Rezonans w Spiewie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-12, 16:37   #1
mariamaria
Przyczajenie

Rezonans w Spiewie

Rejestr głowowy tak to sie nazywa..!! Jakie są na to ćwiczenia nigdzie nie moge się doszukać... Ile zajmie mi mniej wiecej czasu na opanowanie tego? Znam całą budowe strun glosowych itp, itp, itp tylko nie moge sie duszukac jakie sa cwiczenia na wydobycie tego.. Ile to zajmnie mi czasu.. Prosze o opowiedzi zalezy mi..
mariamaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-12, 22:22   #2
Olila9
Raczkowanie

Dot.: Rezonans w Spiewie

Tak okolo 10 lat. Jesli chcesz dobrze spiewac ( klasyke przynajmniej). Coz, moglabym Ci tu pisac tony wyjasnien i cwiczen, ale to nic nie da. Jesli chcesz spiewac i uruchomic rejestr glowowy, musisz znalezc sobie dobrego nauczyciela spiewu. I to kogos, ktos spiewa lub przynajmniej mial kontakt z klasyka.
Olila9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 17:10   #3
mariamaria
Przyczajenie

a kto powiedzial ze klasyka?;/ napisalam tak nie? a z tym 10 lat to chyba cie ...... moja kolezanka miala 13 jak zaczela sie uczyc teraz ma 16 i spiewa wygrala duzo konkursow miedzy szkolnych i wydobywa rezonans i to nie cale 3 lata..;/ 10.. hahaha chodzilo mi o sam rezonans a nie o profesjonalizm o to to bym sie zgodzila .... i nie chodzi mi o klasyke wogole z kad ty to wytrzasnelas..?:/
Stary 2009-01-13, 17:24   #4
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamaria Pokaż wiadomość
Rejestr głowowy tak to sie nazywa..!! Jakie są na to ćwiczenia nigdzie nie moge się doszukać... Ile zajmie mi mniej wiecej czasu na opanowanie tego? Znam całą budowe strun glosowych itp, itp, itp tylko nie moge sie duszukac jakie sa cwiczenia na wydobycie tego.. Ile to zajmnie mi czasu.. Prosze o opowiedzi zalezy mi..
Cytat:
Napisane przez mariamaria Pokaż wiadomość
a kto powiedzial ze klasyka?;/ napisalam tak nie? a z tym 10 lat to chyba cie ...... moja kolezanka miala 13 jak zaczela sie uczyc teraz ma 16 i spiewa wygrala duzo konkursow miedzy szkolnych i wydobywa rezonans i to nie cale 3 lata..;/ 10.. hahaha chodzilo mi o sam rezonans a nie o profesjonalizm o to to bym sie zgodzila .... i nie chodzi mi o klasyke wogole z kad ty to wytrzasnelas..?:/
Olila9 grzecznie ci odpisała, może byś tak jej podziękowała za rady zamiast po chamsku się do niej odzywać??

Poza tym, skoro wszystko wiesz, to po co pytasz?

Cytat:
Napisane przez Olila9 Pokaż wiadomość
Tak okolo 10 lat. Jesli chcesz dobrze spiewac ( klasyke przynajmniej). Coz, moglabym Ci tu pisac tony wyjasnien i cwiczen, ale to nic nie da. Jesli chcesz spiewac i uruchomic rejestr glowowy, musisz znalezc sobie dobrego nauczyciela spiewu. I to kogos, ktos spiewa lub przynajmniej mial kontakt z klasyka.
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 17:35   #5
Olila9
Raczkowanie

mariamaria - widzisz, ja Ci napisalam, ile trzeba, zeby to DOBRZE opanowac. Dobrze w znaczeniu mozliwosci wystapienia na scenie. Na konkurs miedzyszkolny oczywiscie tego nie potrzeba. No i zaskocze Cie - wiele i spiewaczek i PIOSENKAREK uczy sie znacznie wiecej niz 10 lat - czesto wrecz caly czas trwania kariery. Po to sa kursy mistrzowskie czy mozliwosc wziecia lekcji u kogos bedacego wielkim autorytetem ( i liczacego sobie np. 200$ za godzinna lekcje). Jasne , ze w trzy lata mozna cos osiagnac, jakies postepy to mozna miec i po jednej lekcji. Nie napisalas, ze nie chodzi Ci o profesionalne spiewanie, wiec skad mialam wiedziec?
Stary 2009-01-13, 20:46   #6
mariamaria
Przyczajenie

ta ale ja prosilam kogos o to zeby napisal mi jakie sa na to cwiczenia napisalas ze moglabym mi obrasnic ale to i tak nic nie da.. a ja chcialam jakies cwiczenia a nie rady ze mam znalesc sobie nauczyciela oczywiscie znajde ale chwilowo nie moge bo za granica jestem i bede przez pol roku a tu nie ma zadnych polakow nauczycieli spiwu.. i chcialm jakies cwiczenia... a ty mi nie napisalas wiec dzieki ... Fresa napisalam ze znam cala budowe strun glosowych itp. a nie ze wszystko wiem..
Stary 2009-01-13, 21:09   #7
Fresa
Zakorzenienie

Może te strony na coś Ci się przydadzą:
http://www.ymaawarszawa.4me.pl/index.php?site=artykul68

http://spiew.avella.pl/higiena_glosu.html

http://spiew.avella.pl/

http://tepramu.w.interia.pl/emisja_g...bra_dykcje.htm
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-13, 22:07   #8
Olila9
Raczkowanie

Z takich bardzo prostych cwiczen, zeby obudzic rezonator glowowy mozna np. pobawic sie w kota lub skamlacego pieska - ale rob to tak, zeby czuc, ze Twoj glos znajduje sie w punkcie na Twoim czole - tak jakbys miala tam te czerwona kropke ;-) I miejscu te kropki, tego malenkiego punktu na wysokosci zatok czolowych, ma byc dzwiek. Pomagaja tez cwiczenia z samogloska "i", bo ona zazwyczaj sama ustawia sie w tym miejscu. Potem sprobuj spiewac inne samogloski w tym samym miejscu, co "i". I moze sprobuj kupic cwiczenia Vaccaia i Conconne i wlasnie spiewac je sobie na samogloskach ( tak, one sa pod klasyke, ale dzieki nim nauczysz sie podstaw). A nie znasz jezyka kraju, w ktorym mieszkasz? Bo moze warto by bylo poszukac sobie nauczyciela chociaz na te pol roku. Bo sek w tym, ze nie ma sensu robic tych cwiczen, jesli bedziesz je robic zle, tylko sobie zaszkodzisz, a ja Ci przez internet nie powiem, czy zaspiewalas dobrze, czy zle...
Stary 2009-01-14, 16:48   #9
mariamaria
Przyczajenie

ok dziekuje. nie znam jezyku bo jestem tylko tu na pol roku i potem wracam do polski i poszperem jeszcze w tamtych stronach.. Pozdrawiam ...:P MariaMaria
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości