15kg mniej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-02, 23:29   #1
karolllcia119
Raczkowanie

15kg mniej

witam. wiem ze pelno takich watkow ale chcialam swoj zalorzyć i troche prosic o porade co mam robic... a wiec mam 20lat i 2lata temu schudlam z 68 do 56kg. przy wzr 170cm no lekarz ekazali przytyc do 6o by wszystko sie unormowalo i ta wage trzymalam 2lata jadlam normalnie nic nietylam az do teraz... w lipcu wyjechalam do niemiec na 3miesiace i wiadomo slodycze jedzenie tluste(niemialam mozliwosci sie zywic sama) i tak oto cudem przytylam do 77... tydz temu wrocilam i zaczelam jesc mnie kalorycznie i unormowac zywienie no i schudlam te 2kg. ale pragne powrocic do swojej dawnej wagi tylko znow mi chyba siada na psychice bo placze ze mi sie nieuda... nawet kupilam orbitek ale cos mnie w srodku zzera ze nic z tego niebedzie a juz w zadne ciuchy sie niemieszcze...
2. Ćwicze z Ewa Chodakowską;D
3.zapuszczam wlosy
karolllcia119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 23:52   #2
Glowing
Przyczajenie

Dot.: 15kg mniej

Biedna, na jesień/zimę trudniej schudnąć. Wywal słodycze i zapisz się na zajęcia, najlepiej z kumpelką
Glowing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-03, 00:02   #3
karolllcia119
Raczkowanie

wlasnie wiem ze trudniej bo wtedy sie chce wiecej jesc:P ale jakos musze chociaz do 65...
3.zapuszczam wlosy
Stary 2011-10-03, 09:20   #4
akasha83
Raczkowanie

Spokojnie dasz radę - ćwicz regularnie i jedz regularnie - nie przekraczaj 1200 kcal i będzie dobrze. Organizm musi się przestawić na tryb ćwiczeń i tyle. Trochę więcej ruchu da duże efekty. Ja też mam orbitreka i od 2 miesięcy walczę - schudłam prawie 9 kg spokojnie Tobie też się uda - rozłóż wagę w czasie i przygotuj się na przestoje w chudnięciu - organizm się niestety broni.
Wejdź na wątek "razem schudniemy 20kg" i poczytaj - tam są fajne rady co jeść i kiedy żeby zdrowo schudnąć.

65-> ...-> 62
akasha83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-03, 14:49   #5
05patus01
Zadomowienie

Ja wazylam kiedys 81 kg i to byl moment krytyczny, cos mi siadlo na psychice bo wydawalo mi sie ze wszyscy ludzie na okolo patrza sie tylko na mnie i na moja otylosc. Wzielam sie porzadnie za siebie i bylam bardzo mocni zmotywowana. W ciagu pierwszych 2 miesiecy schudlam 9 kilO! Jak dla mnie to duzo. Naprawde bylam zdziwiona bo nigdy nie przypuszczalam, ze uda mi sie schudnac mimo moich wielu prob i podejsc Potem jeszcze schudlam ok 4 kg i zatrzymalam sie na 68,2 - to byla moja optymalna waga ktora najczesciej widzialam na wadze. I w styczniu juz bylo te 68,2, ciagle probowalam dalej schudnac ale juz nie czulam tej sily do odchudzania co wczesniej - co z tego ze jadlam dietetyczne posilki i zdrowe, jak miedzy nimi podjadalam a to slodycze, a to jakies buleczki chips slodkie napoje itp, przez co wtedy ani nie przytylam ani nie schudlam - po prostu utrwalilam swoją wagę. Ale zaczely sie wakacje to poczulam mega swobode i jadlam na co mialam ochote... i tak z 68 w miesiac czy poltorej zrobilo sie 73!! tak wiec od razu po powrocie z wyjazdow czyli ok 29 sierpnia, zaczelam znow dbac o siebie i tak teraz probuje schudnac. Chce osiagnac 60 albo i 59 zeby te 5 bylo na poczatku. Wiec mysle ze skoro i Tobie udalo sie kiedys schudnac, to tym razem tez Ci sie to uda! Najwazniejsze to sie nie poddawac nawet po jakims grzeszku jedzeniowym. I przede wszystkim zdrowe jedzenie, ograniczenie weglowodanow po poludniu, bialko w diecie i cwiczenia. I efekt murowany !) Dasz rade!

im razem jak w niebie - stworzeni dla siebie
bez słów, a jak - ona i on.

Tabu - Bez słów

171cm, 95,2 - 70,9- będzie 63 a potem 57
05patus01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 13:26   #6
Dagunia
Komplikatorka

E tam trudniej. Właśnie na jesień/zimę łatwiej, bo jest zimno na dworze i można czas przeznaczyć zamiast na siedzenie przed TV to na siłownie. Zawsze w lato tyje - desery, lody, grille, wyjazdy wakacyjne, a jesień i zima to siłownia, łyżwy, spacery
Głowa do góry i powodzenia
Stary 2011-10-06, 13:55   #7
akasha83
Raczkowanie

ja tam zimą jak niedźwiedzie zapadam w sen.. wracam z pracy i zasypiam. Ale teraz się zawzięłam - muszę schudnąć - do końca października jeszcze ze 2-3 kg a potem jeszcze 5. Musi mi się udać.

65-> ...-> 62
akasha83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 18:43   #8
milenka310590
Przyczajenie

Oczywiście wszystko jest możliwe. Jeszcze w maju ważyłam 85 kg teraz waga wskazuje 65 ! nie było łatwo, o nie . Teraz tez mam taki moment podłamania a jestem juz tak blisko sukcesu. Jeszcze upragnione 7 kg, tak zeby dobrze czuc sie we wlasnej skorze ;p W chwilach slabosci nie należy się załamywać tylko zacisnąc zęby. Polecam zielona i czerwona herbatke, więcej warzyw, białka, rezygnacja z fast foodow, ograniczenie cukru, przynajmniej minimalny ruch i waga powinna spadac . Trzeba również pamiętać, ze nie nalezy dac sie zwariowac. Zgubienie kilku/kilkunastu kg nie powinno przysłaniac nam codziennych trosk i zajęć itd. Bo z doświadczenia wiem, iż więcej się o tym mysli tym jest gorzej . Trzymam za Was wszystki kciuki ! powoli, z głową Nam się uda
milenka310590 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-18, 21:12   #9
karolllcia119
Raczkowanie

ja piję czerwoną od 4lat. a co do odchudzania to hmm teraz to jestem w stanie jakies zalamki... znow sie zamykam w sobie...ngdzie niewychodze tylko jem i jem a teraz to mnie na slodycze wzielo...niewiem moze to przez ze okres sie zbliza? a moze to przez to ze sadze ze juz nieschudne...
3.zapuszczam wlosy
Stary 2011-10-27, 13:49   #10
amelie303
Przyczajenie

Cześć Karolcia

Mogę Ci zadać kilka pytań? Masz jakiś swój pomysł na dietę? Masz możliwość wykupienia karty full pass do jakiejś siłowni? I w jakim czasie chciałabyś chudnąć te 15 kg?
amelie303 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-27, 19:01   #11
karolllcia119
Raczkowanie

niby jem zdrowo tzn staram sie ale cos nieregularnie no i duzo owocow wpada wiec niemam pomyslu.a mozliwosci wykupienia karty do silowni niemam bo brak funduszy.ostatnio kupilam orbitreka ale brak motywacji mam cos. no a schudnac chcialabym chociaz na poczatek z 8kg do stycznia aale wiem ze to niemozliwe. no i ostatnio znow mi na psychice siada tak ze niechce nigdzie wychodzic bo ciagle slysze' ale przytylas...'
3.zapuszczam wlosy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości