|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Farbowanie włosów i makijaż
Cześć, zaznaczę że nie jestem kobietą. Na sylwestra planuje ucharakteryzować się na Jokera. Mam pytanie co polecacie do zmiany wizerunku? Mam włosy ciemny blond - chce zrobić tylko na ten jeden wieczór ciemno zielone, tak żeby nie było problemu ze zmyciem tego. Dodatkowo muszę zrobić sobie makijaż i nie wiem czym? Chodzi mi tylko o kolor biały, czerwony i czarny. Najlepiej, zeby to było małym kosztem - bycie studentem zobowiązuje.
Jakby ktoś nie wiedział dodaje zdjęcie pożądanego wyglądu :P Z góry dzięki za pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Farbowanie włosów i makijaż
farbki lub kredki do twarzy Jovi - do dostania w empiku i większości papierniczych - trzy kolory wyjdąci w okolicy 15 złotych, włosy możesz zrobi zielonym pastelem [ poszukaj na YT filmów o farbowaniu włosów cieniem do powiek i zrób to samo, tylko suchą pastelą/kredą
![]() Ewentualnie wersja super cheap: na nakremowaną twarz nałóż mąkę [Joker nie miał idealnego make upu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Możesz zajrzeć do jakiejś hurtowni kosmetycznej, są takie spray'e koloryzujące do włosów (wszystko schodzi przy pierwszym myciu). Polecam, tylko nie wiem ile kosztują.
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki za pomoc. Dziś kupiłem zielony spray do włosów i farby do twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tylko sprawdź lepiej ten spray wcześniej na jakimś małym paśmie czy zejdzie po pierwyszm myciu włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Raczej powinien zejść ten lakier (bo ten sprej to po prostu kolorowy lakier). Może przy bardzo mocno rozjaśnianych włosach mógłby zafarbować? Ja robiłam sobie, koleżankom takimi lakierami i nigdy nic nie zostało, zmywa się wręcz bardzo łatwo.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.