|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Alimenty proszę o radę jestem wkurzona!!!!!!!!!!!!!!!!
Ależ się wkurzyłam pilnuje przez miesiąc mojej 10 letnij siostry i dzisiaj powinnam dostać przekaz z pieniędzmi ,pieniądze wypłaca nam ZUS przejdę do meritum pieniądze powinnam dostać wczoraj (ale czasami spużnają się )więc dzwonię dzisiaj na poczte pytając się czy są już alimenty a pani użędniczka mówi mi że ona słyszała że alimenty są wstrzymane bo jakieś koleżanki jej powiedziały więc pytam się czy były te przkazy wkońcu czy nie a ona mówi że wogóle nie było żadnch ,więc poszłam na pocztę i ochżaniłam ją że pogłoskami to ona raczej nie powinna się zajmować i tego typu dodatkowych informacji nie potrzebuje skoro pytałam się tylko o przekazy i tutaj pojawił się niepokuj czy bez uprzedniego informowania pisemnego ZUS może wstrzymać (jedyny dochód )alimenty bardzo proszę o odpowiedz bo jestem wkuezona jak cholera.
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Alimenty proszę o radę jestem wkurzona!!!!!!!!!!!!!!!!
Może wstrzymać. Trzeba oglądać telewizję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Przecież to jest totalne gówno jak można jedynego dochodu pozbawiać człowieka nie mieści mi się to w głowie samotna matka powinna raczej być chroniona a nie pozbawiona środków do życia .Diękuje ci Maju za oświecenie mnie ale nadal twierde że o takich sprawach jednak było by dobże powiadamiać pisemnie zresztą w polsce od dawna lepiej mają tylko kasiaści pozdrawiam.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to fakt alimenty nie beda juz wypłacane od 1 maja sa nowe przepisy ,kasa przysługuje tylko tym których dochód na osobe nie przekracza 504 zł ,trzeba najpierw złożyc papiery i oswiadczenie w urzędzie miasta ,oswiadczenie z urzedu skarbowego o dochodach za 2002 rok ,na jedno dziecko przysługuje 170 zł .
ja na to oswiadczenie o tym ,że w 2002 roku miała zerowe dochody musze czeakc 2 tygodnie :-/ . ja juz przestałm sie denerwowac na wszytskie głupie przepisy ,juz mnie niczym nie zaskocza w naszym kraju. pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
DZięki Paula czyli jest nadzieja bo u mojej mamy na osobę wypada 250 zł (mieszkamy w małym miescie )i bezrobocie okropne więc chyba mojej siostrze alimenty nie zostaną odebrane zrobię tak jak mówiłaś czyli jest nadzieja dzięki ci Paulo pozdrawiam.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Aha jeszcze jedno w 2002 roku dochody mojej mamy to 160 zł "czyli super można za to wyżyć" kiedyś jak byłam na zarobku w niemczech to jak opowiedziałam jakie ma moja mama dochody i że ma na utrzymaniu dwie córki "obecnie jedną" moja pracodawczyni powiedziała że chyba opowiadam jakieś historie fantastyczne tak więc niech nadal politycy zarabiają krocie pierdząc w stołki pewnie za jedną jego pensję można wyżywić 3 rodziny a samotne matki muszą ubiegać się o swoje prawa nigdy z tym się nie pogodzę kto dał prawo decydować mniejszości za większość sodoma i gomora .
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja tez paru niemca otworzylam oczy dlaczego polacy przyjezdzaja do niemiec i okradaja sklepy albo czemu pracuja na czarno lub biora prace za grosze bo wtedy dla niemca nic juz nie pozostaje. Wiec im powiedzialam ze te ich grosze to u nas majatek. I jak ktos ma ponizej najnizszej karajowej to nie dziwota ze kradnie lub probuje zarobic nawet nielegalnie. Zaczeli na nas inaczej patrzec, wspolczuc, zrozumieli wiele rzeczy , ze jednak polak nie taki zly, to panstwo go zmusza do tych zlych rzeczy. jak wymienilam pare cen to zlapali sie za glowy bo takie sam jak tutaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Na pocieszenie mogę jedynie dodać że chyba to prawo zostanie zakwestionowane w Trybunale Konstytucyjnym. Ale to długa droga. Z drugiej jednak strony jeśli przepis okaże się niekonstytucyjny zwrócą pieniądze z odsetkami. Na moje oko jest niekonstytucyjny - naruszenie zasady ochrony praw nabytych. ale ja nie jestem prawnikiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jedynie pocieszam się tym że może moja siostra mając tyle lat co ja (28)będzie trochę lepiej ale jak narazie to ceny iście paryskie a zarobki starego PRLU .Pozdrawiam.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję że tak będzie bo napewno samotne matki tak chyba tego nie zostawiłyby chodzi mi tu o matki żyjące jedynie z alimentów dzięki bogu że nie jestem matką samotnie wychowującą dziecko bo pewnie parę nocek miałabym nieprzespanych.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Warto przeczytać: http://www2.gazeta.pl/obcasy/1,25364,2050730.html
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziękuję po stokroć babciu bardzo dobry artykuł jeszcze raz dziękuje pozdrawiam serdecznie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.