|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Brak okresu!!
Witam, potrzebuję rady bo zaczynam się denerwować brakiem okresu. Powinnam go dostać w sobotę (18.08) a do tej pory nic. Nie mam nawet jego objawów : uczucia ciężkości, pełnych i bolesnych piersi, nadmiernego apetytu czy huśtawki nastrojów. No dosłownie NIC. Wczoraj trochę kuło mnie podbrzusze i myślałam , że to już , ale nic z tego.
Nie schudłam, nie przytyłam , nie mam stresów. W weekend się dużo opalałam i piłam alkohol (zawsze to u mnie przyspieszało okres) a tym razem nic! Poczekam do piątku i wtedy będę się umawiać do ginekologa, ale u mnie czeka się miesiąc ! Czy z taką przypadłością mam szanse być zbadana szybciej? Rano robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny więc to raczej nie to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brak okresu!!
Jak dla mnie już sam ton Twojej wypowiedzi i to, że przeniosłaś ją z wątku o domniemanych ciążach do osobnego tematu świadczy o stresie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
3 dni to nie spóźnienie, a organizm kobiety to nie zegarek, żeby wszystko było na czas. Czekaj cierpliwie, jak się nie zjawi to do ginekologa i już.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja nie miałam okresu przez 2 miesiące i nic sobie z tego nie robiłam. Jeżeli nie współżyjesz to po prostu albo jesteś w stresie lub może Tobie się przesunął nie ma co się martwić na zapas jak na razie. Jesteś młoda i z wiekiem wszystko się zmienia nawet miesiączka może być nieregularna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
takei wahania zdarzaja sie nawet najlepszym i, przynajmiej u mnie, nie są podstawą do szybszej wizyty u gina. u mnie tylko podejrzenie ciazy kwalifikuje do szybszego dostania sie do gabinetu (a najlepiej potwierdzona ciaza!)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czyli nie mam zbytnio szans na jakąś diagnozę. Pozostaje mi czekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Bo to nie gabinet diagnostyczny
![]() Jeśli nie martwisz się ciążą, to w czym problem? Ja osobiście za okresem w ogóle nie tęsknię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koziemleko, tak jak już dziewczyny pisały, organizm to nie zegarek, a 3 dni spóźnienia to właściwie nie dużo, więc na razie nie ma się czym martwić ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Może trochę przesadzam ale w ciągu kilku najbliższych miesięcy zamierzam zacząć starania o dziecko. Nie po drodze mi teraz jakieś choroby itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Wiesz, mi teraz w lipcu po powrocie z Hiszpanii okres przesunął się o 2 tygodnie. Początkowo się cieszyłam, bo się staramy, ale niestety ;(
Poszłam do gin, zrobił usg i ![]() Stres, zmiana klimatu. W moim przypadku nei było zmian chorobowych, więc się nie łam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.