|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czym zakryć na twarzy czarne przebarwienia?
Mam problem z cerą i mam na twarzy kilka takich czarnych plam średniej wielkości, samo bez niczego mi sie pojawiło i nie chce zniknąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czym zakryć na twarzy czarne przebarwienia?
Polecam to : http://allegro.pl/item1015646247_der...3_nowe_gr.html
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z joasia24082, też od razu o dermacolu pomyślałam
![]() Dobre są też ponoć kamuflaże z Kryolanu, ale chyba trudniej dostępne. Powodzenia ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
wiecie może jak łatwo zakryc sińce pod oczami??
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mariolena92 wiesz z firmy Dermacol jest fajny korektor
![]() On naprawdę suer kryje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dermacol nie jest podkładem , który nadaje się pod oczy! Podobnie z korektorem Dermacol. Osoba, która poświęciła 5 minut na przeczytanie składu i zrozumienie jak działają te substancje na pewno swiadomie nie zastosuje tego produktu na skóre wokół oka. Korektory pod oczy mają inna konsystencję i są z reguły rozswietlające. korektor pod oczy, ma w swojej nazwie własnie te słowa: KOREKTOR POD OCZY! w innym przypadku mozna go stosowac wszedzie, ale nie na delikatna skóre wokół oczu, która potrzebuje odpowiedniej pielegnacji. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- laskaaaaaa to wszystko zalezy od tego, czy chcesz położyć coś na całą buzię. Nie mam pojęcia jak te znamiona sie układają na Twojej buźce i czy wymaga ona nakładanie podkładu, czy wystarczy sam korektor . Jeżeli chodzi o korektor o rewelacyjnej jakości, stosowany przez wizazystów i porównywalny z tymi kroylana z najwyższych półek polecam art deco. Cena cos ok. 39 zł. ale naprawde warto w niego zainwestować. Jeżeli chodzi o podkłady, to nie polecam dermacolu- to istna parafinowa maź dla nastolatek, które mają w budżecie do 20 zł. do wydania na puder. Jest tyle kryjących podkładów. Podkład kryjacy plus korektor zapewnią pełne krycie. Podkłady świetnie kryjące( ze średniej półki) : Revlon colorstay,Vichy. Coś ok. 70 zł., na allegro mozna kupic nawet za 40 zł. z dostawą.
"To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy tak pełni wątpliwości." "Jedna kulturalna osoba to zbyt mało, aby podnieść poziom imprezy chamów, natomiast jeden cham zepsuje każdą kulturalną imprezę." Bertrand Russell |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie rozumiem stwierdzenia ''dla nastolatek'' ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy tak pełni wątpliwości." "Jedna kulturalna osoba to zbyt mało, aby podnieść poziom imprezy chamów, natomiast jeden cham zepsuje każdą kulturalną imprezę." Bertrand Russell |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Umiejętnie nałożony Dermacol nie robi maski, a zakrywa to, co powinien (strupy, rany, trądzik). Kolory nie mają tutaj nic do rzeczy, bo na to przychodzi puder lub kompakt, które skutecznie potrafią zrównoważyć kolor skóry. Ponad to, w moim odczuciu, Dermacol jest o wiele trwalszy niż kamuflaże ArtDeco. Jeśli chodzi zaś o Revlon to nie rozumiem zachwytów. Zgadzam się jedynie z tym, że jest trwały i matuje na długo. Krycie nie jest powalające. Vichy bije go na łeb. Ale rozumiem, że każdy ma inną cerę i każdemu pasuje co innego, więc najlepiej dochodzić do tego metodą prób i błędów. Ja opisałam to z mojej perspektywy ; ))
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
również polecam art deco. najlepiej nakładać go palcem- troszkę nabrać, tak żeby odrobinę się rozgrzał, bo wtedy lepiej się rozprowadza. Można nałożyć kilka warstw- pierwszą rozetrzeć na przebarwieniu i wokól niego, a następną wklepać w samo przebarwienie. całość przypudrować i gotowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.