|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Moda2009
Witam wszystkie Wizażanki
![]() Czyli wszystko o modzie w 2009r.
wspomnienia wracają, kawa uzależnia, papierosy zabijają, czekolada tuczy, a naiwność bierze górę nad podświadomością. Edytowane przez oluskaaa922 Czas edycji: 2009-01-17 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda2009
Myślę, że botki, oxfordy, krata, ubrania z wysokim stanem, kokardy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja zauważyłam w nowych kolekcjach dużo pastelowego różu w połączeniu z szarością. Czas pokaże czy to się przyjmie...i czy ze sklepów te kolory wyjdą na ulicę.
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moda w tym roku to kolorowe sukienki, falbaniaste bluzki, spodniczki, nadal modne rurki i szwedy, legginsy laczone z tunikami, krata takze modna, bluzki z zabotami, kokardami, bo praktycznie kazda marka w swojej kolekcji na wiosne-lato to proponuje. Jesli chodzi o buty to musza byc "ciezkie", nawet do delikatnej sukienki ubieramy buty typu gladiatory, oczywiscie na mega wysokim obcasie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ogladałam pare razy pokazy mody i dosłownie wszedzie widze spodnie ala rurki ale bardzooooo szerokie na biodrachh, wrecz szyte tak, by odstawaly. widzialam juz pare takich osob, spodnie juz tez- w bersha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Organizatorka
|
mam takie spodnie i nie za bardzo mam pomysł jak je nosić - w jakim zestawieniu je widziałas? z jakimi butami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Organizatorka
|
Cytat:
No a na tych polskich chodnikach to faktycznie niebotyczne obcasy .... Dobre buty mogą się tylko na nich rozhuśtać. Niby pełno butów na wysokim obcasie a i tak wszyscy latają w saszkach i o zgrozo w balerinach ![]() ![]() waampirku te spodnie pasują raczej do obcisłych "gór" bo spodnie same w sobie robią wrażenie luźnych buty ? Wszelakiej maści , mogą być ankle botki, ja łączę je najczęściej z platformami, generalnie uważam,ze najlepiej wyglądają do butów na obcasie. Poza tym proponuje się zastanowić jak skomponować daną rzecz ze swoja szafą przed jej kupnem. No chyba że to miłość od pierwszego wejrzenia i musi się ją mieć ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez foxxxy Czas edycji: 2009-01-18 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kolekcja H&M na przyszły sezon będzie bardzo różnorodna. Jednym z głównych stylów szwedzkiej marki to retro-romantyzm i elegancja.
Styl najnowszej kolekcji jest bardzo dobrze skoordynowany i zabawny, z ładnymi odcieniami bieli, beżu, koralu, blado-pastelowe błękity, zielenie, róże i z innymi jasnymi, neutralnymi barwami. Architektoniczne formy również i w tym roku były olbrzymią inspiracją. Konstrukcja gra niesamowicie ważną rolę. Ubrania mają barwne motywy, wzory inspirowane architekturą, kwiaty, plamki, kratki, paski, motywy botaniczne. W kolekcji znajdziemy między innymi marszczenia i karczki, podwinięte nogawki i rękawy, długości trzy-czwarte, bez kołnierzyków, stójki, kołnierze szalowe, sweterki z dzianiny, luźne koszule, rozkloszowane sukienki oraz szorty!
wspomnienia wracają, kawa uzależnia, papierosy zabijają, czekolada tuczy, a naiwność bierze górę nad podświadomością. Edytowane przez oluskaaa922 Czas edycji: 2009-01-18 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jest już podobny temat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=wiosna+2009
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
więc dlaczego w sklepach pełno dzwonów ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Heheh, dokładnie. Teraz szwedy mają zamiar wyprzeć rurki. Zobaczymy, czy im się uda ;]. Jakby to powiedział Kuba ; Jestem na tak!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a peep toe?
jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a no wlasnie..
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Organizatorka
|
krótkie botki do kostki na obcasie !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/?a=raporty&id=14 trendy na karnwał i nie tylko modne są rurki z boku na suwaki lub z jeansu z dziurami ciemne oczywiscie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
za niedługo biore sie za kupowanie butów
![]() myśle o peep toe na szpilce i botkach/ oxfordach. a kolorowe rurki z suwakami u dołu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
pastelowy roz i szarosci ahh
![]() ![]() nie widzialamtego jeszcze u nas, ale ostatnio malo laze |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
A ja z tego co widzę, to chyba kolor koral będzie bardzo popularny. Moze tak, jak żółty rok temu. Jeżeli ulica go przyjmie. H&M, Promod i inne sklepy- gdzie wchodzę, tam ciuchy i dodatki w kolorze koralowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co oferują sklepy, bo ostatnio mało czasu na rajdy po sklepach, ale przegladalam różne katalogi wysyłkowe. Z krojów nic rewolucyjnego nie ma. Nadal rurki, kamizelki, tuniki... Klasyczne trencze (ale juz nie dwurzdowe jak w zeszlym sezonie) i bardzo duzo skórzanych kurteczek (chyba to bedzie hit wiosny)! Kolory takie jak zeszłej wiosny, ale nieco przygaszone, bardziej pastelowe. Do tego duzo fioletu, beżu, brudnego różu, brązy w kolorze mlecznej czekolady i szarosci. Wyjątkowo duzo jak na wiosne i lato jest tez czerni, bo biel nikogo oczywiscie nie zdziwi. Co do wzorów, to zauwazyłam, że pasków, które królowaly we wszystkim przez ostatnie sezony, jest coraz mniej, zarówno u kobiet jak i mężczyzn. Jak juz ktoś wspomniał wyżej modne polączenie różu i szarości. Jesli chodzi o buty to najmodniejsze będą sandalki na wysokich obcasach, zazwycaj z licznych ale cieniutkich paseczków, raczej z klamrami niz zdobione kryształkami. Obowiązkowo musza zakrywac całą stopę az do kostki, a nie tylko paluszki. Mało za to proponują japonek, ale nie sądze aby wyszly calkiem z mody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
wysoki stan
koszule zapinane aż pod samą szyję z kołnierzykiem kokardki i koniec neonowych spodni! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
kolorki zapowiadają się pięknie- przynajmniej dla mnie, bo to akurat kolorki, w których mi do twarzy. Tyle tylko, ze jakoś u nas w sklepach nie spotkałam jak dotąd żadnych takich odcieni :/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny używajcie przeglądarki
![]() Taki wątek już jest: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=wiosna+2009 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.