|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Średnia...wyższa...niższa półka ???
Witam.Mam do Was takie pytanko-zastanawiam się nad tym jakie marki kosmetyków są dla Was ze średniej,wyższej a jakie z niższej" półki" ???
Bo to takie względne pojecie raczej...do refleksji skłoniło mnie często używane na targowisku zdanie"średnia i wyższa pólka..."
Edytowane przez aaaania1989 Czas edycji: 2009-05-08 o 21:21 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Średnia...wyższa...niższa półka ???
To zalezy jaki kosmetyk, np. jesli chodzi o balsamy do ciala to mam swoje ulubione z nizszej polki, jesli chodzi o kremy do twarzy to raczej z tej sredniej, natomiast nie oszczedzam na tuszach do rzes. Probowalam wielu tuszy i niestety wiekszosc nie spelnia moich oczekiwan. Reszte kosmetykow kolorowych mam z nizszych poleczek. Coz, to chyba wszystko.
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
A np Garnier ? Bo dla mnie np ta niższa to Ziaja...hm i nie wiem co jeszcze....
a średnia...hmm..właśnie chyba garnier,nie wiem co powiedzieć npo Avene czy La roche posay-raczej na równi z Garnierem nie jest
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Garnier? Zaliczylabym do sredniej
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Niższa to dla mnie takie tańsze kosmetyki dostępne w drogerii ( np. Joko czy Eveline ) , średnia-Max Factor, L'oreal, Maybelline wyższa np Dior, Chanel , Estee Lauder a już NAJwyższa to np. Helena Rubenstain, Sisley( w swojej ofercie mają dostępne kosmetyki nawet za kilka tysięcy a i zwykłe pomadki kosztują więcej niż np. pomadki w ofercie Diora itp )
Ale oczywiście ta klasyfikacja to hierarchia tylko i wyłącznie cenowa, nie jakościowa. Nie zawsze kosmetyki najdroższe są najlepsze. Często się płaci jedynie za markę niestety. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie, choc do wysokiej dodalabym jeszcze mojego kochanego lancome
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie wyższa to te na które mnie nie stać.Średnia to ta której używam raz na jakiś czas np.droższe perfumy lub kremy, a niższa to ta na codzień,czyli kosmetyki dostępne w każdym markecie.
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
niższa półka to kosmetyki, który dostępne są wszędzie
max factor, mac, l'oreal, maybelline, manhattan czyli to co mamy w rossmannie za średni pólke uwazam Chanel, Dior, YSL może i u nas te kosmetyki są drogie, lecz za granicą są w przystępnych cenach, bądź niewiele droższe
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o kosmetyki kolorowe to za te z niskiej półki uważam te dostępne w prawie każdej drogerii, kosztujące kilkanaście złotych, ze średniej półki te trochę droższe np. Max Factor, L'oreal itp. a z najwyższej te które kosztują kilkaset złotych np. Helena Rubenstain, Guerlain, Givenchy itp. Tylko że ja klasyfikację na półki rozumiem jako klasyfikację cenową nie jakościową.
To samo tyczy się pielęgnacji. Czym wyższa cena tym wyższa półka. |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym MAC na pewno nie jest niższą półką, bo cena tych kosmetyków jest dość wysoka i są dostępne tylko w kilku miastach. Na pewno nie w Rossmannie. Mowa o Polsce przecież. Dla mnie wysoka półka to wszystkie selektywy znanych marek typu Clinique, Sisley, Benefit, Estee Lauder, Lancome, Dior, HR, Guerlain, Chanel, YSL i tym podobne, Średnia to wszystkie L'oreale, Maybelline, Max Factor, Isa Dora, Bourjois i tego typu. Niska półka to Essence, Sensique, Manhatann, Wibo.
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
między innymi Creme de la mer, Rock & Republic, SKII
Cytat:
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tymbardziej w Rossmanie?o ile się nie mylę, to sklepy MAC'a są tylko w Warszawie, Krakowie, Wrocław (?). wg mnie podziału na niską/średnią/wyższą półkę można w większości dokonać pod względem ceny, nie jakości. Oczywiście zgodzę się, że prawdopodobieństwo znalezienia kosmetycznego bubla jest na pewno większe w niskiej półce niż wyższej, ale to również zależy.. jestem wierna kilku kosmetykom Ziaji, które kosztują grosze ![]() lubię serie Avene, Vichy (podkłady,korektory) - to pewnie będzie średnia półka. z H.Rubinstein mam masę miniaturowych tubek kremów itp, którymi mnie obsypują w Sephorze/Douglasie. Nie zachwycają mnie, ale mam strasznie wymagającą skórę ![]() btw. nawet nie wiedziałam, że Helena Rubinstein była Polką i mieszkała w Krakowie
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2009-05-09 o 13:34 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
zbyt uogólniałam, po prostu
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
czyli wszystko sprowadza się do ceny, tanie (ogolnie rzecz biorąc) to te do 25-30 zloty, srednie tak do, hmm tu juz zalezy kto jaki ma budżet ale dla mnie tak do 70-80zl, a wyzsza to juz te drogie (u nas w Polsce szczególnie) firmy typu Chanel Dior.
no i sam szczyt to te które kosztują krocie ale to juz nie wspominam ![]() Zalezy oczywiscie jaki kto ma budżet ale mysle ze dla przeciętnego zjadacza chleba to tak moze wyglądac. Tyle ze z jakościa danego produktu to potem czasem tak jest ze te z góry spadają na doł a te z ziemi ustawilabym na górze ![]() dlatego nie warto sie kierowac ceną, a za to wypróbowaną jakoscia i składem Edytowane przez ultrafiolet88 Czas edycji: 2009-05-09 o 14:38 Powód: wielbłąd:) |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
mowiac o pl to gdzie sa dostepne te kosmetyki i ktonormalny wydaje 1 tys na krem ?
mac jest wysoką polka przede wszytskim przez swoaj niedostepnosc. |
|
|
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do twarzy używam głównie Dermedic (dostępne w aptekach) i jestem zachwycona - i to jest dla mnie średnia półka. Na Vichy, Avene - mam uczulenie...Nie wiem, czy to półka średnia, czy wyższa...Chyba raczej średnia...
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
kotek180 zgadzam sie, ja tez bardzo lubie Ziaje albo Eveline a cenowo to niska połka, lubie tez garniera czy nievea ze sredniej ale wedlug mnie od Ziaji i Eveline wiele, w ogolnej klasyfikacji, sie nie róznią te produkty.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Wyższa półka: L'Oreal, Max Factor (ja patrzę wg swoich finansów
).Średnia: Maybelline. Niska: Eveline, Ziaja. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Wyższa to Kanebo, YSL, Lancome, HR, Chanel, Shesheido, MUFE, Clinique, Guarlain i im podobne.
Średnia to MAC, L'oreal, Garnier, LRP, Vichy, Nouba, YR, Bourjois, PUPA, art deco, MF Niska to Rimmel, Manhatan, Inglot, Lirene, Ziaja i bazarkowe. Tak moim zdaniem
Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałam", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku" ... Edytowane przez Elliannia Czas edycji: 2009-05-09 o 20:22 |
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do drugiego pytania, mniemam, że jest retoryczne ![]()
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, Kanebo ma w ofercie krem za ok. 2000 zł
Efekt liftingu od zaraz, podobno Japończycy pracowali nad nim ponad 15 lat Moja mama się do niego ślini gdzieś od 3 lat, ale wychodzi z założenia że tyle za słoiczek kremu to głupota
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyższa półka-kosmetyki, których nie kupuję nigdy sama i mam je tylko dzięki temu, że czasem dostaję w prezencie: Chanel, Dior, wszelkie perfumowe: YSL, Escada.
Średnia: Nivea, Maybelline, Avon, Oriflame, Dove, Yves rocher, Garnier, Inglot. Niższa: Ziaja, Joanna, Essence, Wibo, kosmetyki rossmanowskie, biedronkowe. I również chciałabym zwrócic uwagę na to, że jakośc nie idzie w parze z ceną. Moja ulubiona odżywka do włosów jest marki Rossmann, kosztuje 3 zł. Ostatnio zaczęłam testowac fryzjerskie profesjonalne cuda, i wiecie co? Wróciłam do rossmannowej Hair Repair.
|
|
#24 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, że próbek takich kremów nie dają w gazetach. Od razu można byłoby sprawdzić rezultat |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow, super-obsługa drogerii się popisała ( sama próbka kremu była dużo warta zważając na ogólną cenę ) Fajnie, więc jak kupować to nie kota w worku
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
no naprawde, fajna ekspedientka, u mnie to w ogóle patrzą na troche mlodszych jak na jakies pałętające sie po sklepie przeszkadzajki. ja sie tak zawsze czuje w douglasie w galerii naprzyklad
![]() i przez to tam wchodze raz od święta. ale to dobrze dla mojego budżetu
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm
najniższa: wibo, miss sporty, te wszystkie gdzie... tusze dostane do 20 złotych ![]() średnia: loreal max factor pupa wysoooko: dior, givenchy a tych super dobrych to nie znam bo nie mam styczności
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
wyższa to dla mnie zdecydowanie produkty dostępne wyłącznie w perfumeriach- Dior, Chanel, Armani, Shiseido, H.Rubenstein, Clinique, średnia- Garnier, Nivea, Dove itp., niższa produkty "made in" Rossman, Kaufland, Lidl
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Creme de la mer jest już dostępny w Polsce.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

Moja mama się do niego ślini gdzieś od 3 lat, ale wychodzi z założenia że tyle za słoiczek kremu to głupota