|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Bardzo seksowny zapach
Witam państwa
![]() Ja mam takie pytanie, bardzo przepraszam że piszę w sposób tak bardzo nieprofesjonalny, ale jestem zupełnym żółtodziobem w sprawach perfum itp. Więc proszę tego nie czytać jeżeli ktoś nie lubi żółtodziobów szczególnie że jest sporo do czytania. Otóż mój problem przedstawia się następująco. Na wigilię, która niedawno była, dostałem od mamy jakiś zapakowany perfum. Mówię sobie ech, pewnie znowu jakiś szajs za 20-30 zł, no ale lepsze to niż nic, muszę podziękować, kultura to nakazuje. W głębi serca byłem smutny że znowu jaki szajs, ale tak naprawdę ukazałem duże zadowolenie, właśnie z powodu sumienia, i kultury. Więc bardzo mamie podziękowałem za to, wiedząc że pewnie zapach będzie się trzymał godzinę czy dwie. Ale zawsze liczy się gest ![]() Pudełko wyglądało na jakiś perfum warty 10 zł, nie robiło żadnego wrażenia, więc dlatego tak pomyślałem że to szajs. Otworzyłem, zobaczyłem 50 ml wody. Pytam się mamy ile kosztowała? 50 zł. Po tych słowach trochę się zdziwiłem że taki drogi mi kupiła, ja nie jestem z zamożnej rodziny więc perfum za 50 zł to już u nas coś ![]() No i mówię sobie że w sumie to i tak nie może długo trzymać bo przecież tylko te super perfumy oryginalne za grube pieniądze (ponad 100 zł) trzymają długo. Kuzynka jako pierwsza się rzuciła jak tylko wypakowałem perfum, była bardzo podniecona zapachem, krzyczała jezu jaki śliczny ! Moja mama się uśmiechneła. Potem powąchało kilka moich kuzynek, na końcu kuzyn. Wszyscy byli przerażeni zapachem (pozytywnie) ja w sumie też, to był zapach na poziomie światowym. Potem kuzynka powiedziała że to jakaś podróbka. Zobaczyła numer opakowania, powiedziała że to są numerowane podróbki, gdzie każdy numer, oznacza odpowiednik oryginalnego perfumu. I po numerze potrafiła powiedzieć jaki to oryginalny perfum, i powiedziała, ale ja zapomniałem już jaki to był tytuł ![]() Spytałem się szybko mamy, skąd mi załatwiła aż taki drogi perfum, warty 200-300 zł, o identycznym zapachu? Ona mówi, (pracuje w sklepie) że do niej przychodził pewien pan, i zawsze jak wychodził, to pozostawał po nim taki piękny zapach w sklepie. Pewnego dnia jak przyszedł na zakupy to zapytała się przy okazji jakich perfumów używa. No i potem po tej dyskusji mama prosiła czy by mógł załatwić taki jeden perfum, dla mnie, na prezent gwiazdkowy. I ten pan przyniósł ten perfum, i dał mamie za 50 zł ![]() No i na gwiazdkę go dostałem. Dzisiaj go pierwszy raz użyłem, jak wrażenia? Na początku godzinę czasu pachniał, mówie sobie hmmm, pewnie koleś mnie wykiwał jakim cudem podróka może tak długo trzymać, ja juz jej nie czuje, oszukał mnie zgrzybiały siwy dziad. Sporo czasu byłem na dworze, w kurtce więc zapach mi się do kurtki przyklejał (nie wiem jak to sie nazywa) no i potem na mrozie dużym byłem też na dworze więc zapach pewnie też się mocno niszczył przez to. Nikt mi nic nie mówi że ładnie pachne, mówie sobie.... ech wiedziałem że tak będzie. Lecz nagle, po 9 godzinach od psikania się, wracam do domu, i mama powiedziała jak pięknie pachne... Włosy mi dęba staneły, w sumie rzeczywiście przez mój zasmarkany przez chorobe nos czasem poczuć taki seksowny zapach, ale myślałem że to z ubrania. 9 godzin..... i dalej pachnie ! A jednak to było z szyji. Mówie sobie, to nie możliwe ! Nie mam pojęcia jak to jest możliwe, zapach nie jest mocny, ale gdy się szybko obróce to go czuje. Więc jak ruszam głową to wypływa ;D Czy ktoś wie może skąd taki perfum można dostać? Taką podróbkę? Bo mama mi nie chce powiedzieć znaczy nie pytała się tego pana z jakiego sklepu to sprowadza...a nie wiem czy jeszcze do niej przyjdzie. Kurde ale mówie wam zapach po prostu rewelacja, żeby podróbka takiego perfumu tak długo trzymała, a co dopiero jak bym nie miał tego głupiego zatkanego nosa od kataru, i nie przebywał tak długo na tym mrozie na dworze, i w kurtce do której się przyklejał zapach ![]() Myślę że rozumiecie dlaczego mama mi załatwiła podróbkę, my nie jesteśmy z zamożnej rodziny, nie jesteśmy w stanie wydawać 200-300 zł na perfum. Co mogę dodać do podpowiedzi.... Na tej wodze, na tym szklanym pojemniku tej wody pisze "Pour Homme" A na dole małymi napisami "Eau de parfum". Woda i pojemnik na tą wode są przezroczyste. Jeżeli ktokolwiek wie, z kąd, albo np na jakiej aukcji z allegro można załatwić sobie taką podróbkę, byłbym naprawdę wdzięczny. Pachne do tej pory ![]() Gorąco pozdrawiam ![]() No i liczę na jakieś poważniejsze odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bardzo seksowny zapach
Po pierwsze, bo aż mnie oczy bolą PERFUMY - liczba mnoga!
Kogo czego - perfum. Sam napis pour Homme nic nie oznacza prócz tego,że to męskie perfumy. Może zdjęcie by pomogło w identyfikacji.. Rozumiem,że chcesz odnaleść oryginalny zapach,którego posiadasz podróbkę? Tutaj jest wątek na ten temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba jednak źle zrozumialaś... chce 2 podróbkę... Cytat:
![]() A tak na marginesie to chyba nikt tu Ci nie pomoże w kwestii podróbek, tym bardziej przy tak małej ilości danych.
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No dokładnie,na tym forum już wiele razy przemaglowany był temat podróbek i ta krucjata się nigdy nie kończyła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Fajnie się czyta ten pierwszy post - wypisz wymaluj fragment "Nowych przygód Mikołajka"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
fajny z ciebie chlopak,tak fajnie wylewnie szczerze piszesz. serio fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
a ja wiem o co chodzi
![]() pewnego dnia moja koleżanka z klasy przyniosła taki neseser pełen małych fiolek perfum. zapachy na prawdę bardzo podobne jeśli nie identyczne jak te prawdziwe, w cenie chyba 30 zł każdy ale nie pamiętam jaka pojemność ( 30 albo 50 ml). Także coś takiego faktycznie istnieje, ale jaki Ty masz? nie mam pojęcia ![]() Powodzenia w szukaniu |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
nazwa tej firmy to bodajze fm tez mialam raz doczynienia z takim neseserem ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aż otworzę mój egzemplarz "Przygód...", może jakiś rozdział o perfumach przegapiłam. ![]()
Jak ptak patrzę w dół na góry Patrzę w dół na góry Edytowane przez BeYourself Czas edycji: 2008-12-27 o 02:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jednak ja czegoś nie rozumiem
![]() Skoro masz te "perfumy" i zapach się podoba to dlaczego szukasz drugiego? ![]() ![]() Poza tym tak jak dziewczyny już napisały w kwestii podrób niestety (stety ![]()
#11 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli ta podróbka ma numerek to może być Federico Mahora, cenowo też by się chyba zgadzało. Generalnie nie pomagam w temacie podrób, ale że tak powiem - twój post mnie ujął
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a możesz wkleic zdjęcie swojego prezentu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Tak to sa te słynne rozlewnie FM, Nicole i Refan. Zapachy faktycznie mocne, dlugo sie utrzymuja na skórze, ale jak za dlugo stoja to sie psują a po drugie jesli znasz oryginal lub popsikasz sie nim kilka razy to raczej taki tanszy odpowiednik marnie przy nim wypada - zazwyczaj smierdziel.
Jednak jesli chcesz wiedziec z jakiej firmy jest twój, to popytaj sie znajomych czy znaja FM lub kogos kto ma probki niech ci przyniesie czy to do nich zapach jest, Nicole znajdziesz na pasarzu w niektórych centrach handlowych: Plejada, M1 itp. Refan nigdzie niema w mojej okolicy niewiem jak rozprzestrzeniaja te zapachy orócz internetu. ich stronki znajdziesz na google.pl tam zawsze sa zdjecia flakoników moze akurat twpj będzie.
#14 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Podróbkom mówimy NIE!
Nawet, jak są bardzo seksowne ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.