|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z kupieniem ciuchów
Jestem naprawde wkurzona tym że z trudnością jest mi kupić jakiekolwiek ubranie a zwłaszcza spodnie. Mam 184 wzrostu i 90cm w biodrach. Dzisiaj namierzyłam chyba z 20 par spodni ale coś sobie kupiłam. Większość z nich była albo za ciasna albo za krótka albo za szeroka. Mam też problem z kupieniem bluzek zwłaszcza na długi rękaw. Denerwuje mnie to że krawcowie nie szyją ubrań dla wszystkich. Może wiecie w jakim sklepie mogłabym bez problemu kupić ubrania. Bo aż mi się niedobrze robi gdy pomyśle o następnych zakupach. Czy wy też macie problemy z kupieniem ubrań?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Problem z kupieniem ciuchów
pociesze cie, mam 176cm wzrostu i podobny problem, za krótkie rękawy i nogawki, choć z nogawkami jakby troche ostatnio lepiej w sklepach
![]() ![]() chyba powinnyśmy zrobić jakąs "listę społeczną" do producentów ![]() pozdrawiam bardzo serdecznie!!!
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
O, ja też mam 176 cm wzrostu i nr buta 41-42
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Re: Problem z kupieniem ciuchów - a buty?
Z tymi spodniami to nie rozumiem - ja mam 164, rozmiar 34/36 i co przymierzam jakas pare to ma o kilometr za dlugie nogawki; przy czym, wlasnie- jak wcisne biodra, to w pasie spodnie odstaja.
I odnosnie jeszcze zakupow - ja mam straszny klopot z butami. Mam mala stope (36/37) i, niestety, wysokie podbicie ![]() ![]() ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam problem ze spodniami. Jestem dość pulchna delikatnie mówiąc i z tego powodu też mam kłopoty z kupnem spodni. Najczęściej też noszę męskie spodnie, bo w damskich rozmiarówka się skończyła. Ale jakby tego było mało sprzedawczynie najczęściej dają spodnie chociaż na pierwszy rzut oka widać, że nie zmieszczę się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Julia napisał(a):
> Z tymi spodniami to nie rozumiem - ja mam 164, rozmiar 34/36 i co przymierzam jakas pare to ma o kilometr za dlugie nogawki; przy czym, wlasnie- jak wcisne biodra, to w pasie spodnie odstaja. ja rozumiem. moja mama ma 176 i ciężko jej kupić odpowiednie spodnie. z dżinsami prościej - po porstu wybiera długość nogawki 34 a nie standardowe 32 [oczywiście najczęściej w sklepie muszą taką długość dla niej zamawiać]. ja mam 171 i nogawka 32 to mój rozmiar [czasem zaź 34 i też muszę czekać na dowóz towaru ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja nie jestem aż taka wysoka (170cm) a problem z ciuchami tez mam, więc wyobrażam sobie co muszą przechodzić wyższe dziewczyny.Od półtora roku próbuje sobie kupić czarny garnitur(spodnie+marynark a).Przymierzyłam już może z 50 róznych i nic.W każdej marynarce rękaw sięga mi 0k.5 cm przed nadgarstek.Wtedy świetne panie w sklepie proponują mi większy rozmiar(normalnie noszę 36, czasem 38)no i wtedy ekawy robią się dłuższe jak jest za szeroki w ramionach i w ogóle wszędzie.Mam już tego dosyć.W czym mam pójść na obronę pracy mgr, skoro nic na mnie nie pasuje?
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Julia napisał(a):
> Z tymi spodniami to nie rozumiem - ja mam 164, rozmiar 34/36 i co przymierzam jakas pare to ma o kilometr za dlugie nogawki ooo, tu przyznaję koleżance rację. Mama 173cm i zawsze jak kupuję dżinsy to ten sam problem-nogawki kilometrowe szyją ![]() > przy czym, wlasnie- jak wcisne biodra, to w pasie spodnie odstaja. OOO, tu równiez mam ten problem!!! I powiem Wam czemu-to te chore zachodnie trendy wg których szyje sie u nas odzież!! Szyją na Pamele Anderson i nieistaniejące lalki Barbie, nie uwzględanijąc wogóle, ze kobiety (a nie dziewczynki) mają wcięcie w pasie, ale mają też biodra (przeważnie zaokrąglone)!!!! A co do firm, ktore szyją długie nogawki to moge polecić gantos www.gantos.pl. Oni ZAWSZE mają za dlugie nogawki, bo szyją je specjalnie z myślą o kobietach wysokich i zawsze można u nich skrócić/wydłużyć trochę nogawki bez dopłacanie. Naprawdę polecam, można upolowac coś fajnego u nich ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Łączę się z wami w bólu kobietki! Zuzanka i justyskiek, ja też nosze rozmiar buta 41, choć czasem pantofelki 40 mi pasują. Niestety często jest tak, że w małych i normalnych rozmiarach bóciki wyglądają ślicznie, a te większe (jak już jakimś cudem są) są pokraczne i brzydkie! Fe!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A spodnie... Mam 174 wzrostu i spotykam spodnie zarówno za krótkie jak i w sam raz (a ja lubie mieć nawet trochę za długie spodnie), ale raczej mam problem z fasonami. Wydaje mi się że jestem normalnie zbudowana, żadnych odstępstw od normy nie mam - jestem szczupła i troche bioderka mam zaokrąglone. Ostatnio szukałam jeansów na siebie i doszłam do wniosku że chyba jednak jestem jakaś niewymiarowa, bo niczego nie mogłam dla siebie znależć - jakieś wąskie wszystkie, tu odstaje, tam wisi, inne za małe... ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Hexa napisał(a):
> Wogóle wydaje mi się że teraz jest dużo fajowych ciuszków w sklepach, byłam na zakupach w Gdyni na Świętojańskiej i chyba w co drugim sklepie bym coś kupiła, nawet buty mi sie podobały choć o rozmiar nie pytałam ![]() A teraz wyobraź sobie, ze ja na tej Świętojańskiej mieszkam ![]() ![]() ![]() Ach, nie ma to jak poprawić sobie humor zakupami ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja nie wiem kobietki, jak to jest być wyoką i mieć takie problemy jak Wy. Mam 163 cm wzrostu i jestem chyba jakaś niewymiarowa, bo spodenek na siebie znaleźć za Chiny nie mogę. W pasie mam 70cm, w biodrach 89 cm, ale w udach 98 cm. Nieźle się muszę natrudzić żeby kupić spodnie które mnie nie poszerzają a wyszczuplają. Do tego są najczęściej o jakieś 5-7 cm za długie, a jak się je skróci to tracą fason.
Z butkami na szczęście nie mam problemu bo noszę 37. Producenci powinni chyba przestać żałować pieniążków i nie robić ciuszków dla patyków, a wysilić się i skroic dobre spodenki, które będą ładnie na kobiecie wyglądać, a nie jak worek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
He he, agusiaki, naprawdę musisz się wykazać silną wolą, żeby przechodzić tamtędy spokojnie, można oczopląsu dostać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
o raju, dokładnie tak jest
![]() i to sama na wlasną prośbę sie tak na pokuszenie wystawiłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
rozumiem Was doskonale, mam 166 cm wzrostu i rozmiar najczesciej 34, rzadko które 36 jest na mnie dobre. Spodnie są na ogół za długie a wszystko inne na ogół za duże. Nie zawsze spodnie da się skrócić, nie zawsze - nawet jeśli się da - ładnie to wygląda. Bluzki - nawet T-shirty - są ostatnimi czasy na mnie za długie, nie wszystkie, ale jak na ironię losu - na ogół te, które mi się podobają. A ze spódniczkami to już prawdziwy koszmar. Jeśli mam ochotę lub potrzebę kupić coś innego niż ledwo zakrywające pupę mini, to najczęściej długość koszmarna i szerokie toto jak na słonia, nie wiem kto wymyślił taką modę, ze jak w pasie "cieniutkie" i w bioderkach cieniutkie to dalej balon - moje nogi wyglądają w czymś takim jak sterczące patyki, choć w normalnym - proporcjonalnym ciuszku - OK. Tylko takich jak na lekarstwo....
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Agusiaki, byłam w Gdyni w majowy weekend i hehe jak na złość mieszkałam przy Świętojańskiej - miałam dokładnie to samo - oczopląsu można dostać, tylko niestety załapałam się na jedno popołudnie otwartych sklepików...ale i tak nałowiłam się co nieco...
![]() p.s. w ogóle uwielbiam Trójmiasto, choć nigdy tam nie mieszkałam, a raczej zawsze baardzo daleko mi do Trójki, a dziś mi się śniło, że stoję w kolejce po lody Soprano ![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
No, ja też uwielbiam 3miasto!!! Nie wyobrażam sobie życia bez Gdyni i morza, mieszkam tu od urodzenia (z roczną przerwą na NY) i muszę przyznać, że to jest miejsce, gdzie chcę spędzić całe życie!!!
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Tak tak, Trójmiasto the best!!! Tu nawet powietrze jest inne, kiedyś jak wracałam z Wawy i w końcu wysiadłam w Gdańsku to poczułam jak tu rześko i tak jakoś inaczej... Latem blisko do plaży, pięknego Sopotu, mamy szeroką paletę wyboru jeżeli chodzi o rozrywkę, dzikie zakątki też można znaleźć, parki (jak wracam w nocy do domu to czasem widzę lisy, zające, dzikie kaczki, kuropatwy - troche to śmieszne bo przecież mieszkam w mieście, ale z drugiej strony piękne...). Tylko te korki... a jak jest sezon to masakra...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.