|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Malutki pokój na poddaszu- jak go urządzić?
Witam.
Chciałem Was zapytać jak mógłbym urządzić swój pokój? W załączniku narysowałem mniej więcej jak on wygląda. Z góry dziękuję za każdą propozycję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Malutki pokój na poddaszu- jak go urządzić?
Jest ktoś kto pomoże?
Jeszcze chciałem dodać że w rogu: (Patrz rysunek) - ten czerwony kolor TUTAJ Rysunek Stoi biurko narożne. Biurko wygląda tak jak na obrazku: Tutaj obrazek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hmm tu wszystko zależy, kim jesteś. Żeby rzeczywiście móc Ci pomóc potrzeba info:
a) zainteresowania (czy lubisz sport, sztukę, czytasz dużo książek, słuchasz dużo muzyki...) b) ulubione kolory, może styl (w sensie czy bardziej nowoczesny, retro, czy no rozumiesz o co mi chodzi) c) co robisz (w sensie pracy - bo np. architekt będzie potrzebował innego rozmieszczenia i wyposażenia niż powiedzmy sportowiec, prawda?) d) a to okno, to daje w ciągu dnia dużo światła?
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale faktycznie informacja o tym co ma się w tym pokoju zmieścić byłaby wskazana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
no właśnie o tym mówiłam, może trochę niezrozumiale bo wciąż śpię
![]() ale chęci mam jak najlepsze ![]() po prostu jeśli ktoś potrzebuje przestrzeni dla pracy, to musimy o tym wiedzieć, żeby to uwzględnić
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
b)styl to nowoczesny (kolor: zielony) c)narazie sie ucze ale dużo czasu spędzam przed komputerem d)tak oświetla 90% pokoju - bardzo dobrze Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje dotyczące pomalowania ścian (jakieś wzorki...,symbole) to bardzo prosze o wypowiedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
jeśli chodzi o wzorki to możesz w każdym sklepie budowlanym kupić szablony... od 7 zł do 30.... i wystarczy tylko farba i gąbką .... no i powoli tworzyć.....
ja stworzyłam coś takiego: http://img509.imageshack.us/my.php?i...sc07763fx8.jpg ( sory za jakośc zdjęcia ale baterie w aparacie się wyładowały;p) Kupiłam szablon w RCMB za 11 zeta. Innym rozwiązaniem na wzorek jest kupienie go (samoprzylepny)... ale zależy też od rozmiaru twojego portwela bo kosztuje od 60zł... A co do Twojego pokoju.... jeśli masz stare meble... możesz je wykorzystać... obkleić itp... np moja mama chorowała na zabudowaną szafe... i wykorzystałą stare meble jako pułki i kupiła tylko nowe drzewo na obudowe. Jeśli starczy ci jeszce dość miejsca po ułożeniu łóżka i mebli na ubrania.... najlepiej udać się do jakiegos sklepu z meblami... mi np zawsze się podobał okrągły drewniany stłół+ 4 krzesła... i jakiś włochaty dywan;p ... półka na ksiązki itp..... Dobrym pomysłem jest są też sztuczne kwiaty... u mnie w domu hit....;p kwiaty można kupić w kwiaciarni i na giełdzie z porcelaną... koszykami wuklinowymi itp... i najlepiej kupic z pomysłem... to znaczy z kolorem pod pokój http://img120.imageshack.us/my.php?i...sc07765nq1.jpg Kolor ścian.... mi zawsze podobały się jasne kolory... co do pokoju ale to rzecz gustu oczywiście..... Najlepszym pomysłem jest pochodzić po sklepach we ferie i poprzeglądać katalogi... możesz ściągnąc na stronie ikei... dużo fajnych pomysłów;p życze miłego remontu;p |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ach uwielbiam zielony
![]() Jeśli nowocześnie i to biurko ma pasować, to proponuję połączenie takiego ciepłego zielonego z kremowym, a także matowym szkłem (np jak będziesz potrzebował małego stolika alboszafeczki nocnej). Na okno (jeśli będzie to potrzebne, bo w sumie na takich oknach się nie znam, no ale jakby było szaro buro i smutno...) można założyć kolorową roletę, w każdym sklepie można takie dostać, a jak poszukasz na allegro, to świetne wzory można znaleźć (wiesz, ja jestem dziewczyną i tylko próbuję się wczuć w rolę 11 lat starszego mężczyzny xD) Co do koloru ścian, proponuję jasny beż, kremowy, żeby powiększyć przestrzeń optycznie. Tam jak ściana ma 20 cm szerokości, możesz machnąć zielony i przywiesić albo nakleić coś, co będziesz chciał. Mnie osobiście strasznie podobają się naklejki-koła. Można z nich zrobić świetną kompozycję. ALBO teraz mi przyszło do głowy, zrób tam wariację z płyt CD. No wiesz, skoro komputery... Tam przy drzwiach 40cm albo 100cm możesz powiesić tablicę korkową, byś może się przyda. Tam możesz mieć jakieś informacje, zdjęcia, może plakaty? Wnioskuję, że skoro to Twój pokój, to potrzebujesz łóżka. Zawsze najlepiej dobierać meble kompletami. To już muszę zostawić Tobie, bo nie wiem z jakiej firmy, jaki model etc. będziesz sobie życzył. Pamiętaj jednak, że łóżko potrzebuje doskonałego materaca, w to warto inwestować, no i jak już masz łóżko i materac, to nie zapomnij o pościeli. Powinna kolorystycznie pasować: beż, zieleń, niebieski (ale niezbyt ciemny), bo najważniejsza zasada przy urządzaniu małego wnętrza to nie pomniejszać go optycznie ciemnymi kolorami. Musisz też zaobserwować, gdzie z samego rana pada światło i KATEGORYCZNIE nie stawiaj tam łóżka. Zrobiłam ten błąd w pokoju u siebie i rano latem budzę się koło 5... Hmm pamiętaj też, że potrzebujesz nieprzytłaczającej szafy, też najlepiej zgranej z łóżkiem i biurkiem, może postaw ją w rogu ścian 288cm/377cm? Aha no i BARDZO użyteczne są tekturowe pudła w różne wzory i faktury, możesz je wykorzystać. Hmmm roślinność by się przydała. Co powiesz na bambusy (te mniejsze) w matowych szklanych wazonikach na półce pod oknem, którą małym kosztem można zrobić? Ogólnie staraj się, żeby tego pokoju nie zagracić. Na to nie ma miejsca. To takie małe sugestie, nie urządzę pokoju mężczyzny na odległość ![]() Pozdrawiam
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niektórym ustawienie łóżka tam gdzie pada rano światło nie przeszkadza mężczyźni i "kwiatuchy" to kiepskie połączenie. wnioski wyciągam na podstawie "hodowania" w domu dorosłego mężczyzny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Co do plakatów nie zgodzę się, sama mam na ścianie plakat Salvadora Dali "Trwałość pamięci" a to sztuka dla wszystkich i plakaty z Galerii Bezdomnej i CSW w Toruniu.
A jeśli pan Adam ma np. jakiś ulubiony zespół, to czemu nie? Bambusy to trochę inne "kwiatuchy" i są mężczyźni, którzy je lubią (patrz mój 33 letni kuzyn) A jeśli takie ustawienie łóżka mu nie przeszkadza - proszę bardzo, to tylko moje sugestie
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Liczba w nicku nie oznacza mojego wieku. Mam 16 lat :P Świetne te Wasze propozycje tylko tam od przerywanej kreski (na rysunku) w lewo zniża się sufit pod kątem 45(stopni). |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
o czyżby?
a taką oto informację znalazłam u Ciebie na profilu... (...) Mini Staty Data urodzenia1982-03-02 (26) (...)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.