|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
cieniowe help ;)![]() witajcie skarbnice wiedzy potrzebuje cieni sypkich w odcieniach czerwieni, zoltego, rozowego i morskiego. mam mozliwosc zakupienia w sephorze po nizszych cenach, stad pytanie jakie cienie wybrac z marek dostepnych w S? chodzi mi o matowe, dobrze nasycone kolorki. wiem, ze inglotowe takie są, ale skoro moge lepsze marki kupic w podobnych cenach to skorzystam;D, zawsze uzywalam prasowanych, a droga eksperymentow zaciekawilam sie sypkimi ![]() jesli powinnam sie podpiac pod jakis temat to przepraszam i z gory dzieki za pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: cieniowe help ;)
marka wcale nie rowna się jakość
więc wiesz, musisz się dobrze zastanowić. Inglotowe nie są matowe, sa bardzo nasycone, bardzo trwałe i baaardzo błyszczące
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
dub ..
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Z sypkich dostępnych w Sephorze kojarzę tylko pył Make Up for Ever. Kolory mają fantastyczne
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odsypki mac;p majac porownanie do inglota duzo lepsze niz inglot moim zdaniem. maty oczywiscie maja (np basic red, primary yellow, rocket yellow, rozowy w zaleznosci od odcienia moze byc np magenta - duuuzo tego jest) Edytowane przez sabbatha Czas edycji: 2009-01-03 o 19:03 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
tylko w sephorze chyba nie ma MACa
![]() jesli mogę miec duzo drozsze cienie w cenie np inglota, chcialam zaryzykowac ![]() a jesli o inglota chodzi, do jakich paletek mozna dokupic same cienie? bo slyszalam, ze dziewczyny zamiast calej paletki kupuja pojedyncze
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
ale czerwieni czy np fuksji sie nie uzywa zbyt czesto a odsypka starcza na dlugo, masz mozliwosc wyprobowania najpierw na malej ilosci i jak podejdzie ci pigment zamowic wiecej
w watku o macu sa polecani sprzedawcy w tym kilka wizazanek. ja bym jednak optowala za takim rozwiazaniem, bo szkoda pieniedzy na drogie cienie ktorych uzyjesz kilkanascie razy![]() pojawila sie w watku o mac historia o tym jak wizazanka kupila pigment w kolorze fuksji i teraz srednio wie co z nim zrobic - ja kupilam odsypke basic red i tez zdazylam kilkakrotnie uzyc dopiero
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
Edytowane przez sabbatha Czas edycji: 2009-01-03 o 22:39 |
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
przegladalam maca, wpadl mi wlasnie basic red, yellow costam(zwykly zolty mat), i dwa cos ala aqua. no przecudne te odcienie
![]() wlasnie boję sie tych odsypek, ze to 0,5ml bedzie na trzy makijaze ![]() myslalam ze te cud marki tez maja takie ladne kolorki, no coz nie przewidzieli wizazanek-kanarkow
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie pamietam jaka mialam pierwsza odsypke, ale pigmentow maca (jak wiekszosci sypkich) uzywa sie ociupinke.
a, wlasnie basic red w zaleznosci od nalozonej ilosci daje albo czerwien albo ciemna dosc fuksje. w sumie nie jest latwo nim czysta czerwien osiagnac. i palety manly maja swietne jaskrawe kolory
Edytowane przez sabbatha Czas edycji: 2009-01-03 o 23:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zapraszam