![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
matura na 50 - 60 %
Jak myślicie czy jeśli osoba zda maturę w tych granicach dajmy na to 58 % to jest to słabo? Pytam się bo niektórzy wypytują się 'na ile zdałas maturę " i jak np się powie prawdę to myślą o że jest się głąbem jak się wszystko zdało na 58 %
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: matura na 50 - 60 %
Zależy z czego i na jakim poziomie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem 58%-więcej niż połowa, więc głąb to raczej nie
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
właśnie.
zależy na jakim poziomie.Podam taki przykład:ktoś miał rozszerzoną geografię 3 lata a póżniej zdaje mature właśnie z gegry ale na poziomie podstawowym na 50% to trochę słabo,ale nie oznacza to że ktoś jest głąbem! Bo na maturze jak wielu sie przekonało liczy sie nie wiedza ale też szczęście! ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy... Ktoś może być mega obkuty ale trafić na mm niekorzystne pytania
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem poniżej 60% to jest mało. Na studiach oznacza to niezaliczenie, więc maturzystom radzę się powoli zacząć przestawiać. Tak od 70% w górę to jest już przyzwoicie.
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Zależy jaki poziom. Uważam, że ok 50 - 60% z poziomu rozszerzonego to przyzwoity wynik, z podstawowego jak dla mnie raczej srednio.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie to mało, chyba, że jest to wynik z rozszerzonej fizyki
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
50-60 z podstawowej to dramat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to mało, ale nie nazwałabym takiej osoby głąbem. Mniej więcej kimś takim jest osoba, która nie zda matury podstawowej.
![]() Edytowane przez VampIrzyca Czas edycji: 2010-06-23 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Głąbem to nie, bez przesady
![]() Ale nie jest to też jakiś super wynik. Jak z podstawowej, to powiedziałabym wręcz, że dość kiepski. Z rozszerzonej średni. Chociaż jak dla mnie, to zależy jakie kto ma ambicje, mnie by nie wystarczyły takie wyniki żeby dostać się na studia, więc dla mnie to by było o wiele za mało. Edit No i fakt, że na studiach zwykle zalicza się od 60%... Warto na to zwrócić uwagę przyszłych studentów zadowolonych z 50-60% ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-06-23 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
zależy po co komu taki wynik. ja wprawdzie zdawalam nowa mature jako pierwszy rocznik, a teraz cos sie zmienilo wiec do konca nie wiem jak to jest.
dla mnie jest to malo jezeli: - chce sie dostac na dobre studia, - byl to poziom podstawowy - jest to przedmiot, ktory jest potrzebny do rekrutacji na studia dla mnie jest to ok jezeli: - nie startuje sie na jakies oblegane kierunki na najlepszych uczelniach w Polsce - byl to poziom rozszerzony z polskiego, z matmy ( z matmy czy fizyki to rewelacja ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A ja tam myślę, że to tylko matura i ona nie przesądza czy ktoś jest głąbem czy nie. Dużo tu zależy po prostu od szczęścia do pytań i klucza odpowiedzi. A 58% to wcale nie taki niski wynik, zależy od ambicji. W każdym razie ja nie nazwałabym takiej osoby głąbem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Trzeba też brać pod uwagę, że czasem może się komuś powinąć noga, można nie trafić w klucz, zestresować się itp itd, więc raczej wynik ze zdanej przecież matury nie powinien jeszcze przesądzać, czy ktoś jest "głąbem", czy nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest zaliczenie od 51% ;p a co do matury, ja mialam 58% z rozszerzonej gegry, no ale nie uczylam sie na nia.. i uwazam, ze to slaby raczej wynik. a z podstawowej tyle to juz wg mnie porazka ;p Edytowane przez 69love69 Czas edycji: 2010-06-23 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
ja prawdopodobnie z rozsz fizyki bede miec ok 70 % i jestem tym trochę załamana:/
tak, że dla mnie te 60% to jednak mało
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem to tobrze zdana matura, ale wiadomo - moim zdaniem
![]()
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Jestem osobą,która matury zdała po 80-95%,jedna rozszerzona nawet na 100%,więc dla mnie to średnio...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja z polskiego zdawałam rozszerzona i z podstawy liczę na pod 70 %, może będzie w granicach 65 - 70. Na studia się dostanę bo składam na mało uczęszaną uczelnię ale moja satysfakcja polegnie w gruzach ;/
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mierzy natomiast twojej inteligencji, często i wiedzy zbyt wiele mieć nie trzeba, żeby zdać. Chocby na polskim najważniejsze jest, żeby wstrzelić się w klucz - czyli wyobrazić sobie, co mógł myśleć człowiek, który klucz układał, zamiast pisać, jak ty rozumiesz tekst, jakie masz na jego temat przemyślenia i co o nim wiesz. Ta matura nie sprawdza i nie mierzy twoich prawdziwych możliwości umysłowych, więc nie trap się, skoro na studia się dostaniesz, to cel osiągnęłaś i z tego nalezy się cieszyć ![]() Edit: mówię to głównie o polskim, nie wątpię, że matura z przedmiotów ścisłych jednak dość dobrze sprawdza wiedzę ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png Edytowane przez Aivilo Czas edycji: 2010-06-23 o 23:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam na studiach ćwiczeniowca od logiki, który za pierwszym razem oblał egzamin z tego przedmiotu na studiach i dopiero jak się uczył do poprawki, to go to wciągnęło ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
A ja nie lubię takiego uogólniania 50% to siara, 85% to już ok.
Prawda jest taka, że w każdym roku jednak matura jest inna i nie można tego jednoznacznie, równo ocenić. Np. Rozwiązywałam maturę z matematyki rozszerzoną z 2007r., specjalnie trudna nie była, 70% to tak bez szału ale w sam raz. Tegoroczna matura była dla mnie trudniejsza (dochodzi to tego też stres wiadomo) ale 70% z tej matury w żadnym stopniu nie równa się z roku 2007r. I nie lubię, nie chciałabym być oceniana przez innych przez pryzmat liczby moich punktów na maturze. Jasne, jest to jakiś wyznacznik, ale nie chciałabym żeby był wyznacznikiem mnie i mojego poczucia wartości. A niestety dzięki hasłom "ee średnio" podświadomie będzie.
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie uwazam ze osoba ktora miala 65% to głąb nie wszyscy od razu potrzebuja miec po 90% z matury jesli wystarcza tyle zeby sie dostac na studia i taka osoba nie odczuwa jakiejs wielkiej potrzeby napisania na wiecej dla wlasniej satystakcji to nie widze problemu pogrubione: kto sie niby ma o tym dowiedziec ![]()
![]() P.S nie trawie tej wizażowej wyszukiwarki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Sarcoptes scabiei Czas edycji: 2010-06-24 o 00:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym nową maturę próbowało rozwiązać kilku pisarzy i dziennikarzy, między innymi Antoni Libera, Marek Król czy Sosnowski (imienia nie pamiętam), który pracował na własnym tekście. I co się okazało? Libera nie zdałby matury, Król i Sosnowski ledwo ledwo. Bo nie trafili w klucz. Więc nie masz się czym przejmować. Matura nic nie sprawdza. A twoi przyszli uczniowie raczej nie dowiedzą się nigdy, jaki miałaś wynik z matury ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje, za zaoszczędzenie czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
słabo, jeśli jest to podstawa lub nawet rozszerzenie, ale w przypadku gdy chcesz startować z takim wynikiem na dobrą, państwową uczelnię. Natomiast jeśli wynik do niczego się nie przyda - jest ok, po co się przemęczać
![]() Cytat:
aa, i już tak nie przesadzajcie z tym wstrzeliwaniem się w klucz na polskim. Ja w ogóle nie zastanawiałam się nad tym, co autorowi w głowie siedziało, pisałam to co sama uważam za stosowne ;] nie uczyłam się też do polskiego, jedynie dzień wcześniej powtórzyłam lektury - polski nie był mi potrzebny na studia, więc podeszłam do tego na luzie, bo i tak wiedziałam że 30% to z marszu już mam ![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-06-24 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
jeżeli to podstawa to według mnie słabo - no ale na pewno nie na tyle by kogoś głąbem nazywać, 70% to tak z sensem według mojego podejscia
z rozszerzonego przyzwoicie ale mogłby być lepiej ![]() Cytat:
poza tym dziwna uczelnia, generalnie to jest przyjętę, że na studiach to by wypadło na te 60% na tróję umieć
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.