|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Złoty blond!
Witam,
Przed świętami farbowałam włosy u fryziera na złoty blond. Teraz mam już odrosty i chce kupić farbkę i zrobić to sama w domu. I tu moje pytanie: Czy któraś z was robiła sobie już ten kolorek? Nie wyszedł wam żółty? I jakiej firmy najbardziej polecacie? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Złoty blond!
Kiedyś farbowałam na ten kolor, ale złoty blond złotemu blondowi nierówny - gdybyś zamieściła fotkę swoich włosów łatwiej by było coś doradzić. To, czy kolor nie wyjdzie żółty w dużej mierze zależy od wyjściowego koloru Twoich włosów. Czy fryzjerka nałożyła Ci tylko farbę czy wcześniej potraktowała włosy rozjaśniaczem? Bo jeśli Twój kolor włosów to np brąz, to położenie farby w kolorze złotego blondu bez rozjaśniania odrostów, to murowana żółć. Rozjaśnienie włosów też nie daje gwarancji uniknięcia żółci - złoty blond, jak wnioskuję po nazwie, to raczej ciepły kolor - takie lubią "chwytać" na żółto - zwłaszcza w wypadku farb drogeryjnych. U mnie każda próba nałożenia tego koloru kończyła się uzyskaniem "kurczakowego" odcienia. Dlatego radziłabym ponowić wizytę u fryzjerki, jeżeli byłaś zadowolona z poprzedniego rezultatu.
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja unikam sklepowych zlotych blondow jak tylko sie da. Nie uwierzyla bys jakie kolory sie pod ta nazwa kryja... Z natury jestem blondynka i to nie ciemna a mi wychodzily takie barbiowate zolcie ze hoho. Teraz przeszlam na bardziej zimne blondy bo przewaznie sie udaja. W zyciu piekny zloty blond widzialam 2 razy i to byly gwiazdy po bardzo drogich fryzjerach. W Oslo pracowalam kolo eleganckiego salonu i mialam przyjemnosc widziec to cos takpieknego na glowie 2 panienek. Raczej watpie czy drogeryjne dadza taki efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Mój naturalny kolor włosów to ciemny blond.
Fryzier nie używał rozjaśniacza tylko farby odrazu i zapłaciłam 160zł, więc teraz wolałabym robić to sama ze względu na koszt. Po drugie nie chce co chwilę latać do fryziera z odrostami. Na zdjęciach są moje włosy i mój kolor po farbowaniu. Skoro złoty blond na żółto się robi to może jakiś inny mi proponujecie zbliżony do tego?
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
witam jak dla mnie to kolor Twoich wlosow to takie orzechowe toffi i z tego co widze na zdjeciach to nie byl blond, najlepiej gdybys po prostu zapytała fryzjera, ale proponuje zajzec na strone firmy elgon, sa tam palety kolorow ja uzywam tych kosmetykow i sa rewelacyjne i bardzo wydajne tez mam zamiar zrobic kolor i mam 9/23 farbe ale kolor jest chyba jasniejszy od Twojego - fryzjerka(dobra kolezanka) mi go doradziala bo ona sama go uzywa w salonie tylkio do niego musisz rozjasnic wlosy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Kolor jaki teraz mam i jest pokazany na zdjęciach to złoty blond
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
On mi wyglada jak taki jeden z Garnier Nutrisse Bardzo jasny bezowy blond. Wiem ze na opakowaniu wyglada bardzo jasno ale taki jasny nie wychodzi jest wlasnie taim cieply kolorem - kiedys tam nim machnelam i cosik takiego mi wyszlo, jest tam w palecie dostepny jeszcze zloty blond i bardzo jasny zloty blond.
tu masz wszystkie odcienie http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_pr...prdcode=P53001 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za odpowiedz
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.