Problem z paznokciem. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Paznokcie

Notka

Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielêgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kszta³cie, stylizacji i dominuj±cych trendach w zdobieniu paznokci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-01-13, 22:02   #1
paulqa94
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 683

Problem z paznokciem.

Dziewczynki pomó¿cie . By³am dzisiaj na lodowisku, i jak to na lodowisku kolega chcia³ mnie wywróciæ, jecha³ od ty³u, upad³am a on mi jako¶ najecha³ ³y¿w± na palca. Czu³am, ¿e rozci±³. ¦ci±gnê³am rêkawiczke, brzydko to wygl±da³o. Opiekun który by³ z nami zaprowadzi³ mnie do szatni. Tam wszystko przemyli¶my wod± utleniona i zrobili¶my opatrunek. Bola³o . Mam jakby rozciête obok paznokcia, a pod paznokciem zrobila mi siê tak do mniejszej po³owy czarna plama. Wiem, ¿e takie co¶ powstaje w wyniku uderzenia. Jest to takie 'sine'. Nie wiem, czy paznokieæ mi odejdzie, czy wszystko siê wygoi. Jak my¶licie? I mo¿e kto¶ mial podobne do¶wiadczenia. Ile trwa takie gojenie? Jak na razie boli jak diabli. Dwa ibupromy ju¿ zjad³am ://
paulqa94 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-01-13, 22:59   #2
byliczka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 876
Dot.: Problem z paznokciem.

Cytat:
Napisane przez paulqa94 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczynki pomó¿cie . By³am dzisiaj na lodowisku, i jak to na lodowisku kolega chcia³ mnie wywróciæ, jecha³ od ty³u, upad³am a on mi jako¶ najecha³ ³y¿w± na palca. Czu³am, ¿e rozci±³. ¦ci±gnê³am rêkawiczke, brzydko to wygl±da³o. Opiekun który by³ z nami zaprowadzi³ mnie do szatni. Tam wszystko przemyli¶my wod± utleniona i zrobili¶my opatrunek. Bola³o . Mam jakby rozciête obok paznokcia, a pod paznokciem zrobila mi siê tak do mniejszej po³owy czarna plama. Wiem, ¿e takie co¶ powstaje w wyniku uderzenia. Jest to takie 'sine'. Nie wiem, czy paznokieæ mi odejdzie, czy wszystko siê wygoi. Jak my¶licie? I mo¿e kto¶ mial podobne do¶wiadczenia. Ile trwa takie gojenie? Jak na razie boli jak diabli. Dwa ibupromy ju¿ zjad³am ://
Wygl±da na to ¿e pod paznokciem zrobi³ siê krwiaczek.
Albo siê wch³onie je¶li nie jest du¿y, je¶li jest pewnie paznokieæ zejdzie.
Wspó³czujê znam ten ból.
Stary 2009-01-13, 23:17   #3
ksylwia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 535

W³asnie schodza mi dwa du¿e paznokcie u stóp (efekt gry w kosza). Ehhh wygl±daja koszmarnie - dobrze, ze jest zima. Moje paznokcie ogólnie maja 'niefarta'. W zesz³ym roku w czerwcu na wycieczce kolezanka przypadkowo zerwa³a mi duzego paznokcie u stopy-odrasta³ hmmm do pa¼dziernika. A od grudnia siny...ehhh never ending story...
ksylwia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-01-13, 23:39   #4
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 143

Cytat:
Napisane przez paulqa94 Poka¿ wiadomo¶æ

Je¿eli ten krwiak tak bardzo boli, to znaczy, ¿e jest ucisk. Powinno przej¶æ. Mo¿liwe, ¿e paznokieæ nie zejdzie, ale na pewno tam gdzie jest krwiak ju¿ odklei³ siê od ³o¿yska, wiêc uwa¿aj na ten palec. Je¿eli chodzie o gojenie- paznokieæ musi zrosn±æ a potrwa to dok³adnie tyle, ile bêdzie rosn±³ paznokieæ.
Stary 2009-01-14, 09:47   #5
Albertyna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 782

Nie jest to mi³e.
Wszystko zalezy od krwiaka. Mo¿e schodziæ paznokciec i odrastac nowy, co fajne nie jest (w³a¶nie przechodzi to od lata jedna z moich klienteke- efekt za ma³ych butów na górkie wêdrówki ), albo po prostu sie wch³onie (czego Ci zycze) i bêdzie po sprawie
Stary 2009-01-14, 14:34   #6
karinos
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Witam, pod³±cze siê do w±tku Kole¿anki. Kilka miesiêcy temu przytrzasnê³am sobie palec (kciuk)drzwiami. Pod paznokciem zrobi³ siê krwiak, paznokcieæ tak jakby pêk³ wszerz w po³owie. Rós³ sobie, rós³, a¿ zrós³...no ale teraz pozosta³ mi problem - paznokieæ niby ju¿ zupe³nie nowy, a nadal mi pêka tyle tylko, ¿e wzd³u¿ - 2 mm za opuszkiem i ju¿ pêka. Mo¿e jakie¶ pomys³y co z tym zrobiæ? próbowa³am ¿elowania paznokci, od¿ywek, manicure w salonach i nic...
karinos jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-01-14, 14:41   #7
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 143

Masz prawdopodobnie uszkodzony macierz i mo¿liwe, ¿e ju¿ taki zostanie.
Stary 2009-01-14, 14:45   #8
PinkSlip
Ró¿owy Jednoro¿ec

Wiadomo¶ci: 4 417

Ja jak by³am ma³a uwielbia³am chodziæ z dziadkiem na dzia³kê. I pewnego razu wracaj±c ju¿ do domu dziadek pozwoli³ mi jechaæ w taczkach. A ja, ma³e takie i g³upkowate - wsadzi³am pazurka pod ko³o od taczki. Pazurek zszed³ ca³y i mimo tego od tamtej pory mam takiego jakby schodka na paznokciu, tzn nie mam idealnego "tunelu" tylko wygl±da to jakby by³ taki za³amany
Tak¿e niektóre uszkodzenia pazurka s± nieodwracalne i nic na nie ju¿ nie poradzisz. Trzeba z tym ¿yæ. I uwa¿aæ
Stary 2009-01-14, 14:55   #9
karinos
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

no to klops...po cichu liczy³am, ¿e da siê co¶ z tym zrobiæ...
karinos jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-01-14, 16:15   #10
paulqa94
BAN sta³y

dziêkuje za wszystkie odpowiedzi, jeszcze takie drobne pytanko.
Po jakim czasie mo¿na byæ ju¿ spokojnym, ¿e paznokieæ nie zejdzie?
Stary 2009-01-14, 16:50   #11
hania1986
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168
GG do hania1986

jezusssss.....a¿ mi siê s³abo zrobilo jak przeczyta³m pierwszy post... spotka³am siê z drzwiami, klap± od bagaznika a nawet pod³o¿eniem palca pod pufê i usi±dniêcie na niej ale moje wyobra¿enie o przejechaniu paznokcia ³y¿w± mnie przerazi³o...
Stary 2009-01-15, 16:43   #12
paulqa94
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez hania1986 Poka¿ wiadomo¶æ
jezusssss.....a¿ mi siê s³abo zrobilo jak przeczyta³m pierwszy post... spotka³am siê z drzwiami, klap± od bagaznika a nawet pod³o¿eniem palca pod pufê i usi±dniêcie na niej ale moje wyobra¿enie o przejechaniu paznokcia ³y¿w± mnie przerazi³o...
a wyobra¼ sobie moje uczucie, kiedy wiedzia³am, ¿e przejecha³o mi po palcu a nie wiedzia³am co mi siê dok³adnie sta³o. Czy mam rozciêty, czy odciêty.. czy jaki jeszcze inny pieron. Bo mia³am rêkawiczke. brr ba³am siê j± ¶ci±gn±æ. a teraz jak ¶ci±gam opatrunek i patrze na tego palca to a¿ mi rêk± trzêsie. ble
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Paznokcie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.