|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
34 latka i jaki krem po oczy???
Przeczytałam niemal wszystko co o kremach pod oczy na wizażu napisano. Ale mam wrażenie , że o tych akurat kremach dyskutują dziewczyny o 10 lat młodsze ode mnie. Na Kw opinie też zazwyczaj piszą dziewczyny młodsze. Bardzo chciałabym wiedzieć jakich kosmetyków pod oczy używają wizażanki bliższe wiekowo ze mną. Ja używałam ostatnio ANR- E.Lauder i wysuszył mi paskuda skórę. Mam niewielkie cienie i niewielkie zmarszczki. Może któraś podzieli się ze mną informacjami co stosuje. Z tych tańszych i droższych kosmetyków. Acha czy któraś z Was miała kontakt z kremem Ocanica AA Reti +Vit , ale nie chodzi mi o kapsułki. Jakie efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: 34 latka i jaki krem po oczy???
Olu! Po pierwsze wrzuć ten wątek w pytania do kosmetyczki, bo tu zaraz zginie. Po drugie kosmetyków nie kupuje się na datę urodzenia, tylko na stan skóry. Znam dziewczyny 10-15 lat młodsze ode mnie, które muszą używać silniejszych kosmetyków, mam również w rodzinie sytuację odwrotną - moja 57-letnia ciotka używa nadal kremów dla 30-latek, zresztą ze znacznie lepszym skutkiem, niż jej 30-letnia córka. Więc wrzuć tego posta na forum pytań do kosmetyczki i opisz stan swojej skóry, a wtedy jest szansa, że Beatka i wizażanki coś sensownego Ci doradzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wspomniany przez Ciebie ANR E. Lauder to najskuteczniejszy środek na cienie jaki znam - ale fakt że jest okrutnie suchy i trzeba pod niego używać jeszcze jakiś lekki balsam nawilżający; w sumie to denerwujące. Skuteczne działanie na cienie i zmarszczki to kombinacja 2-ch Lierac'ów - Diopticerne i Diopticreme - ale każdy z nich działa tylko w swojej wąskiej specjalizacji, czyli też trzeba uzywac dwa naraz. Ostatnio przekonałam sie bardzo do Reti-C Vichy - pięknie rozjaśnił mi skórę a zwłaszcza wygładził, likwidując pierwsze ryski - wcześniej nie miałam o nim wysokiego zdania, ale może przyczyną mojego nieusatysfakcjonowania ![]() Polecam też tani i super miły krem z serii Fitoodnowa Farmony - rewelacyjnie i trwale nawilża skórę. No i ZAWSZE mam pod ręką maseczkę z serii Eye Perfect Oceanica - jest absolutnie doskonała w kategorii "wygładzanie" (kremy mnie tak już nie zachwycają). Z nieco droższych godna uwagi jest seria pod oczka Matisa i parka Super-Lift Clarinsa (balsam na noc i serum na dzień; jest też maseczka ale nie znam). Tylko uwaga - na początku dość poważnie podrażnia oczy (szczypanie, pieczenie). Moja skóra przyzwyczaiła się po paru dniach na szczęście, ale bardziej wrażliwe osoby może to zrazić. ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ola l. napisał(a):
> Acha czy któraś z Was miała kontakt z kremem Ocanica AA Reti +Vit , ale nie chodzi mi o kapsułki. Jakie efekty? Podrażnienie i łzawienie oczu. A więc efekty dosłownie opłakane... ALe może tylko mnie podrażnił? Może to tylko taka ułomność osobnicza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.