![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kolorowo-różnotechnikowo :)
Hej
![]() w biżuterię koralikową bawię się od 2,5 tygodnia (w modelinową trochę dłużej, ale od niedawna na nieco większą skalę niż 3 pary kolczyków na krzyż na jednych przekładanych w zależności od okazji biglach ![]() ![]() Cierpię chyba na przerost ambicji, bo obiecałam sobie tworzyc rzeczy bardziej skomplikowane niz "koralik na szpilce", co w polączeniu z totalnym brakiem doświadczenia niekoniecznie daje zadowalające efekty. Zdaję sobie sprawę, że nie panuję jeszcze nad drucikami (które zawsze wyginają mi się nie tam, gdzie powinny), a pętelki pewnie są strasznie krzywe ![]() Lubię ocierac się o kicz i błyszczącą tandetę ![]() Nie posiadam niestety własnego aparatu, więc skazana jestem na dobrą wolę różnych ludzi, dlatego też zdjęcia miejscami pozostawiają nieco do życzenia... ciężko też mi cokolwiek obrobic jeśli chodzi o kolory, mój monitor jest na granicy śmierci i niewiele na nim widac... więcej grzechów nie pamiętam ![]() Edytowane przez Riina Czas edycji: 2009-12-28 o 10:47 Powód: wyrzucam z tytylu "debiut", bo debiut to już być przestał :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Z pewną nieśmiałością - debiut wizażowo-biżuteryjny :)
Fakt, że wykonanie pozostawia sporo do życzenia, ale twoje prace mają pazur, coś jest w nich innego, są z pomysłem, tylko trzeba popracować nad techniką. Witamy w klubie
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
i ciąg dalszy
![]() pierwsze modelinowe kolczyki wiszące były fotografowane telefonem, niestety ![]() spinka = ozdobione resztki spinki z dziecinstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Trzecie bardzo fajne, pozostałe też dość ciekawe. Oczywiście technika pozostawia wiele do życzenia, ale pomysły masz świetne. Teraz pozostaje Ci tylko doskonalić warsztat
![]() Drugi wrzut cały super, modeliniaki przesłodkie, fioletowy komplecik - z klasą, a spinka przeurocza. Edytowane przez kulkam Czas edycji: 2008-09-19 o 20:56 Powód: drugi wrzut |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję za miłe slowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Bardzo dobrze, że masz przerost ambicji! Kulka na druciku nudna jest
![]() Jesli chodzi o prace: TU jakoś dziwnie umieściłaś bigle ![]() ![]() ![]() najbardziej spodobały mi się chyba TE generalnie nie za bardzo podoba mi się łącznie kolorów, czasem naćkane... ![]() loopy też do poprawy, warto popracować nad zdjęciami, no i warto zastanowić się nad minerałami ![]() modelinowe słodkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Spinka bardzo ładnie wygląda we włosach. Modelinowe słodziaki są extra! Tęcza mnie urzekła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Z pierwszego rzutu 3 mi się spodobały no i spineczka
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
serduszka z modeliny- cudo
![]() pszczółki- jeszcze lepsze ![]() ![]() i jeszcze niebieskie hipcie -- cudne ![]() ogólnie podoba mi się ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Udało mi się dobrać do aparatu (i nowej dostawy materiałów, szkoda, że już ledwo cokolwiek zostało
![]() ![]() Poddałam się i produkuję też 'koraliki na szpilkach', mam jednak nadzieję, że są chociaż trochę oryginalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Halloweenowy bonus w tym rzucie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
I zawieszki (idea była kolczykowa, ale nigdy nie wychodzą mi dwa takie same tą "techniką" - patrz dwa różowe, które miały być parą ale nie dałam rady...)
![]() Dziękuję za uwagę i mam nadzieję, że nie irytuję wrzucaniem kilkudziesięciu zdjęć prac na równie słabym poziomie, zamiast wybrać najlepsze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
nie jestem zwolennikiem takiej chaotyczniej bizuteri....moze gdybys rozrysowala sobie pomysl na kartce...i obmyslila kazde owiniecie to wyszly by ci takie same albo bardziej poukladane...
Narazie wtej jak to powiedzialas "technice" marnie ale na wszystko przyjdzie czas... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardzo fajne prace jak na początek. Widać, że szukasz własnego stylu. Musisz zwracać większą uwagę na staranne wykonanie. Najważniejsze to to, aby się dobrze bawić podczas robienia biżu.
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wyginańcowe wisiory skojarzyły mi się z kawałkiem zmiętego drutu wrzuconego do pudełeczka ze śmieciami, jestem na nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Problem z wyginancami polega raczej na tym, że mam dość gruby i twardy drut (jak się nie wie co dobre to się kupuje najtansze, toteż połasiłam się na coś, co nazywało się "twarde 0,8mm" ;P ) i często po prostu nie umiem/nie mam siły go wygiąć akurat w tym miejscu co bym chciała. No i te zgięcia są losowe właśnie, na zasadzie "jeśli tu się da, to tu zegnę", rysowanie nic mi nie da w ich przypadku. Nie wspominajac o tym, że łatwiej skopiować z już istniejącego, trójwymiarowego 'modelu', toteż rysowanie by mi nie pomogło
![]() Teraz jak patrzę na zdjęcia oraz z perspektywy czasu (i zasugerowana komentarzem) to faktycznie pomięty drut, na usprawiedliwienie siebie dodam, że w realu światło się skupia+odbija na cracklu i ten drut schodził w moich oczach na 2. plan ![]() W ogóle to te wywijance to taka ciekawostka przyrodnicza miała być raczej (stąd na koncu), bo robię je for fun właśnie + dla poduczenia się panowania nad drutem, a widzę, że to na nich się głównie wizażanie skupili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo wtedsy tylko koraliki sie przeklada....ale jesli chodzi o owijanie to warto cos tam sobie na kartce pobazgrac...zeby bylo wiadomo jaks ie do czego zabrac...ale skoro sama tworczyni mowi ze to bylo fo fun^^ To nie ma sie czego czepiac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Spinka do włosów bardzo przypadła mi do gustu
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
po długiej nieobecności stwierdziłam ze warto trochę odświeżyć ten wątek, no bo skoro już go założyłam...
![]() mam niestety więcej różnych pomysłów niż czasu, pewnie na lepsze by mi wyszło zdecydowanie się na jedną technikę, a nie robienie po kilka wciąż niedopracowanych technicznie rzeczy na różne biżuteryjne sposoby ![]() (zdjęcia robione jeszcze na milion roznych sposobow, od niedawna mam wlasny aparat, za ich jakość przepraszam ![]() Edytowane przez Riina Czas edycji: 2009-12-25 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
i na koniec świątecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
A ja sobie siedzę na wizażu,dumam,pustki na forum ogólnie,myślę sobie-ohoho,następny nowy wątek.Ale nie jest nowy
![]() Pozostało mi przejrzeć go,prawda ![]() Tak jeszcze z tym pierwszych Twoich prac wyłapałam sobie księżyce i bardzo sympatyczne są ![]() Dalej-te bo spodobał mi się wzorek.Bransa-piękna kolorystyka,brawo za wytrwałość w nawlekaniu poszczególnych koralików,ale ale...czy ja tam widzę niedopracowane loopiki ![]() Wisiorek z krówką-Zakochałam się w niej,jest przesympatyczna ![]() Ogólnie oceniam Cię jako osobę bardzo pomysłową i rozstrzał po technikach uważam u Ciebie za duży plus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziękuję za miłe słowa <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
i jeszcze dzisiejsze zdjęcia dwóch bransoletek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Kolorowo-różnotechnikowo :)
aktualizuję wątek z cichą nadzieją, że tym razem uda mi się zebrać nieco więcej opinii, zwlaszcza tych przydatnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolorowo-różnotechnikowo :)
Najbardziej podobaja mi sie muchomorki
![]() Ladne sa rowniez te: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1277926614 .Takie proste i eleganckie. W tych natomiast: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1277926614 razi mnie pogiety i nierowny drut(nierowny w sensie ,ze wywijasy sa rozne) .Wiem,ze jako zielona w temacie (kilka prob wrapow mam za soba i narazie tyle) pewnie nie powinnam tej ''drzazgi w oku blizniego'' dostrzegac no ale... ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.