|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
dziecinny wygląd
mimo, że mam 17 lat każdy mówi, że wyglądam na 15. jestem niska dosyć- 159cm. ale nie o to chodzi, mam małą raczej drobną buzie i to właśnie przez nią oceniają mnie na mniej lat. czy może ktos powiedzieć jak mogę się malować, czy co nosić żeby wyglądac poważniej?? włosy mam średniej długości, wycieniowane. dziękuję z góry
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: dziecinny wygląd
a gdzie zdjecia?
))moim zdaniem powinnas sie cieszyc ze mlodo wygladasZ ja tez mam 19 (rocznikiem 20 ) lat i ciesze sie gdy daja mi 17
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj
![]() Ciężko nam będzie pomóc, bo nie wkleiłaś żadnego zdjęcia. W zależności od tego jakie masz rysy twarzy, możesz podkreślić je tak, by wyglądać ciut poważniej. Niestety nie ma na to jakiegoś sprawdzonego i uniwersalnego sposobu - makijaż i stylistykę musimy dobierać indywidualnie ![]() Od siebie dodam, że mam podobny "problem". Mam 21 lat, a z reguły rozmówcy dają mi 16-18 lat (rekord to 14). Kiedy wytuszuję mocno rzęsy i podmaluję usta czuję się nieco lepiej (czyt. wydaje mi się, że wyglądam dojrzalej). Poza tym zauważyłam, że w moim przypadku, krótkie włosy dodały mi lat.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Nie przejmuj się tym. Rzeczywiscie trochę trudno jest nam pomóc Tobie, bo nie ma żadnych zdjęc. Być może pocieszy cię to, że ja mam 14lat, a wile osób sądzi iż mam 16 ( jajcześciej są to babcie ale trudno) Moim zdaniem nie mamy co uzgadniać bez fotek...
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Mnie ludzie tez często odmładzają. Mam 16 lat, a często dają mi 15. A raz usłyszałam nawet, że mam 14 Nie jestem niewiadomo jak niska, mam 162 cm wzrostu, ale mam drobą budowę i myślę, że to chyba dlatego . Też mnie to czasami wkurza . Mam nadzieję , że za 30 lat też mnie będą tak odmładzać . A na dzień dzisiejszy to wiadomo, wolałabym, jakby dawali mi tyle lat, co mam. Ale co zrobić .
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam się cieszę, że dają mi mniej lat niż wyglądam
mam 24 lata, a niektórym jakoś trudno w to uwierzyć
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz nas jakiś moderator zgani, że nabijamy
![]() Jest już taki temat: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=275550 Agatki11223344 jeżeli możesz, to wrzuć jakieś zdjęcia.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Jutro skoncze 24 lata, gdy ktos slyszy moj wiek to wpada w lekki szok, ludzie zazwyczaj daja mi 18. Jesli o tyle lat sie kogos odmladza to mozna poczuc sie urazonym, ale mam juz swoje lata i inaczej do tego podchodze.
Ty masz 16 lat i odmladzaja cie o 2, to wcale nie jest duzo, chociaz problem jest wyolbrzymiony przez to ze jestes jeszcze mloda, a chcialabys byc starsza. Kiedys inaczej na to spojrzysz. Kiedys byl juz taki watek.
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ja w tym roku mam 18 lat, a wygladam na hmm .. 13, 14 .. Jestem NAPRAWDE niska (mam na tym punkcie powazny, ciezki i wielki kompleks) do tego mala stope (ciezko znalesc mi buty na wysokim obcasie) .. a co najsmieszniejsze (mi do smiachu nie jest ;/) chlopaka, ktory wyglada na 20kilka lat i ma prawie 190 cm wzrostu ..
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby dawali Ci 10 lat to mogłabyś się martwić. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Podałam wyżej linka do podobnego wątku...nie bałagańmy już w temacie agatki11223344
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2009-01-03 o 20:34 |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
moja siostra ma 23 lata, a jak kupuje fajki w sklepie to zawsze chcą dowód
szczęsciaraCiesz się dziewczyno, bo za parę lat będzie to powód do radości |
|
|
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja pomiędzy 15 a 16-latkami nie widzę żadnej. Mnie raz ktoś dał 13-14... A mam ... trochę więcej.
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
ja mysle ze powinnas sie z tego cieszyc, niz starac sie wygladac starzej. ja tez gdy miałam 17 lat to mi dawali 14-15. Teraz tez jak powiem ile mam lat, to wszyscy uwazaja to za dobry zart. ja sie z tego ciesze. Czasem dzieki temu sa smieszne sytuacje. Np. przed slubem (miałam juz 25 lat) gdy poznałam ciocie mego meza to ona po chwili spytała sie tesciowej po cichu czy ja chociaz pełnoletnia jestem. Tak samo było gdy poszłam na wieczór panienski kolezanki i choc byłam jedyna mezatką to kolesie którzy sie do nas dosiadali, mieli mnie za dziecko i za nic nie wierzyli ze mam powyzej 18 lat.
wydaje mi sie ze niepowinnas na siłe starac sie wygladac starzej, bo to poprostu wyglada sztucznie. a za pare lat równiez bedziesz sie cieszyc ze wygladasz młodziej, wiem wiem dobrze mowic 'staruszkom" |
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
słuchaj, ja mam prawie 19 lat a ludzie dają mi tak z 17
tzn jak się mocniej pomaluje, zrobie sobie fryz, wystroje się na impreze czy jakies grubsze wydarzenie to wyglądam poważniej ale tak na codzien, w lekkim makijażu, związanych włosach i prostych ciuchach wyglądam młodziej. i wcale mnie to nie martwi moja mama ma 49 lat a wygląda na jakies 37-8, ostatnio na NK przeglądałysmy profile jej koleżanek z LO, to w porównaniu z moją mamą one wyglądaja jak babusie moja babcia ma 75 a wygląda co najmniej z 10 lat młodziej w porównaniu z jej koleżankami w tym samym wieku. to samo moja ciocia ogólnie większosc kobiet w mojej rodzinie więc cieszę się z mojej "niedorosłej buźki" bo daje mi ona nadzieje na zachowanie młodego wyglądu na długo
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chodze do LO i jak porównuje moje koleżanki z 3kl z dziewczynami z 1kl to naprawdę spora róznica jest albo jak porównuje swoje i znajomych zdjecia sprzed 2 lat z aktualnymi to naprawdę "wyrośliśmy" 25-27, 31-33, 45-47 to faktycznie żadna róznica, ale jak się jest nastolatką to 2 lata to troche jednak jest.
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że to nie powód do skutku.
Mnie bardzo często dają dużo mniej niż mam. W tym roku stuknie mi 25 lat, a często w pubach i sklepach proszą mnie o dowód gdy chcę kupić alkohol, zawsze się z tego śmieje i dziękuję osobie która o niego poprosiła, że odmłodziła mnie o co najmniej 7 lat. ![]() Nowo poznani znajomi, zanim mnie poznają również dają mniej niż mam. Niska nie jestem (170cm) maluję się na co dzień, ubieram odpowiednio do wieku, więc pewnie taka moja "młoda" uroda.
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
faktycznie nie wyglądasz na 25
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
2 lata to nie tragedia.... ja mam 26 a czasami o dowód mnie proszą po prostu mnie coś trafia ... jak miałam ok 22 lat to jakiś mężczyzna określił ze mam 14 ( dopiero się wkurzyłam
) więc o te dwa lata nie masz co robić paniki Mam nadzieję że jak będę miała 50 lat to będzie mnie to cieszyć że mnie wszyscy odmładzają a teraz trzeba przecierpieć swoje
|
|
|
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
ja mam 22 lata a daja mi tak z 18. moja siostra ma 33 i w Anglii mysleli ze ma 17 i biedne dzieci z Polski wysylaja do pracy... to chyba dkatego ze mamy drobna budowe ciala, ale jakos niskie nie jestesmy- niecale 170 cm. jakos przeboleje, a kiedys bede sie cieszyc z tych zdziwionych spojrzen, gdy powiem ze mam wiecej lat niz sie komus wydaje
ale z drugiej str, w mojej pracy malo kto bierze mnie powaznie, ot taka mała cos tam sobie gada pod nosem (pedagog) :/
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba trochę przesadziłam Chociaż teraz rocznikowo mam już 17, a nadal wyglądam na 15, albo i mniej .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

))
ja tez mam 19 (rocznikiem 20
) lat i ciesze sie gdy daja mi 17
( jajcześciej są to babcie ale trudno) Moim zdaniem nie mamy co uzgadniać bez fotek...
Mnie ludzie tez często odmładzają. Mam 16 lat, a często dają mi 15. A raz usłyszałam nawet, że mam 14
. Też mnie to czasami wkurza