|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co myślicie?
Tak więc chodzi o mojego faceta... Jest on bardzo łagodnym człowiekiem,nie lubi się kłócić,woli być słuchaczem niż rozmówcą tylko,że... nie jest asertywny co często odbija się na mnie. On po prostu nie umie odmawiać,szturcha mnie w rękę co ma oznaczać,że to ja mam komuś odmówić tyle,że później mówią:no tak,on jest spoko tylko to ona jak zwykle się nie zgodziła. Wiele razy rozmawialiśmy o tym,on inaczej nie potrafi. Ostatnio przyjechał do mnie ale tylko na godzinkę więc chcieliśmy spędzić ze sobą ten czas,pani u której mieszkam zaproponowała wspólne spędzenie czasu,ten nie odezwał się słowem tylko uderzał mnie łokciem żebym to ja się odezwała,wiem że to brzmi dziecinnie. Mnie to drażni i on o tym wie ale czy da się to jeszcze zmienić? On zawsze wychodzi na tego dobrego,a ja odmawiam więc jestem be. Piszcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co myślicie?
A potraficie rozmawiać? Jeśli tak, to na co czekasz? Naucz go asertywności, bo jak się chłopak nie nauczy, to kiedyś może nie odmówić jakiejś lasce czegokolwiek.
edit: no tak, w innym wątku zauważyłam, że nie bardzo wam idzie rozmowa. Faceta ma się takiego, jakiego się sobie wybierze. Przemyśl to, bo brak asertywności i oświadczyny,ślub to nie koniecznie może być dobre połączenie.
Edytowane przez Neciak89 Czas edycji: 2010-02-12 o 03:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet ma 24 lata a zachowuje sie jak dzieciak. Naprawde musicie nauczyć się ROZMAWIAĆ, bo bez tego ani rusz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Boje się odpisać, aby autorka nie zaczęła bluzgać, jak w poprzednim wątku.
Jak Ci damy rady, to pewnie zaraz odpiszesz, że nie mamy kultury, a on jest boski, bo już przestał Cię szturchać. ![]() Ale grunt, że się oświadczył ![]() Dobra, starczy tych złośliwości ![]() Moja rada- w sytuacjach trudnych stawaj na tyle daleko od niego, żeby Cię nie mógł sięgnąć łokciem i udawaj, że nie słyszysz pytania. Niech się wykaże, hehe ![]() Edytowane przez bbabol Czas edycji: 2010-02-12 o 06:32 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Szturchnij go też i się nie odzywaj. Posiedzicie sobie wzajemnie się szturchając i gra muzyczka.
Ogień zwalczaj ogniem. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Sory, ale gdybym była świadkiem takiej sytuacji to chyba bym pękła ze śmiechu. Co to za facet w ogóle ? Jakaś niezguła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Zabawna sytuacja. Następnym razem, jak tak zrobi, nie odmawiaj w jego imieniu, tylko odwróć się do niego i zapytaj na głos "Kochanie, co o tym myślisz? Zdecyduj."
![]() Nie reaguj na takie szturchanie ^^ I powiedz mu, że od teraz musi sam odmawiać. I tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
O mamo, co za dziecinada! Pogadaj z nim o tym na spokojnie, ale nazwij rzecz po imieniu, powiedz, że taki brak asertywności, to wyręczanie się Tobą. Nie chciałabym mieć u swojego boku małego chłopca, za którego wszystko trzeba załatwiać, ale mezczyzne. A takie zachowanie wygląda, co najmniej, chlopieco.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Następnym razem poproś głośno, zeby sam zdecydował. Swoją drogą, to strasznie męczyłaby mnie taka sytuacja.
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ale facet się fajnie i wygodnie ustawił
![]() Ma Ciebie w roli herdo baby ,która zawsze jest na nie... A on biedy chętnie by gdzieś wyszedł...tylko no cóż jego kobieta nie chce. Jaka wygoda!!! Nie odmawiaj za niego...Niech się sam nauczy.
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
cos jak moj byly wspolokator
nie wiem czy to jest naprawialne sprobuj powiedziec mu ze ma mowic co mysli a nie ze ty masz za niego :/
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Oczywiście, zapytaj go na głos przy kimś o zdanie. Szturcha..nie wiem co powiedzieć :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.