|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
listy :]
Mam nadzieję, że pytanie się nie powtarza, jeżeli tak to prosze o podanie linka do takiego
![]() Pytanie kieruje głównie do par żyjących ze sobą na odległość. Czy piszecie do siebie listy ? a może twierdzicie, że jest to strata czasu, wolicie pisac sms, meile czy po prostu pisac na gadu gadu ![]() Ja osobiscie uwielbiam pisać listy, mają one w sobie taką magię, tajemniczość
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: listy :]
Kiedy TŻ był 6 tygodni w wojsku napisaliśmy do siebie list. Do tej pory lubię usiąść i przeczytać go sobie z łezką w oku ...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
W czasie moich pięcioletnich studiów (do domu przyjeżdżałam średnio dwa razy w miesiącu) TŻ napisał do mnie dwa bardzo długie listy
A poza tym oczywiście były smsy, emaile i rozmowy telefoniczne.A jak byłam w klasie maturalnej, to przez kilka miesięcy pisaliśmy takie listy do siebie codziennie (pomijając to, że i tak się wtedy widzieliśmy)
|
|
|
|
|
#4 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisze
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
bu wlasnie sie zorientowałam, jak mało romantyczny jest moj TŻ. tudzież ja...:|
zadnego listu. maile. sms. telefony. ale przy odleglosci 2tys km list szedłby dłuzej niz cokolwiek ale...zamarzył mi się mimo wszystko taki...długi..ładny, pachnący perfumami romantyczny liścik.... ![]() i może to jest jakiś pomysł...facet to facet, sma na to nie wpadnie, moze ja zadziałam. Signomi natchnęłaś mnie tym wątkiem;D
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
ah, przypomnialas mi mojego bylego niedoszlego. pisalismy do siebie pare lat, srednio raz w miesiacu, na pare stron.
pewnie mam je gdzies schowane u rodzicow, tak z sentymentu z moim obecnym listy nie wchodze w gre, podejrzewam ze pocztowka bylaby wyczynem a szkoda |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
tak tak tak. jestem za. od niedawna studiujemy w innych miastach widujemy sie raz albo dwa w miesiacu. listy sa super a zwlaszcza z zaskoczaenia. moge sie wygadac o niczym nie zapomne wiec nie musze dzwonic piec razy na dzien. polecam
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wazne ile list idzie... wazne jest odczucie jak juz sie go dostanie ja wlasnie uwielbiam otrzymywac takie dlugie listy... 5,6,7 stronicowe <marzyciel>
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
ja jak bylam na praktykach za granica to pisalismy do siebie, pozatym w zeszycie tak jakby pamietniku pisalam co czuje ze mi ciezko etc.
![]() a przed wyjazdem napisalam mi i on mnie na kazdy dzien ktrotki liscik ze wspomnieniami i na kazdy dzien byl inny podbpisany w kopercie oddzielnej... milo bylo tyle km odleglosci a wiac cos i przeczytac od niego
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to romantyczne.. ojej
Też mi się marzą listy.. Mam nawet papeterię, taką ładną w róże, z cytatami o miłości.. ![]() Muszę kiedyś spróbowac, mimo iż widuję się ze swoim lubym bo jest niedaleko ![]() Maile, smsy - to się wszystko kasuje, i nikt tego nie czyta ponownie.. No czasami czyta, ale to co innego niż taki odręczny liścik na prawdziwej kartce, który latami może leżec w szufladzie, a później jaka to musi radosc jak isę go znajdzie po latach.. A czytałyście "Mężczyźni są z Marsa..."? Tam jest sporo napisane o pisaniu listów w trudnych chwilach, żeby wyrazic bz kłótni emocje, i dokopac się do miłości i też ją wyrazic. Podobno takie listy działają bardzo dobrze na związek.
|
|
#12 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
e, ksiazka przereklamowana. jakby mozna miec recepte na faceta
ale listy jak najbardziej, szczegolnie pisane bez zastanowienia, bez wyrachowania |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za granica a moj TŻ studiuje w Polsce i przewaznie rozmawiamy na skype i gadu gadu i przez telefon.Listy są bardzo romantyczne ale u nas chyba by to nie przeszło
.Raz dostalam list od TŻ i byl on cudowny,wspaniale mi sie go czytalo i do tej pory gdy mi smutno wracam do niego.Moj narzeczony nigdy nie umial pisac listow a szkoda.Ale nie jest mi jakos bardzo zle z tego powodu rozmawiamy na skype to slyszymy swoje glosy i nawet morzemy sie zobaczyc
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak mieszkalam z tz na odleglosc.. ani rauz nie napisalismy do siebie listu..
![]() tylko gadu, skype, telefon
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
to nie chodzi o to ze szybszy kontakt, czy wygodne... listy mają swoja tajemniczosc i piękno
![]() to jest zupelnie co innego tak czytać ręcznie napisany list, a nie tak samo uformowane literki na komputerze
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Och kurcze...zawsze ciężko się za listy zabierałam jak byłam młodsza
Ale teraz mnie zainspirowałyście. Z TŻtem nigdy nie pisałam nic więcej niż kartkę z wakacji (jak akurat jechaliśmy osobno), ale za kilka miesięcy on wyjeżdża do Anglii na długo...i w sumie to fajnie by było mu coś wysłać Tylko...jak długo idzie taki list na wyspy?
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to pomyślę nad tym...ale to za kilka - kilkanaście miesięcy A swoją drogą to ciekawa jestem czy umiem coś ciekawego napisać...
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Cię tęsknota złapie to będziesz pisała bez końca, wiem po sobie
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kocham wręcz czytać listy nawet te stare od TŻ ![]() ![]() To wspaniała pamiątka i bije z tego miłość ^^
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale teraz mnie zainspirowałyście. Z TŻtem nigdy nie pisałam nic więcej niż kartkę z wakacji (jak akurat jechaliśmy osobno), ale za kilka miesięcy on wyjeżdża do Anglii na długo...i w sumie to fajnie by było mu coś wysłać