|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
odchudzanie a sylwetka, pomocy.
Nie jestem pewna czy dobry dział, ale napiszę tutaj.
Otóż moim problemem sa tzw boczki, choć nie jestem pewna czy to to. Moja waga mieści się w normie(okolo 55 kg przy 173cm wzrostu), natomiast mój główny problem tkwi w sylwetce. Okolo 2 lata temu lekko przybrałam na wadze, a od noszenia lekko przyciasnych spodni zrobilo mi się pewnego rodzaju "wyżłobienie", wygladające jak drugie wciecie w talii na wysokosci pupy. I takim oto sposobem wyglada to jakbym miala grube uda i spore boczki(czyli jednym słowem efekt taki jakby przykładowo kobieta nosząca figi o rozmiarze l wlożyła na siebie rozmiar s, tyle że na stałe, bez względu na to co włoże.), i tu się zaczyna problem ponieważ nie wiem co dokładnie z nimi zrobić. Myślalam o diecie ale skoro moja waga mieści się w normie to czy to dobry pomysł? A jeśli ćwiczenia to jakie? Naprawde niewiem już co mam robić, z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkie forumowiczki. ![]() Edytowane przez trisseq Czas edycji: 2009-05-19 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: odchudzanie a sylwetka, pomocy.
Cytat:
![]() ![]() Jeżeli uważasz, że dieta Ci nie potrzebna to nie ma co się w nią pchać. Ćwiczenia - aeroby i interwały na spalanie. Możesz też spróbować a6w ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do diety nie jestem pewna ale nie chce się w to pchać, bo nie chce się załapać na niedowagę w BMI. a6w kiedyś próbowałam, ale niestety nie jestem systematyczna a do tego to moje lenistwo, a a6w musi być wykonywana regularnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zapisz się na jakiś fitnessik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
gdybym mogla to bym napewno pomykała
![]() Więc narazie zostajemy przy ćwiczonkach ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
hejka,
wiesz, sama waga to nie wszystko. Ja np. przy wzroście 161cm wyglądam proporcjonalnie dopiero przy wadze 48-50kg. Gdy ważę więcej- wszystko idzie mi własnie w boczki i brzuch. Ręce i uda zostają w tym samym rozmiarze, a tyje w pasie...oczywiście wygląda to fatalnie, jakby sie reglularnie rozkładało na całe ciało to pewnie i przy 60kg nie wygldałoby to strasznie, a tak- chude nóżki, chude rączki i tłusty kadłubek- koszmar! ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja mysle ze hula hop by moglo pomoc
![]()
![]() |
#8 |
Nindżopesz
|
Ćwiczenia i dieta nie muszą oznaczać utraty wagi, ja ostatnio jadłam odrobinkę poniżej zapotrzebowania, dużo białka (bardzo dużo
![]() Więc ja bym jednak polecała zwracać uwagę na "dietę", ćwiczyć brzuch najlepiej z obciążeniem i hula hop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() Jadłam około 100 g białka: codziennie jakaś pierś kurczaka (nie cała oczywiście), wędzony indyk, serek wiejski, chudy twaróg na noc, jajka, odżywka białkowa. A pierwsze efekty zobaczyłam już gdzieś tak po półtora miesiąca, zarys mięśni i np. twardsze uda. Nawet rzucałam na wizażu fotki i znajoma skomentowała: "chyba bardzo schudłaś ostatnimi czasy?" A paradoksalnie nie straciłam ani grama ![]() Jeszcze dodam, że moja dieta i ćwiczenia z pewnością miały mnóstwo błędów bo nie znam się zbytnio a mimo to coś tam osiągnęłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Nindżopesz
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mam dokładnie taki sam problem jak trisseq. Myslałam ,ze tylko ja mam tak dziwną budowę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.