odchudzanie a sylwetka, pomocy. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-19, 16:49   #1
trisseq
Przyczajenie

odchudzanie a sylwetka, pomocy.

Nie jestem pewna czy dobry dział, ale napiszę tutaj.
Otóż moim problemem sa tzw boczki, choć nie jestem pewna czy to to.
Moja waga mieści się w normie(okolo 55 kg przy 173cm wzrostu), natomiast mój główny problem tkwi w sylwetce. Okolo 2 lata temu lekko przybrałam na wadze, a od noszenia lekko przyciasnych spodni zrobilo mi się pewnego rodzaju "wyżłobienie", wygladające jak drugie wciecie w talii na wysokosci pupy. I takim oto sposobem wyglada to jakbym miala grube uda i spore boczki(czyli jednym słowem efekt taki jakby przykładowo kobieta nosząca figi o rozmiarze l wlożyła na siebie rozmiar s, tyle że na stałe, bez względu na to co włoże.), i tu się zaczyna problem ponieważ nie wiem co dokładnie z nimi zrobić.
Myślalam o diecie ale skoro moja waga mieści się w normie to czy to dobry pomysł?
A jeśli ćwiczenia to jakie?
Naprawde niewiem już co mam robić, z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkie forumowiczki.

Edytowane przez trisseq
Czas edycji: 2009-05-19 o 17:27
trisseq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 17:14   #2
Marzeniatko
Zakorzenienie

Dot.: odchudzanie a sylwetka, pomocy.

Cytat:
Napisane przez trisseq Pokaż wiadomość
Nie jestem pewna czy dobry dział, ale napiszę tutaj.
Otóż moim problemem sa tzw boczki, choć nie jestem pewna czy to to.
Moja waga mieści się w normie(okolo 155 kg przy 173cm wzrostu), natomiast mój główny problem tkwi w sylwetce. Okolo 2 lata temu lekko przybrałam na wadze, a od noszenia lekko przyciasnych spodni zrobilo mi się pewnego rodzaju "wyżłobienie", wygladające jak drugie wciecie w talii na wysokosci pupy. I takim oto sposobem wyglada to jakbym miala grube uda i spore boczki(czyli jednym słowem efekt taki jakby przykładowo kobieta nosząca figi o rozmiarze l wlożyła na siebie rozmiar s, tyle że na stałe, bez względu na to co włoże.), i tu się zaczyna problem ponieważ nie wiem co dokładnie z nimi zrobić.
Myślalam o diecie ale skoro moja waga mieści się w normie to czy to dobry pomysł?
A jeśli ćwiczenia to jakie?
Naprawde niewiem już co mam robić, z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkie forumowiczki.
chyba Ci jedynka przez przypadek wskoczyła
Jeżeli uważasz, że dieta Ci nie potrzebna to nie ma co się w nią pchać. Ćwiczenia - aeroby i interwały na spalanie. Możesz też spróbować a6w

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 17:27   #3
trisseq
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
chyba Ci jedynka przez przypadek wskoczyła
Jeżeli uważasz, że dieta Ci nie potrzebna to nie ma co się w nią pchać. Ćwiczenia - aeroby i interwały na spalanie. Możesz też spróbować a6w
Dobrze że napisalaś z ta jedynka ; ) hehe
Co do diety nie jestem pewna ale nie chce się w to pchać, bo nie chce się załapać na niedowagę w BMI.
a6w kiedyś próbowałam, ale niestety nie jestem systematyczna a do tego to moje lenistwo, a a6w musi być wykonywana regularnie.
Stary 2009-05-19, 17:55   #4
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trisseq Pokaż wiadomość
Dobrze że napisalaś z ta jedynka ; ) hehe
Co do diety nie jestem pewna ale nie chce się w to pchać, bo nie chce się załapać na niedowagę w BMI.
a6w kiedyś próbowałam, ale niestety nie jestem systematyczna a do tego to moje lenistwo, a a6w musi być wykonywana regularnie.
No musi, musi.
To zapisz się na jakiś fitnessik

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 18:01   #5
trisseq
Przyczajenie

gdybym mogla to bym napewno pomykała ale małe miasto robi swoje...
Więc narazie zostajemy przy ćwiczonkach ;p
Stary 2009-05-19, 21:35   #6
la'Mbria
Zakorzenienie

hejka,
wiesz, sama waga to nie wszystko. Ja np. przy wzroście 161cm wyglądam proporcjonalnie dopiero przy wadze 48-50kg. Gdy ważę więcej- wszystko idzie mi własnie w boczki i brzuch.
Ręce i uda zostają w tym samym rozmiarze, a tyje w pasie...oczywiście wygląda to fatalnie, jakby sie reglularnie rozkładało na całe ciało to pewnie i przy 60kg nie wygldałoby to strasznie, a tak- chude nóżki, chude rączki i tłusty kadłubek- koszmar! mi pomagało pływanie kraulem, przy czym chodziłam na basen codziennie oprócz weekendów(po 45min, kiepsko pływam, wiec w ciagu tych 45min robiłam 45-50długości basenu), może tobie też pomoże

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 23:00   #7
Juatzna
Raczkowanie

Ja mysle ze hula hop by moglo pomoc napewno wyrownaloby Ci talie.
Juatzna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-20, 09:56   #8
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ćwiczenia i dieta nie muszą oznaczać utraty wagi, ja ostatnio jadłam odrobinkę poniżej zapotrzebowania, dużo białka (bardzo dużo ), do tego robiłam ćwiczenia siłowe, w tym na brzuch zwykłe i skośne brzuszki z obciążeniem 10 kg na klatce, w pozycji leżącej podnoszenie wyprostowanych nóg z obciążnikami, hula hop anionowe i interwały i moja waga stała w miejscu ale ciało było bardziej twarde, sprężyste. Skóra na brzuchu i biodrach się napięła, zniknął tłuszczyk.
Więc ja bym jednak polecała zwracać uwagę na "dietę", ćwiczyć brzuch najlepiej z obciążeniem i hula hop

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 14:13   #9
iguaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ćwiczenia i dieta nie muszą oznaczać utraty wagi, ja ostatnio jadłam odrobinkę poniżej zapotrzebowania, dużo białka (bardzo dużo ), do tego robiłam ćwiczenia siłowe, w tym na brzuch zwykłe i skośne brzuszki z obciążeniem 10 kg na klatce, w pozycji leżącej podnoszenie wyprostowanych nóg z obciążnikami, hula hop anionowe i interwały i moja waga stała w miejscu ale ciało było bardziej twarde, sprężyste. Skóra na brzuchu i biodrach się napięła, zniknął tłuszczyk.
Więc ja bym jednak polecała zwracać uwagę na "dietę", ćwiczyć brzuch najlepiej z obciążeniem i hula hop
a co masz na mysli pisząc "ostatnio"? jak długo to trwało i co takiego jadłaś, ze tyle białka? po jakim czasie zobaczyłaś efekt? pozdrawiam

iguaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 17:51   #10
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez iguaa Pokaż wiadomość
a co masz na mysli pisząc "ostatnio"? jak długo to trwało i co takiego jadłaś, ze tyle białka? po jakim czasie zobaczyłaś efekt? pozdrawiam
Gdzieś tak przez dwa miesiące czyli od marca do maja kiedy to się połamałam Ale spokojnie, nie od tych hantli Teraz mam przymusową przerwę.
Jadłam około 100 g białka: codziennie jakaś pierś kurczaka (nie cała oczywiście), wędzony indyk, serek wiejski, chudy twaróg na noc, jajka, odżywka białkowa.
A pierwsze efekty zobaczyłam już gdzieś tak po półtora miesiąca, zarys mięśni i np. twardsze uda. Nawet rzucałam na wizażu fotki i znajoma skomentowała: "chyba bardzo schudłaś ostatnimi czasy?" A paradoksalnie nie straciłam ani grama

Jeszcze dodam, że moja dieta i ćwiczenia z pewnością miały mnóstwo błędów bo nie znam się zbytnio a mimo to coś tam osiągnęłam.

Stary 2009-05-20, 21:47   #11
iguaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Gdzieś tak przez dwa miesiące czyli od marca do maja kiedy to się połamałam Ale spokojnie, nie od tych hantli Teraz mam przymusową przerwę.
Jadłam około 100 g białka: codziennie jakaś pierś kurczaka (nie cała oczywiście), wędzony indyk, serek wiejski, chudy twaróg na noc, jajka, odżywka białkowa.
A pierwsze efekty zobaczyłam już gdzieś tak po półtora miesiąca, zarys mięśni i np. twardsze uda. Nawet rzucałam na wizażu fotki i znajoma skomentowała: "chyba bardzo schudłaś ostatnimi czasy?" A paradoksalnie nie straciłam ani grama

Jeszcze dodam, że moja dieta i ćwiczenia z pewnością miały mnóstwo błędów bo nie znam się zbytnio a mimo to coś tam osiągnęłam.
gratuluje wytrwałości.. tylko, żeby teraz to utrzymać

iguaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 10:32   #12
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dzięki Odkąd jestem unieruchomiona o dziwo schudłam 2-3 kg A od czerwca wracam do ćwiczeń i właściwie planuję ćwiczyć już do końca życia... a przynajmniej dopóki czas i zdrowie pozwolą

Stary 2009-05-21, 19:27   #13
Baby14
Zakorzenienie

Mam dokładnie taki sam problem jak trisseq. Myslałam ,ze tylko ja mam tak dziwną budowę. Kurcze , doskonale CIę rozumiem. Nie wiem jak u Cb ale u mnie tego sie po prostu nie da pozbyc ! Teraz jestem na R to chudna mi głownie nogi i ręce , a te okropne boczki sa dalej. I masz racje ze wyglada to jak drugie wciecie w talii.
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości