|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() moja siostra cierpi jak jej pomoc?
moja siostra-siostra ma 25 lat ma mocna skolioze 2
stopnia( to mocna skolioza ok 40 stopni coba)przynajmniej tak bylo 3 lata temu,ledzwiowo-piersiowa,niedawno podjela prace w hortowni gdzie defacto dzwiga sie pakunki,stoi caly dzien badz tez siedzi pare godzin przed komputerem.Pracuje tam juz miesiac i z kazdym tygodniem jest gorzej,tzn.boli ja kregoslu a najbardziej krzyz kiedy stoi kiedy siedzi praktycznie po okresie juz 30 minut,meczy sie bardzo,dodam ze chodzi regularnie raz w tyg.na zabiegi-cwiczenia rehabilitacyjne od jakiehgos dluzszego okresu.Do tej pory siostra zyla spokojnie ze skolioza,fakt bolalo ja kiedy przesadzila np:ze sprzataniem w domu ale to co jest teraz to pieklo,co robic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: moja siostra cierpi jak jej pomoc?
Wyslac ja do lekarza jak najszybciej,zeby sie upewnic czy przez dzwiganie wada kregoslupa jej sie nie poglebila.Problemem jest praca.No wlasnie,zastanawiam sie czy przedtem nikt z lekarzy jej nie poinformowal jakich zajec nie powinna wykonywac .
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
blagam was piszcie,jesli tylko cokolwiek wiecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zmienić pracę. Nie powinna tak męczyć kręgosłupa skoro ma skoliozę. Stopniowo-tak, ale wątpie żeby w pracy stwierdzili, że skoro ma skoliozę to nie będzie nosiła ciężkich palet i skrzyń. Zdrowie moim zdaniem powinno być na miejscu przed pracą. Wolałabym nie pracować, niż narażać swoje zdrowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się że ta praca nie jest dla niej, nalezałoby się skonsultowac z ortopedą, ustaliłby może jakieś leczenie, nie tylko ćwiczenia, może warto by pomyśleć o opercji, na forum masażysta widziałam jakiś watek o skoliozie,
najlepiej jednak byłoby aby siostra udała się do specjalisty, ten zdecydowałaby jak wielki wpływ ma praca na pogłębienie skoliozy, ewentualnie skierowałaby ją na komisję lekarską
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.