórze, ale jak za dlugo stoja to sie psują a po drugie jesli znasz oryginal lub popsikasz sie nim kilka razy to raczej taki tanszy odpowiednik marnie przy nim wypada - zazwyczaj smierdziel.
Jednak jesli chcesz wiedziec z jakiej firmy jest twój, to popytaj sie znajomych czy znaja FM lub kogos kto ma probki niech ci przyniesie czy to do nich zapach jest, Nicole znajdziesz na pasarzu w niektórych centrach handlowych: Plejada, M1 itp. Refan nigdzie niema w mojej okolicy niewiem jak rozprzestrzeniaja te zapachy orócz internetu. ich stronki znajdziesz na google.pl tam zawsze sa zdjecia flakoników moze akurat twpj będzie.
Stary 2008-12-27, 15:12   #14
Vegeta1990
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marlen92 Pokaż wiadomość
nazwa tej firmy to bodajze fm tez mialam raz doczynienia z takim neseserem ;]
O właśnie
Tak, wygląda właśnie tak jak na zdjęciach opakowanie od tego perfumu To jest właśnie fm
Dzięki wielkie )
Vegeta1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 17:41   #15
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Podróbkom mówimy NIE!

Nawet, jak są bardzo seksowne

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości