|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czego się douczyć?
Hej dziewczyny, mam nadzieję że mi pomożecie.
Sytuacja wygląda tak: uczę się studium na kierunku Technik Administracji, jest to coś co zawsze chciałam robić (tzn. praca biurowa, przy papierach ) . Mam za sobą już praktyki zawodowe, no i chciałabym się już załapać do pracy w tej dziedzinie. W szkole mam jako jako 'specjalizację' administrację państwową, a fajnie by było załapać się do pracy w biurze w firmie.Czego powinnam się nauczyć? Obsługi jakich programów (księgowych itd), jakie umiejętności jeszcze nabyć? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czego się douczyć?
Jestem na pierwszym roku zaocznych studiów administracji publicznej, aktualnie odbywam staż w urzedzie miejskim no i "opiekuje" sie mną księgowa...a co do programów to pracuje na granicie...ale słyszałam że jest jeszcze płatnik i to na nich głównie pracują księgowe (no chyba że sa jeszcze inne,o których nie wiem).
Mam nadzieję,że pomogłam. pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi tylko o księgowość to może warto wybrac sie na jakies studia lic lub podyplomowe z rachunkowości lub finansów?
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Nie chodzi tylko o księgowość, chodzi mi ogólnie o programy biurowe- wiadomo Office cały. Myślę o Symfonii, Optimie. A co biurowego jeszcze polecacie?
anetka_m po mojej szkole muszę zrobić licencjata jeśli chce iść na podyplomowe. Tak z samym tytułem technika mnie nie przyjmą na podyplomowe. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie potem doczytałam, że to studium. Warto zastanowić się nad zrobieniem certyfikatu ECDL. Poczytaj o tym w necie. Sama teraz rozglądam się za takim kursem. Masz w sumie tytuł technika administracji, to już duży plus. Oprócz nauki programów biurowych i księgowych, może jakieś kursy sekretarskie?
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Anetka_m dziękuję za link
na pewno się nim zainteresuję. Nie wiedziałam że coś takiego jest. Na kursy itp. mnie nie stać, krucho u mnie z kasą;/To jakie programy biurowe/księgowe i inne polecacie? Czego mogłabym się nauczyć? |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
moze język obcy ?>
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Znam angielski tak na poziomie B1/B2 i niemiecki A1/A2, sama uczę się też angielskiego biznesowego.
Bardziej chodzi mi o programy których pracodawcy do pracy wymagają
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale to zależy o jakiej pracy myślisz. Praca w biurze to sość ogólne pojęcie. Jeśli interesuje cię praca księgowej, to jest naprawde bardzo dużo programów księgowych, nie wiadomo jaki bedzie w firmie do ktorej trafisz, poza tym dobrz by było zrobić studia z finansów.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

) . Mam za sobą już praktyki zawodowe, no i chciałabym się już załapać do pracy w tej dziedzinie. W szkole mam jako jako 'specjalizację' administrację państwową, a fajnie by było załapać się do pracy w biurze w firmie.