babcia kontra chlopak - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-06, 14:54   #1
araneaa
Rozeznanie

GG do araneaa

babcia kontra chlopak

witam dziewczynki ;-)
otóż mam problem, nie mieszkam z rodzicami, wyjechali do pracy do innego kraju. mieszkam z babcią i dziadkiem.
problem w nich taki ze zawsze ja bylam ulubioną wnusią, grzeczną, pracowitą, sportowcem, dobrze sie uczylam.
wiecie jak to jest, cżłowiek dojrzewa zmieniaja mu sie priorytety itd.
postawilam w stu procentach na sport, w szkole idie mi troche grozej ale nie jest to zaden aramgedon, wychodzi srednia plus minus 3.9 - 4.0. Fakt mam np jedynke z matematyki na semsetr ale nadrabiam szóstką z wfu.
moja siostra, choc trzy lata młodsza, wczesniej przyprowadzala do domu chlopakow, wychodzila na cale dnie itd. ja nie bylam takim dzieckiem, wiecznie seidzialam w domu albo na treningach, nie mialam kolezanek i chlopcy nie interesowali sie mna.
gdy zaczelam spotykac sie s pierwszym chlopakiem, poweidzialam rodzicom i tylko oni wiedzieli ze wogole mam jakies tam sympatie.
teraz spotykam sie z pewnym kolesiem i szczerze mowiac biore to na poważnie, mam juz prawe 18 lat i chce jakos stopniowo zaczac ukladac zycie. spotykamy sie juz jakis czas.
jest jeden problem - jak poweidziec o tym babci zeby nie wpadla w furie?
jak wychodze gdzies ze zwyklymi kolegami, albo na impreze czy urodziny mam w domu pieklo, bo za mloda itd. moja siostra chodzi na urodziny na imprezy na randki a ja nie moge choc jestem starsza.
jak jej powiem to zaraz bedzie, ze sie puszczam ze pewnie za pol roku przyjde z brzuchem itp...
poradźcie cos bo ile mozna kłamać ze ide do przyjaciolki albo na trening...

zaczynamy walkę z wagą!

69 -68 -67 - 66 - 65,7 - 64,5 - 63 - 62,5 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56! -----> tyle ma być )
araneaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 14:57   #2
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: babcia kontra chlopak

Przedstaw faceta dziadkom. Niech przyniesie kwiatki. Powiedz, ze traktujesz to odpowiedzialnie i jestes rozsadna i prosisz o zaufanie z ich strony.

kombinowac bedziemy jak dziadkowie zle zareaguja.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 15:26   #3
kermitowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Przedstaw faceta dziadkom. Niech przyniesie kwiatki. Powiedz, ze traktujesz to odpowiedzialnie i jestes rozsadna i prosisz o zaufanie z ich strony.

kombinowac bedziemy jak dziadkowie zle zareaguja.
dobry pomysł, jestem za.
kermitowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 15:47   #4
Bdebdusia
Raczkowanie

araneaa ja też zawsze byłam grzeczną, porządną, dobrze się uczącą najstarszą wnusią Co roku jeździłam na wakacje do dziadków (na wieś) i kiedy miałam 16 lat poznałam fajnego chłopaka. Babcia na początku krzywo patrzyla i kiedy pytałam czy mogę wyjśc wieczorem to mi nie pozwoliła A ten chłopak przyszedł, przywitał się, powiedział że odwiezie mnie całą i w nienaruszonym stanie A babcia cała w skowronkach (syn dyrektora szkoły, kulturalny- dodam że babcia go znała, jak to na wsi). I zawsze przychodził po mnie i odstawiał w pore. Nie było już problemów. Tylko lipa była kiedy chciałam wyjść z całą paczką, tak ze wszystkimi. Bo jak to tak dziewczyna może wyjść o 21 sama???

Myślę, że dobra jest rada dziewczyn: przedstaw go, może te kwiaty przynieść, ucałować w rękę(???-niby już niemodne, ale taka babcia myślę że doceni, tylko zależy od chłopaka czy będzie chciał). Jeśli sie dobrze zaprezentuje, to chyba nie będzie problemu. Trzymam kciuki

Jak jest Ci źle, to pomyśl że kiedyś byłaś najszybszym plemnikiem

Bdebdusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 15:55   #5
Dosiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez araneaa Pokaż wiadomość
witam dziewczynki ;-)
otóż mam problem, nie mieszkam z rodzicami, wyjechali do pracy do innego kraju. mieszkam z babcią i dziadkiem.
problem w nich taki ze zawsze ja bylam ulubioną wnusią, grzeczną, pracowitą, sportowcem, dobrze sie uczylam.
wiecie jak to jest, cżłowiek dojrzewa zmieniaja mu sie priorytety itd.
postawilam w stu procentach na sport, w szkole idie mi troche grozej ale nie jest to zaden aramgedon, wychodzi srednia plus minus 3.9 - 4.0. Fakt mam np jedynke z matematyki na semsetr ale nadrabiam szóstką z wfu.
moja siostra, choc trzy lata młodsza, wczesniej przyprowadzala do domu chlopakow, wychodzila na cale dnie itd. ja nie bylam takim dzieckiem, wiecznie seidzialam w domu albo na treningach, nie mialam kolezanek i chlopcy nie interesowali sie mna.
gdy zaczelam spotykac sie s pierwszym chlopakiem, poweidzialam rodzicom i tylko oni wiedzieli ze wogole mam jakies tam sympatie.
teraz spotykam sie z pewnym kolesiem i szczerze mowiac biore to na poważnie, mam juz prawe 18 lat i chce jakos stopniowo zaczac ukladac zycie. spotykamy sie juz jakis czas.
jest jeden problem - jak poweidziec o tym babci zeby nie wpadla w furie?
jak wychodze gdzies ze zwyklymi kolegami, albo na impreze czy urodziny mam w domu pieklo, bo za mloda itd. moja siostra chodzi na urodziny na imprezy na randki a ja nie moge choc jestem starsza.
jak jej powiem to zaraz bedzie, ze sie puszczam ze pewnie za pol roku przyjde z brzuchem itp...
poradźcie cos bo ile mozna kłamać ze ide do przyjaciolki albo na trening...
Przede wszystkim zaproś go do domu i przedstaw dziadkom. Niech postara się dobrze wypaść, wiadomo pierwsze wrażenie Piszesz, że boisz się powiedzieć babci, więc rozumiem, że dziadek jest bardziej tolerancyjny? Jeśli tak to poszukaj w nim sprzymierzeńca.
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 18:04   #6
Myszunia19
Zakorzenienie

a czemu siostra moze? co oni mowia na to jak ona wychodzi?
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 18:55   #7
iustitia
Zadomowienie

Przyprowadź faceta, niech zachowa się jak dżentelmen z babci młodości, może to coś da.

A jeśli nie? To po prostu olej. Sorry, nie możesz odpowiadać za czyjeś urojenia, może okrutne ale prawdziwe. Tylko Ty jesteś odpowiedzialna za swoje życie i masz je samodzielnie układać jak postanowisz. Nikt nie ma prawa z irracjonalnych i śmiesznych powodów Ci czegokolwiek zabraniać, truć, zniechęcać.

Taka jest prawda, że najkochańsi dziadkowie to tacy trochę daleko i tylko od czasu do czasu, w małych dawkach.
iustitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 15:43   #8
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustitia Pokaż wiadomość
Przyprowadź faceta, niech zachowa się jak dżentelmen z babci młodości, może to coś da.

A jeśli nie? To po prostu olej. Sorry, nie możesz odpowiadać za czyjeś urojenia, może okrutne ale prawdziwe. Tylko Ty jesteś odpowiedzialna za swoje życie i masz je samodzielnie układać jak postanowisz. Nikt nie ma prawa z irracjonalnych i śmiesznych powodów Ci czegokolwiek zabraniać, truć, zniechęcać.

Taka jest prawda, że najkochańsi dziadkowie to tacy trochę daleko i tylko od czasu do czasu, w małych dawkach.
Ślicznie powiedziane. Zgoda.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 16:53   #9
ushia
Zadomowienie

powod nieirracjonalny: dopoki u kogos mieszkasz stosujesz sie do jego zasad

moze ja jakas dziwna jestem, ale dla mnie szostka z wf nie rownowazy pały z matematyki

Edytowane przez ushia
Czas edycji: 2009-01-07 o 16:58
ushia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 16:59   #10
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ushia Pokaż wiadomość
Tak? Hm... nie zgadzam się z tym.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 18:05   #11
araneaa
Rozeznanie

GG do araneaa

Cytat:
Napisane przez ushia Pokaż wiadomość

moze ja jakas dziwna jestem, ale dla mnie szostka z wf nie rownowazy pały z matematyki

trudno jestem humanistką, z matematyki zawsze mialam takie a nie inne oceny, nadrabiam przedmiotami typu polski, historia i jezyki bo z tychże mam np czwórki.

zaczynamy walkę z wagą!

69 -68 -67 - 66 - 65,7 - 64,5 - 63 - 62,5 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56! -----> tyle ma być )
araneaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości